CELEBRITIES

Η Δέσποινα Βανδή έγινε 50 κι έστειλε το πιο ωραίο μήνυμα για την ηλικία

Instagram/desp1navandi

Μπορεί να έχεις νιώσει πως είναι να μελαγχολείς με τα γενέθλιά σου, να προβληματίζεσαι με την ηλικία σου, να σοκάρεσαι κάθε φορά που ο αριθμός μπροστά στο διψήφιο σύνολο των χρόνων σου αλλάζει, αλλά κατά βάθος ξέρεις ότι όλα είναι σχετικά. Ότι τα χρόνια δεν αποδεικνύουν τίποτα και ότι η πραγματική σου ηλικία έχει να κάνει μόνο με τη διάθεσή σου. Αν δεν το ξέρεις, μη σκας, έρχεται να στο θυμίσει η Δέσποινα Βανδή, που πολύ πρόσφατα γιόρτασε τα 50στα της γενέθλια και σήμερα αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις της γι' αυτά. Και κυρίως την εντύπωση που της έκανε το πόσο οι άλλοι της επεσήμαναν την ηλικία της σαν να είχε έρθει η απόλυτη ημέρα καταστροφής.

Διάβασε κι αυτό: H Δέσποινα Βανδή μας δείχνει για πρώτη φορά τον γιο της, Γιώργο

«Τι γίνεται κορίτσια μου,φοβάστε; Κι εγώ λίγο και θα σας εξηγήσω το γιατί! Πριν λίγες μέρες λοιπόν είχα τη χαρά να γιορτάσω τα γενέθλιά μου! Η φορά που έπαθα κατάθλιψη ήταν όταν έκλεινα τα 25 μου! Είχα πολύ στενοχώρια εκείνη την ημέρα που απομακρυνόμουν από τα 20! Έκτοτε όλα καλά! Τα τελευταία δε χρόνια ευχαριστώ το Θεό που με αξιώνει να μεγαλώνω Ωστόσο λίγο με προβλημάτισαν τη γενέθλιά μου μέρα κάποιοι που με πήρανε για ευχές λέγοντας «πω πω έγινες 50!» με έναν τόνο στη φωνή που φανέρωνε, έναν τρόμο να το πω, μια συμφορά να το πω! Σαν να ήμουν εγώ και τα χρόνια μου ένα σημείο αναφοράς για τη δική τους ηλικία, για τις δικές τους ζωές! Μία καλή μου φίλη που πέρασε πρόσφατα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας μου είπε πως της κάθεται λίγο βαρύ το γεγονός ότι έγινα 50! Μου είπε, χαριτολογώντας φυσικά, πως ενώ για τη δική της περίπτωση υπήρξε θεραπεία, για εμένα δεν υπάρχει τίποτα ώστε να το πάρω και να ξαναγίνω 45! Αχ κορίτσια μου, η ηλικία είναι ένας αριθμός! Δώστε σε αυτόν τον αριθμό αυτό που του αξίζει! Δεν είναι οφειλές προς το δημόσιο, είναι προς τον εαυτό σας», έγραψε αρχικά η Δέσποινα Βανδή.

 

Η ίδια, ποζάροντας με ένα τεράστιο καπέλο σαν ντίβα μιας άλλης εποχής σε ασπρόμαυρη φωτογραφία, συνέχισε γράφοντας: Συμφωνώ πως όταν είσαι μικρός, ο χρόνος έχει την έννοια του άπειρου! Είναι παιχνίδι,είναι μεσημέρια που πρέπει να κάνεις ησυχία, είναι καλοκαίρια, τα πρώτα φλερτ…

Μεγαλώνοντας ο χρόνος έχει να κάνει περισσότερο με τα πράγματα που επιθυμήσαμε η έπρεπε να κάνουμε και κάναμε ή δεν κάναμε! Να τελειώσεις, το σχολείο, να σπουδάσεις, να βρεις μια καλή δουλειά, να βρεις ένα καλό παιδί να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να τα μεγαλώσεις να, να… Πού θέλω να καταλήξω; Στην ομορφιά των χρόνων που διανύω κορίτσια μου! Εγώ από αυτά τα «να»τελείωσα! Τα τελευταία χρόνια ζω κάνοντας μόνο πράγματα που γεμίζουν την ψυχή μου! Δεν έχω το άγχος να αποδείξω κάτι! Με απασχολεί η προσωπική μου εξέλιξη και το χαμόγελο των παιδιών μου! Να γίνω καλύτερος άνθρωπος,να κατανοώ, να μη θυμώνω, να συγχωρώ, να έχω στόχους, να τολμώ, να δουλεύω με χαρά, να παίζω,ν α χορεύω, να συγκινούμαι, να γελάω, να ονειρεύομαι! Η ηλικία έχει να κάνει με τη διάθεση μας για ζωή! Με την ενέργεια μας! Όσο μεγαλώνω τόσο μεγαλώνει κι αυτή! Κι όσο θα έχω ένα δικό μου «να» να ξεπηδάει από μέσα μου, θα είμαι ευτυχισμένη! Ας το καλό! Με ταράξατε, μέρα που ήταν, μεγάλη γυναίκα!!!».

 

Κατάλαβες τώρα γιατί η ηλικία είναι απλά αριθμοί; Γιατί μεγαλώνοντας αυτό το άθροισμα των αριθμών αυτό είναι που συνειδητοποιείς. Πώς αντί να προσπαθήσεις να κρύψεις λίγα αριθμητικά σύμβολα και να ξεκλέψεις μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν κλείσεις τον επόμενό σου χρόνο, καλύτερο θα ήταν να απέρριπτες κάποια από αυτά τα «να» που σε καθορίζουν, σε αγχώνουν και σε φοβίζουν. Τότε καταλαβαίνεις πως τα μόνα «να» που χρειάζεσαι είναι τα: «Να» ζήσεις τη ζωή σου, «να» κάνεις τις επιλογές σου, «να» βιώσεις τα δικά σου λάθη και «να» εξελιχθείς από αυτά. Κλαπ κλαπ και χρόνια πολλά στη Δέσποινα Βανδή κι ελπίζω να έχεις ήδη κρατήσει κάποια αντίγραφα του μηνύματός της.

 

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/Desp1navandi