CELEBRITIES

H 18χρονη κόρη των Ben Affleck και Jennifer Garner δεν θέλει να σταματήσουμε να φοράμε μάσκες κι έχει τον λόγο της

James Devaney/GC Images/Ideal Image

H Jennifer Garner και ο Ben Aflleck προσπάθησαν να εκθέτουν τα παιδιά τους όσο λιγότερο γινόταν στη δημοσιότητα. Τα παιδιά τους μεγάλωσαν και το μεγαλύτερο από τα 3, η Violet Affleck, είναι πλέον 18 ετών. Η Violet έχει τη δική της φωνή και εκμεταλλεύεται το δημόσιο βήμα που της δίνει η από-κούνια-διασημότητά της για να μιλήσει για ένα ζήτημα σημαντικό. Η Violet Affleck, δεν θέλει να σταματήσουμε να φοράμε μάσκες για να προστατεύουμε την υγεία μας.

«Το 2019 μετά από μία ίωση αντιμετώπισα ένα πρόβλημα υγείας. Είμαι καλά τώρα, αλλά είδα από το πρώτο χέρι ότι η ιατρική δεν έχει πάντα λύσεις για τις συνέπειες ακόμα και ελαφριών ιώσεων. Αυτό έγινε πιο φανερό με την πανδημία Covid-19», αποκάλυψε η κόρη της Jennifer Garner και του Ben Affleck, σε ομιλία της στο Συμβούλιο Εποπτών της Κομητείας του Λος Άντζελες. Η Violet Affleck βρέθηκε εκεί για να ζητήσει να υπάρχουν μάσκες προστασίας διαθέσιμες παντού, να διατίθενται δωρεάν τεστ υψηλής ποιότητας και να σταματήσουν οι απαγορεύσεις χρήσης μάσκας.

«Μία στις 10 μολύνσεις οδηγεί σε long Covid, που είναι μία σημαντική νευρολογική και καρδιολογική ασθένεια, που μπορεί να στερήσει από τους ανθρώπους τη δυνατότητα να δουλεύουν, να κινούνται, να βλέπουν ή ακόμα και να σκέφτονται», συνέχισε στην ομιλία της η Violet Affleck, τονίζοντας ότι η ασθένεια πλήττει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic το σύνδρομο post- Covid, περιλαμβάνει συμπτώματα όπως κόπωση, άλλα συμπτώματα που επιδεινώνονται μετά από σωματική ή πνευματική προσπάθεια, πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή ή δύσπνοια και βήχα. Οι καταστάσεις υγείας μετά τη μόλυνση με Covid, είναι κοινές και έχουν «προκαλέσει εκτεταμένη ανεργία και απώλεια δισεκατομμυρίων μισθών», όπως αναφέρει σχετική έκθεση της Mayo Clinic.

«Για να αντιμετωπιστεί η κρίση του long Covid, απαιτώ διαθεσιμότητα μάσκας, εγκαταστάσεις φίλτρων για τον αέρα και υπεριώδες φως σε κρατικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των φυλακών και των κέντρων κράτησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ιατρικές εγκαταστάσεις της κομητείας», συνέχισε η Violet Affleck την ομιλία της. «Πρέπει να επεκτείνουμε τη διαθεσιμότητα δωρεάν εξετάσεων και θεραπείας υψηλής ποιότητας και, το πιο σημαντικό, ο νομός πρέπει να αντιταχθεί στις απαγορεύσεις μασκών για οποιονδήποτε λόγο», πρόσθεσε η 18χρονη κόρη του Ben Affleck και της Jennifer Garner.

κόρη Ben Affleck Jennifer Garner, Violet Nathan Howard/Getty Images/Ideal Image

«Δεν μας κρατούν πιο ασφαλείς, κάνουν τα ευάλωτα μέλη της κοινότητάς μας λιγότερο ασφαλή και κάνουν όλους λιγότερο ικανούς να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες στη ζωή του Λος Άντζελες. Σας ευχαριστώ», κατέληξε η κόρη των 2 ηθοποιών. Στα ξένα Μέσα που αναπαρήγαγαν την είδηση αυτή, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με άλλους αναγνώστες να μοιράζονται τη δική τους ιστορία με τον long Covid και να την ευχαριστούν κι άλλους να επισημαίνουν ότι δεν απαγορεύεται να φοράει κάποιος μάσκα αν το θέλει.

Η Violet Affleck αποφοίτησε από το σχολείο στις 20 Μαΐου. Είναι οι μεγάλοι αδερφοί του 15χρονου Fin και του 12χρονου Samuel. Η μητέρα της μιλώντας τον Απρίλιο του 2023 για το πώς είναι να έχει παιδιά στην εφηβεία είχε πει: «Έχω μία μεγάλη καρδιά για τους εφήβους. Τους αγαπώ. Αγαπώ ό,τι περνάνε. Βλέπω πόσο δύσκολο είναι να είσαι έφηβος σήμερα. Μαθαίνω πολλά από αυτούς, ίσως περισσότερα απ’ όσα θα μάθουν αυτοί από μένα».