DIANA

Η φοβερή πίεση που ένιωθε η Diana πριν τη γέννηση των παιδιών της εξηγεί την απόφαση της Meghan για τη δική της εγκυμοσύνη

AP Photo/Staff/Redman, FILE

Πριν από λίγες ημέρες ο δούκας και η δούκισσα του Sussex ανακοίνωσαν πως θέλουν να γιορτάσουν την έλευση του πρώτου τους μωρού ιδιωτικά, σαν οικογένεια. Το πίσω κείμενο της ανακοίνωσης, υποννοούσε πώς η παραδοσιακή φωτογραφία, μαμά, μπαμπά και μωρού στα σκαλιά του μαιευτηρίου δεν θα έρθει άμεσα στα χέρια των βρετανικών ΜΜΕ. Aυτό δεν άρεσε καθόλου στα βρετανικά ταμπλόιντ, που ερμήνευσαν την ανακοίνωση ως μια ανατρεπτική απόκλιση των Harry και Meghan από μια παράδοση 40 και πλέον χρόνων που δεν είχαν δικαίωμα να κάνουν. Η «The Sun» μίλησε για παραβίαση των «βασιλικών δικαιωμάτων του έθνους». Η πίεση γύρω από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από τον Τύπο στην Βρετανία έχει γίνει πιο ασφυκτική από ποτέ. Ή μάλλον όχι, υπήρξε κάποια που γνώρισε αυτή την πίεση στο πετσί της στο όσο και τόσο μακρινό παρελθόν. Η πριγκίπισσα Diana.

Η Lady D ήξερε ακριβώς πώς είναι τα ΜΜΕ και ο κόσμος να ανυπομονούν πιεστικά να γεννήσεις. Πόσο μάλλον που στην δική της περίπτωση η Diana περίμενε τον διάδοχο του θρόνου και όχι απλά το πρώτο της παιδί. Η ίδια είχε μιλήσει στον βιογράφο της Andrew Morton για την περίοδο λίγο πριν γεννήσει τον William, την βασανιστική πίεση και την αδιαφορία του πρίγκιπα Καρόλου γι’ αυτή την τόσο σημαντική στιγμή. Στο βιβλίο “Diana: Her Story” ανέφερε: «Όταν θα γεννούσα τον William, έπρεπε να βρούμε μια ημερομηνία που θα ταίριαζε με τον Κάρολο και το πόλο του. Ο William ήρθε στον κόσμο με τεχνητούς πόνους γιατί δεν μπορούσα πλέον να χειριστώ την πίεση του Τύπου, γινόταν όλο και αφόρητη. Ήταν σαν να με παρακολουθούσαν όλοι καθημερινά». «Τέλος πάντων, το αγόρι γεννήθηκε, μεγάλος ενθουσιασμός. Ενθουσιασμένοι όλοι, είχαμε μάλιστα καταφέρει να βρούμε μια ημερομηνία όπου ο Κάρολος θα μπορούσε να μην χάσει το πόλο του προκειμένου να γεννήσω εγώ. Αυτό ήταν πολύ καλό, ένιωσα ευγνώμων γι’ αυτό», συνέχιζε η πριγκίπισσα Diana.

Η ίδια εκμυστηρεύτηκε στον βιογράφο της ότι ο Κάρολος είχε ανυπόφορα «μούτρα» όταν γέννησε το δεύτερο παιδί τους, τον πρίγκιπα Harry αφού ήλπιζε να αποκτήσουν κορίτσι. Στην βάφτιση του μικρού χαρακτηριστικά είχε πει στην μητέρα της Diana: «Ήμασταν τόσο απογοητευμένοι – νομίζαμε ότι θα ήταν κορίτσι».

Η ίδια περιέγραψε την συνέχεια της σκηνής ως εξής: «Η μητέρα μου, του έπιασε το κεφάλι και του είπε: “Θα πρέπει να καταλάβεις πόσο τυχερός είσαι που έχεις ένα παιδί που είναι φυσιολογικό”. Από τότε ο Κάρολος σταμάτησε να το αναφέρει». Ο γάμος και η μεταξύ τους σχέση είχε διαλυθεί με την έλευση του Harry στον κόσμο.

Facundo Arrizabalaga/Pool Photo via AP

Facundo Arrizabalaga/Pool Photo via AP

Η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry πάντως έχουν αποφασίσει να ξεφύγουν από τη μοίρα που τους θέλει δέσμιους του Βρετανικού Τύπου που εξετάζει την κάθε τους κίνηση, ακόμα και αν αυτό τους κοστίσει σε δημοφιλία. Την ίδια μοίρα που ταλάνιζε την Diana μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής της. Η ανακοίνωσή τους που αφήνει «μυστήριο» το που θα γίνει ο τοκετός (φημολογείται ότι η Meghan ίσως γεννήσει στο νέο τους σπίτι στο Frogmore Cottage, αποκλείοντας και την ομάδα γιατρών της βασιλικής οικογένειας) αλλά και το πότε και πώς θα δει ο λαός της Βρετανίας την πρώτη φωτογραφία του παιδιού τους. Θα γιορτάσουν σαν οικογένεια, είπαν. Και πάνω από όλα αυτό οφείλουν να είναι, όχι απλά «βασιλική» αλλά πρωτίστως «οικογένεια».

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Staff/Redman, FILE