CELEBRITIES

H Emilia Clarke μοιράστηκε φωτογραφίες από το νοσοκομείο μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που η Emilia Clarke, η 32χρονη πρωταγωνίστρια του Game of Thrones αποφάσισε να μοιραστεί με ένα άρθρο της στον New Yorker το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε δύο φορές στη ζωή της. Στο «Μια μάχη για τη ζωή μου» η Emilia Clarke αφηγήθηκε τη μάχη της να παραμείνει σώα και αβλαβής μετά από δύο ανευρύσματα στο κεφάλι. Η ηθοποιός που υποδύεται την κραταιή «Daenerys Targaryen» στο Game of Thrones μίλησε ξανά για όσα πέρασε στο CBS Sunday Morning  και μοιράστηκε φωτογραφίες της από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε το 2011.

Μην περιμένεις να δεις την Daenerys που ξέρεις, που με ατσαλένια θέληση δίνει τις μάχες της και με ένα Dracarys γλυτώνει από τις γρατζουνιές του πολέμου. Ταλαιπωρία, αγωνία και σωληνάκια συνθέτουν το κάδρο των φωτογραφιών της απο το νοσοκομείο που πλέον κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

 

«Η πρώτη φορά ήταν δύσκολη, τη δεύτερη φορά, όμως, μου ήταν δύσκολο να παραμείνω αισιόδοξη. Σκεφτόμουν “Τι θα συμβεί αν κάτι βραχυκυκλώσει στο μυαλό μου και δεν μπορώ να παίξω πια”; Στην κυριολεξία, υπήρξε ο λόγος για τον οποίο ζούσα για πολύ καιρό», δήλωσε μεταξύ άλλων η Emilia Clarke. «Σίγουρα πέρασα μια περίοδο που ήμουν τουλάχιστον πεσμένη ψυχολογικά», σημείωσε η ίδια και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο ανεύρυσμα, ήταν ένα μικρό κομμάτι του εγκεφάλου μου που είχε πεθάνει. Εάν δεν πηγαίνει αίμα σε ένα κομμάτι του εγκεφάλου σου, δεν θα λειτουργεί πλέον. Είναι σαν ένα μικρό κύκλωμα. Κι εγώ το είχα αυτό και οι γιατροί δεν ήξεραν τι ήταν».

Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια στο New Yorker όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν ένιωσε έναν έντονο πόνο στο κεφάλι ενώ γυμναζόταν. Ευτυχώς έδρασε άμεσα, πήγε στο νοσοκομείο, έκανε μαγνητική τομογραφία και έτσι διαγνώσθηκε το πρώτο ανεύρυσμα. «Η διάγνωση ήταν ταχεία και δυσοίωνη: μηνιγγική αιμορραγία, ένας θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ήμουν 24 ετών», έγραφε η Emilia Clarke, η οποία μετά το πρώτο περιστατικό, κατάφερε να επιστρέψει στη ζωή και τη δουλειά της, συγκεκριμένα, στα γυρίσματα του Game of Thrones, παρόλο που είχε ήδη ενημερωθεί για την ύπαρξη ενός ακόμα ανευρύσματος στο άλλο ημισφαίριο του εγκεφάλου της, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί μοιραία ανά πάσα στιγμή. Αντιμέτωπη με αυτό, ήρθε δύο χρόνια αργότερα, ύστερα από εξετάσεις που έδειξαν πως το ανεύρυσμα ήταν πλέον διπλάσιο σε μέγεθος. Το χειρουργείο έγινε αμέσως και όπως αποκάλυπτε η ηθοποιός, όταν την ξύπνησαν άρχισε να ουρλιάζει από τον πόνο. «Η διαδικασία είχε αποτύχει. Είχα τεράστια αιμορραγία και οι γιατροί μου ξεκαθάρισαν ότι οι πιθανότητές μου να τα καταφέρω ήταν λιγοστές εκτός και αν ξανάμπαινα στο χειρουργείο. Αυτή τη φορά όμως θα έπρεπε να κάνουν το χειρουργείο με έναν πιο παλιομοδίτικο τρόπο, μέσα από το κρανίο. Και έπρεπε να το κάνω αμέσως».

Τα δύσκολα πέρασαν και η Emilia Clarke αποφάσισε να μην αφήσει όλη αυτή την εμπειρία να περάσει και να χαθεί από τη ζωή της έτσι απλά. Κάπως έτσι  ίδρυσε τον φιλανθρωπικό οργανισμό SameYou, ώστε να βοηθάει ανθρώπους με προβλήματα στον εγκέφαλο, που έγινε και για εκείνη η αφορμή να μιλήσεις και να ξαναμιλήσει για όλα αυτά και μπράβο της.

Εν αναμονή του τελευταίου κύκλου του Game of Thrones, λοιπόν.

 

Κεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP