CELEBRITIES

Gwyneth Paltrow: “Αυτό που πιστεύει ο κόσμος για μένα είναι βαθιά τραυματικό”

Invision AP Jordan Strauss

Με ανατομικό breast plate δια χειρός Tom Ford και με εξίσου έντονα εξομολογητική διάθεση η Gwyneth Paltrow είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο αμερικανικό Harper’s Bazaar του Φλεβάρη.

Η Gwyneth Paltrow δεν είναι αυτή που νομίζεις. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος στο εξώφυλλο του Harper’s Bazaar. Κι από κάτω, με μικρά γράμματα κάτι σαν «είναι πιο λογική και λιγότερο εκκεντρική και γενικώς πιο γήινη». Η φωτογράφησή της πολύ εντυπωσιακή, αν όμως πρέπει κάπου να εστιάσεις, είναι στα λόγια της. Στη συνέντευξή της μίλησε για όλα κι όλους.

Για τα παιδιά της, Apple και Moses

«Νομίζω ότι αντιλαμβάνονται πολύ καλά την έννοια της δημοσιότητας. Ο γιος μου μου είπε τις προάλλες, ενώ ήταν έξω με τον κολλητό του και την οικογένειά του, “μαμά οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί όταν δεν είσαι εδώ”. Σα να παραδέχεται πως η αναγνωρισιμότητα είναι ένα πολύ περίεργο πράγμα».

Για τον Chris Martin

«Το να επαναφεύρεις τη σχέση σου με τον πρώην σου είναι μια δια βίου δέσμευση, η οποία προφανώς υπάρχει από τη στιγμή που έχετε παιδιά μαζί. Δεν βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να συμβεί κάτι τέτοιο αν δεν υπάρχουν παιδιά. Κάποιοι το κάνουν έτσι κι αλλιώς. Θεωρώ πως όλοι δυσκολευόμαστε στην αρχή. Πλέον τώρα σπάνια θα το χαρακτήριζα δύσκολο. Έχουμε μάθει να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Αγαπιόμαστε. Γελάμε. Κρατάει ο καθένας το καλύτερο από τον άλλο. Είναι πραγματικά ωραίο. Σε κάνει να νιώθεις σαν να μην έχεις κάτι να χάσεις».

Για την Dakota Johnson (σύντροφο του Chris Martin)

«Την αγαπώ» [….] «Τη λατρεύω».

Για την απόφασή της να συγκατοικήσει με τον Brad Falchuk ένα χρόνο αφού παντρεύτηκαν

«Κάπως έτσι η ερωτική μας ζωή τελειώνει» (αστειεύεται). «Ήταν πολύ ενδιαφέρον το πόσο έκανε εντύπωση αυτό στους ανθρώπους. Μια από τις καλύτερές μου φίλες μου’πε, “αυτό είναι το όνειρό μου. Μη μείνετε ποτέ μαζί”. Το να μη μένεις μαζί οπωσδήποτε διατηρεί το μυστήριο και την εντύπωση πως ο καθένας έχει τη ζωή του. Αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να κρατήσω τώρα, καθώς γινόμαστε ένα».

Για το κίνημα #metoo

Είναι η συσσώρευση γεγονότων που συμβαίνουν τόσα πολλά χρόνια- και λέω “είναι” κι όχι “ήταν” γιατί συμβαίνουν ακόμα, ειδικά σε επιχειρήσεις που οι γυναίκες δεν έχουν αναπτύξει τη δική τους πλατφόρμα κι εξακολουθούν να βιώνουν φόβο και διάκριση. Εξακολουθεί να υπάρχει τόση ανισότητα στον κόσμο. Μπορεί να ακουστεί αστείο αλλά πλέον δεν είμαι και τόσο εξοικειωμένη με αυτή την κατάσταση στον κόσμο του θεάματος. Επίσης, θεωρώ ότι έχω φτάσει σ’ ένα σημείο σ’ αυτόν τον χώρο όπου κανείς δεν θα τολμήσει να τα βάλει μαζί μου».

 

Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει σαν ηθοποιός

«Βλέπω τον εαυτό μου στις ταινίες και θέλω να κάνω εμετό, πνίγομαι. Το μισώ. Δεν πρόκειται ποτέ, πραγματικά πο-τέ ξανά να επιστρέψω στην υποκριτική. Όταν ήμουν ηθοποιός έκαιγα τον εαυτό μου. Στις καλές εποχές έκανα 3 με 5 ταινίες τον χρόνο».

H Paltrow για την Gwyneth

«Όσο παιρνούν τα χρόνια ανοίγομαι ακόμα περισσότερο. Ίσως έρχεται μια στιγμή στη ζωή που ο βαθμός που υποκρίνεσαι ότι είσαι κάποια άλλη- ή που ακόμα ελπίζεις ότι θα γίνεις κάτι άλλο αρχίζει να φθίνει, ώσπου λες “αυτή είμαι. Εντάξει. Και τι έγινε”;»

Kαι λίγα λόγια για εκείνη από τον Brad Falchuk

«Είναι εκπληκτική και γοητευτική και απόλυτα αφοπλιστική. Η πραγματική Gwyneth Paltrow είναι τόσο πιο καταπληκτική κι ακόμα περισσότερο από αυτό, σε σημείο που ακόμα τσιμπιέμαι και δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι παντρεμένος με αυτόν τον άνθρωπο».

Η Gwyneth Paltrow το 2008 ίδρυσε το Goop, το οποίο αρχικά είχε τη μορφή ενός newsletter σχεδόν εκκεντρικής ευεξίας. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η σταρ καμαρώνει για μια μικρή αυτοκρατορία- εξίσου σχεδόν εκκεντρικής ευεξίας- που απασχολεί 250 άτομα και πουλάει κάθε λογής πανάκριβα προϊόντα ομορφιάς και υγείας, για τα οποία πολλές φορές έχει δεχτεί έντονη κριτική αλλά και πρόστιμα, όπως αυτό που κλήθηκε να πληρώσει για τα “Quartz Eggs”, κάτι μη εγκεκριμμένους από επίσημο φορέα κρυστάλλους σε σχήμα και μέγεθος αβγού, τα οποία διώχνουν υποτίθεται την αρνητική ενέργεια, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, ρυθμίζουν τις ορμόνες και βελτιώνουν την ερωτική ζωή.

Μετά λοιπόν από το website, το e-shop και τα podcasts, το Goop επεκτείνεται και στο Netflix με σειρά, υπό τη μορφή docuseries, το “The Goop Lab With Gwyneth Paltrow”, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις ήδη από τον τίτλο του. Οι επικριτές της τα βάζουν με τον όρο “lab”- που σημαίνει «εργαστήριο» και παραπέμπει σε μια επιστημονική προσέγγιση, την οποία, η Paltrow δεν κατέχει.