CELEBRITIES

Η εξομολόγηση της Τάμτα για το γάμο της: “Δεν ήταν επιλογή μου να παντρευτώ στα 14”

Instagram/officialtamta

«Αυτή τη ζωή, τον δρόμο που έχω περάσει γενικά είμαι εξαιρετικά υπερήφανη και χαρούμενη που τον έχω περάσει, με τα ωραία του και τα πολύ δύσκολά του» είπε η Τάμτα στον Τάσο Τρύφωνος που τη φιλοξένησε στην εκπομπή Τετ α Τετ της κυπριακής τηλεόρασης. Η Τάμτα με αφορμή τη συμμετοχή της στη Eurovision όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο, μίλησε και για την παράξενη περίοδο της εφηβείας της την οποία πέρασε, ως παντρεμένη και ανήλικη μαμά στην Γεωργία.

«Δεν ήταν επιλογή μου να παντρευτώ στα 14. Παντρεύτηκα γιατί με κλέψανε. Δεν ήταν αγόρι μου. Ήμουν κορίτσι του. Εγώ δεν ήθελα ούτε να παντρευτώ ούτε ένιωθα ερωτευμένη. Είμαι ένα παιδί που ασχολιόμουν πάρα πολύ με οτιδήποτε μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί και καθόλου με τα αγόρια. Δεν είχα ερωτευτεί, δεν ήμουν από τα κορίτσια που ήθελαν να παίζουν με τα αγόρια, εγώ ήθελα να τραγουδάω είχα δραστηριότητες πολλές. Δεν ήταν απαγωγή, όχι. Θα σου πω και θέλω να με καταλάβεις γιατί  είναι πολύ λεπτό το θέμα και δεν θέλω ο κόσμος να νομίζει κάτι διαφορετικό από αυτό που συνέβη» είπε η Τάμτα μεταξύ άλλων και ξεκίνησε να περιγράφει πώς το αγόρι που την ερωτεύτηκε πολύ την «έκλεψε» τελικά από το σπίτι της.

«Ερωτεύτηκε το αγόρι, εγώ όχι, αλλά ήμασταν φίλοι, φιλική σχέση είχαμε. Τον γνώρισα στο μετρό που περίμενα για να πάω στην πρόβα για ένα μουσικό θέατρο που πήγαινα. 16 χρονών ήταν αυτός. Μου μίλησε στο μετρό και με ακολούθησε μέχρι να πάω στην πρόβα μου. Ήμουν πολύ ανεξάρτητο παιδί, κυκλοφορούσα πολύ μόνη μου επειδή δούλευε η μαμά μου. Με ακολούθησε λοιπόν και εγώ αγχώθηκα μη με δουν οι δάσκαλοί μου με ένα αγόρι. Μου ζητούσε το τηλέφωνό μου και δεν του το έδινα γιατί βασικά δεν είχα σταθερό τηλέφωνο, η γειτόνισσά μου είχε. Κάποια στιγμή επειδή δεν έφευγε και ντράπηκα πολύ του έδωσα το τηλέφωνο της γειτόνισσας. Με κάλεσε σπίτι του κάποια στιγμή και επειδή δεν ήθελα να συναντηθώ μαζί του έξω, είπα στη μαμά μου ότι ένα παιδί σε φιλικό επίπεδο -δεν της είπα ότι αντιλαμβάνομαι ότι είναι έτσι επίμονος- με κάλεσε. Κι έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Κάναμε δυόμιση μήνες παρέα, δεν υπήρξε κάτι άλλο ειδικά εννοείται σε αυτή την ηλικία. Εγώ το ήξερα ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου, αλλά ήταν κάτι συνηθισμένο στη Γεωργία, αυτό το εφηβικό που κάποιοι είναι φίλοι και μετά ερωτεύονται. Κάποια στιγμή η μαμά μου κατάλαβε πως αυτός το βλέπει πιο σοβαρά και του μίλησε. Του είπε πως είμαστε μικρά παιδιά, δεν σας απαγορεύει κανείς να βρίσκεστε αλλά ηρέμησε, γιατί είχε γίνει και λίγο πιεστικούλης» συνέχισε η Τάμτα.

