CELEBRITIES

Γιώτα Νέγκα: Το αληθινό της επίθετο, ο γάμος στα 20 και η ζωή που ξέρει

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

«Εγώ έχω το δίκιο μου κι εσύ τον κόσμο όλο», τραγουδά η Γιώτα Νέγκα, όμως στη δική της περίπτωση ο κόσμος γίνεται όλος δικός της κάθε φορά που η φωνή της γεμίζει τις μουσικές σκηνές και τους συναυλιακούς χώρους. Η ερμηνεύτρια, που φέτος θα δοκιμαστεί και στη θεατρική παράσταση Μήδεια, ως κορυφαία του χορού (ρόλο που θα μοιράζεται με τη Μυρτώ Αλικάκη), παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της ζωής της, ίσως άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Η Γιώτα Νέγκα μίλησε για το καλλιτεχνικό της επίθετο, που είναι αυτό του πρώην συζύγου της, τον γάμο στα 20 της χρόνια κι όλα όσα της έμαθε η διαδρομή της σε αυτόν και το τέλος του, την επιτυχία που ήρθε αργότερα στη δική της ζωή, αλλά και για τον ρόλο της στη θεατρική παράσταση Μήδεια, και τα επαγγελματικά της σχέδια για το επόμενο διάστημα.

Ο ρόλος της στο θέατρο και το «σαράκι»

Η Γιώτα Νέγκα απολαμβάνει τις πρόβες της, που όπως είπε την έχουν κάνει να νιώθει 16 ετών. Απολαμβάνει τη δημιουργικότητα αυτής της περιόδου στη ζωή της. «Είμαι στην καλύτερη μου στιγμή», είπε χαρακτηριστικά, λίγο πριν ξεκινήσει τις καλοκαιρινές της συναυλίες με τον Γιάννη Κότσιρα. «Παράλληλα το καλοκαίρι έχω την ευτυχία να συμμετέχω στη Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Θα κάνω αυτό το βήμα γιατί από τις πρόβες και μόνο έχω αρχίσει να νιώθω 16 χρονών», σημείωσε στη συνέχεια.

«Το πραγματικό σαράκι μπήκε όταν συμμετείχα στην παράσταση Ποιος τη ζωή μου, για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, όπου είχα έναν μικρό μονόλογο. Το είχα πει στον Αιμίλιο, το κράτησε εκείνος. Στο ρόλο της κορυφαίας είναι η Μυρτώ Αλικάκη αλλά έχει μία διπλή υπόσταση, είναι λες και έχει χωριστεί στα δύο. Εκείνη αναλαμβάνει το λόγο κι εγώ το μέλος, δηλαδή τη μουσική», εξήγησε για το θέατρο και το πώς μπήκε στη ζωή της, αλλά και τον ρόλο της στη Μήδεια, η Γιώτα Νέγκα.

Η Γιώτα Νέγκα ανέβηκε στη σκηνή στα 17 της και δεν την άφηναν να φύγει

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την πρώτη χαρά που της χάρισε το επάγγελμά της και γύρισε τον χρόνο πίσω στην εποχή που ήταν 17 ετών. «Σε μία μουσική σκηνή στα 17 μου, έχοντας πάει με τους γονείς μου για διασκέδαση, δεν ξέρω πώς μου ήρθε γιατί δεν τα έκανα αυτά, ζήτησα να τραγουδήσω. Κάνω να κατέβω και δεν με άφηναν. Μου έλεγαν “άλλο ένα”. Βεβαίως θυμάμαι τι είχα τραγουδήσει. Η αγαπημένη μου τότε που τη μελετούσα πολύ, ήταν η Χάρις Αλεξίου. Είπα το Όλα σε θυμίζουν, το Φεύγω και μετά είπαμε κι ένα ντουέτο», περιέγραψε η Γιώτα Νέγκα.

Όσο για το επίθετο Νέγκα, η ερμηνεύτρια σημείωσε ότι δεν είναι το αληθινό της επώνυμο, αλλά το καλλιτεχνικό της, που ανήκει στον πρώην σύζυγό της. «Είχα ήδη ξεκινήσει τη δουλειά και είχα ήδη βάλει αυτό το όνομα. Δεν υπήρχε λόγος να το αλλάξω, ούτε από τη δική μου την πλευρά, ούτε και από την πλευρά εκείνου φυσικά», εξήγησε η Γιώτα Νέγκα.

O γάμος στα 20 και η «θητεία» που δεν σκέφτεται να κάνει ξανά

Η ερμηνεύτρια παντρεύτηκε στα 20 της χρόνια. 3 χρόνια αφού άφοβη ανέβηκε στη σκηνή και αποφάσισε να ζητήσει να τραγουδήσει. Αυτό το χαρακτηριστικό της, η «αφοβιά», όπως είπε, μαζί με τον έρωτα, ήταν που την οδήγησαν να παντρευτεί σε τόσο νεαρή ηλικία.

«Παντρεύτηκα στα 20 μου από την αφοβιά της νιότης και τον νεανικό έρωτα. Έστω και όταν σταμάτησα για λίγο, δεν ξεχάστηκε ποτέ το τραγούδι και η μουσική. Για πολύ λίγο διάστημα προσπάθησα να κάνω κάποιες άλλες δουλειές, αλλά δεν είχε νόημα», εξομολογήθηκε η Γιώτα Νέγκα. Το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου, όπως είπε, δεν της πέρασε από το μυαλό ποτέ. «Νομίζω ότι εγώ την έκανα τη θητεία μου, δεν χρειάζεται δεύτερη», σημείωσε με χιούμορ.

«Αυτό που με έμαθε πιο πολύ είναι ότι ξεκινάμε δύο άνθρωποι που νιώθουμε ότι έχουμε πολλά κοινά, αλλά καμιά φορά οι διαδρομές ανοίγουν καθώς ωριμάζει ο καθένας. Κι αυτό είναι φυσικό. Σε κάποιους συμβαίνει και χωρίζουν, σε κάποιους δεν συμβαίνει», σημείωσε σε άλλο σημείο για τον γάμο και τα μαθήματα που πήρε από αυτόν.

Γιώτα Νέγκα: «Καταλήγω ότι η ζωή ξέρει»

Η αναγνωρισιμότητα, κι η μεγάλη επιτυχία ήρθε για εκείνη λίγο αργότερα, όπως είπε η ίδια. Μιλώντας γι’ αυτό η Γιώτα Νέγκα έβγαλε το πιο σπουδαίο συμπέρασμα. Η ζωή ξέρει και χρειάζεται να την εμπιστευόμαστε.

«Όλα συνέβησαν λίγο αργότερα αν συγκρίνεις διαδρομές και σταδιοδρομίες συναδέλφων τραγουδιστών που ξεκίνησαν στα 18, 19 τους με συμμετοχές σε δίσκους και προβολή από το πρώτο τους ανέβασμα στη σκηνή. Για μένα ήρθε αργότερα, έχοντας κερδίσει μια εμπειρία στις σκηνές. Κάποιες συγκυρίες δεν το επέτρεψαν τότε, αλλά καταλήγω ότι η ζωή ξέρει. Ό,τι ονειρεύτηκα βαθιά ήρθε, δεν ήρθε την ώρα που περίμενα να ‘ρθει, ήρθε αργότερα κι άνοιξε κι άλλα πράγματα. Οπότε καταλήγω: καλώς καμωμένα», τόνισε η Γιώτα Νέγκα.