CELEBRITIES

H Amber Heard πλήρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στον Johnny Depp. Πού τα χάρισε εκείνος;

@2022 Joel Ryan, File/AP Images

Η δίκη που διεξήχθη για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης για την οποία είχε κατηγορήσει ο Johnny Depp την Amber Heard είχε μετατραπεί σε τηλεοπτικό θέαμα για όλον τον πλανήτη. Το τέλος της βρήκε την Amber Heard να χρωστά αποζημίωση 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από μήνες, τον Δεκέμβριο του 2019, η ηθοποιός ανακοίνωσε στα social media ότι πήρε «την πολύ δύσκολη απόφαση» να συμβιβαστεί με τον Johhny Depp και να αφήσουν τις εφέσεις στην άκρη.

Σύμφωνα με το TMZ, λοιπόν, η Amber Heard πλήρωσε τελικά αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων στον Johnny Depp. Εκείνος αποφάσισε να τα χαρίσει σε 5 διαφορετικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TMZ, τα χρήματα αντλήθηκαν από την ασφάλεια της Amber Heard και θα διανεμηθούν από τον Johnny Depp σε 5 φιλανθρωπικές οργανώσεις (200 χιλιάδες δολάρια στην κάθε μία) που ασχολούνται με θέματα, όπως οικονομική ενίσχυση παιδιών με σοβαρές ασθένειες, στέγασης μειονοτήτων, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Johnny Depp έχει αποφασίσει να δωρίσει το ποσό στους οργανισμούς: Make-A-Film Foundation, The Painted Turtle, Red Feather, Tetiaroa Society και Amazonia Fund Alliance. Το Make – A- Film είναι παρόμοιας δράσης με το Make- A- Wish, αλλά ασχολείται με παιδιά ανθρώπων της βιομηχανίας του κινηματογράφου, ενώ οι οργανισμοί Painted Turtle και Tetiaroa Society επιλέχθηκαν από τον ηθοποιό λόγω της έντονης ενασχόλησης των ειδώλων του, Paul Newman και Marlon Brando με αυτούς. Ο Johnny Depp είχε δηλώσει ότι ο μόνος λόγος που θέλησε να πραγματοποιηθεί η δίκη για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του από την πρώην σύζυγό του, ήταν για να «καθαρίσει το όνομά του» κι όπως όλα δείχνουν έμεινε πιστός σε αυτόν τον αρχικό στόχο.

Η Amber Heard από πλευράς της δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημες δημόσιες εμφανίσεις από την ημέρα που η δίκη της με τον Johnny Depp ολοκληρώθηκε, δικαιώνοντάς τη κι εκείνη για τη μία εκ των τριών κατηγοριών συκοφαντικής δυσφήμισης που είχε καταθέσει εναντίον του πρώην συζύγου της. Σύμφωνα με το αμερικανικό People, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο κόκκινο χαλί στο 69ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Taormina στη Σικελία της Ιταλίας στις 24 Ιουνίου με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας The Fire στην οποία πρωταγωνιστεί.

Η ηθοποιός έχει μετακομίσει στη Μαδρίτη της Ισπανίας, μαζί με την κόρη της, Oonagh Paige. Μάλιστα ανυπομονούσε να βρεθεί εκτός των ΗΠΑ καθώς η δίκη ήταν τρομερά στρεσογόνος εμπειρία για εκείνη. «Είναι ενθουσιασμένη που ξεκίνησε να δουλεύει πάλι. Ήταν εξαντλημένη και απογοητευμένη με τη δίκη. Ένιωσε ότι την κακομεταχειρίστηκαν. Αλλά όλα αυτά είναι πίσω της τώρα», είπε πηγή από το περιβάλλον της στο People.

Σημαντικό ρόλο στο να αφήσει πίσω της όλη αυτή την υπόθεση, έπαιξε η απόφασή της να συμβιβαστεί εξωδικαστικά με τον Johnny Depp και να μην προχωρήσει σε έφεση. Σύμφωνα με όσα είχε γράψει τον Δεκέμβριο του 2022, ήταν για εκείνη «μία ευκαιρία να διαχωρίσω τον εαυτό μου από κάτι από το οποίο επιχείρησα να φύγω 6 χρόνια πριν και με όρους με τους οποίους μπορώ να συμφωνήσω».

Η ταινία The Fire δεν είναι η μόνη που έχει στα σκαριά η Amber Heard. Αναμένεται να επιστρέψει στον ρόλο της Mera στην ταινία Aquaman and the Lost Kingdom, αφού εμφανίστηκε στο σχετικό trailer που προβλήθηκε στο CinemaCon 2023. Από την άλλη, ο Johnny Depp επέστρεψε επίσης στον κινηματογράφο μέσα από την ταινία Jeanne Du Barry, που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες τον περασμένο μήνα.