«Αυτός αγχώθηκε με την κουβέντα της μαμάς μου και με παίρνει μια μέρα και μου ζήτησε να βγω από το σπίτι, για να μου μιλήσει μια τελευταία φορά. Ήθελα πάρα πολύ να το αποφύγω, προφανώς γιατί είχα μια διαίσθηση περίεργη, και είπα στη μαμά μου να πάω σε μια φίλη μου. Η μαμά μου όμως πλέον παρόλο που ήταν πολύ χαλαρή, δεν με άφηνε να πάω ούτε στη φίλη μου. Αλλά εγώ ήθελα να αποφύγω αυτόν, γι’ αυτό ήθελα να πάω στη φίλη μου μου. Πήγα κι εγώ μάγκας τώρα, να ξεκαθαρίσω ότι τελειώνουμε. Ε και με έπιασε στο μπλα μπλα, είχε έρθει με αμάξι με τους φίλους του και με έπεισε να μην είμαστε στον δρόμο και μας βλέπει ο κόσμος, να πάμε κάπου να μιλήσουμε ανθρώπινα. Τον ταλαιπώρησα αρκετή ώρα γιατί ήξερα ότι αν μπεις στο αμάξι δεν ξέρεις που πας, είχα αυτή τη διαίσθηση, γι’ αυτό δεν μπορώ να σου πω απαραίτητα ότι “με κλέψανε” γιατί μόνη μου μπήκα στο αμάξι. Με το που μπήκα στο αμάξι άρχισα να κλαίω γιατί κατάλαβα ότι κανείς δεν θα με πάει για καφέ και με πήγαν όντως εκτός Τιφλίδας στο σπίτι ενός φίλου του. Μας ψάχνανε μετά οι γονείς του οι γονείς μου, την επομένη μέρα γυρίσαμε πίσω.

Η νοοτροπία ήταν πολύ διαφορετική, κι εγώ βασικά τα είχα στο μυαλό μου έτσι, γιατί ήμουν παιδί χωρισμένων γονιών και ηταν επαρχία όπου ακούς διάφορα. Μόνη μου φοβήθηκα ότι γυρνώντας από εκεί ο κόσμος θα νόμιζε ότι είχε γίνει επαφή και όταν ένα κορίτσι γίνεται η επαφή και γυρνά στο σπίτι και δεν παντρεύεται αρχίζουν και λένε διάφορα πράγματα. Το φοβήθηκα παρόλο που η μαμά μου ήθελε να μην σκεφτώ τίποτα από αυτά και να γυρίσω στο σπίτι, να συνεχίσω τη ζωή μου κανονικά. Φοβήθηκα πάρα πολύ και της είπα ότι είναι δική μου ευθύνη παρόλο που ήμουν 14 ετών. Έτσι γίνεται και εγώ από εκείνη την ημέρα έμενα πλέον στο σπίτι του με τους γονείς του, 16 χρόνων αυτός, 14 εγώ, είχε και μια αδερφή 18 ετών που ήταν έγκυος. Επί της ουσίας παντρευτήκαμε τον Απρίλιο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολιτικό γάμο επειδή ήμασταν ανήλικοι και δεν επιτρεπόταν και παντρευτήκαμε στην εκκλησία. Επί της ουσίας έμεινα έγκυος σε δυο εβδομάδες αφού ήμουν στο σπίτι του. Μείναμε μαζί 6 χρόνια. Μέναμε στο σπίτι το πατρικό, με την πεθερά, τον πεθερό, την αδερφή του όλα. Μετά από κάποια χρόνια κατάλαβα ότι αυτή η κατάσταση που ζω, λογικό πράγμα ήταν γιατί πολλά αλλάζουν μεγαλώνοντας και τριγύρω και μέσα σου, δεν μπορώ να την αντέξω», κατέληξε.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/officialtamta