CELEBRITIES

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Έπινα κάθε μέρα και γινόμουν εύφλεκτος»

Papadakis Press

Αν είχα ένα ευρώ κάθε φορά που κάποιος με ρωτούσε γιατί δεν πίνω αλκοόλ, από πότε δεν πίνω αλκοόλ, αν μου άρεσε ποτέ το αλκοόλ και γιατί τέλος πάντων δεν ξαναπίνω ένα ποτηράκι, σιγουρα θα σου έγραφα τώρα από τη βεράντα κάποιου εξοχικού μου στις Κυκλάδες. Υπερβάλλω; Ίσως. Αλλά συμμερίζομαι την εξομολόγηση που έκανε ο Γιώργος Χρυσοστόμου καθισμένος στον καναπέ της εκπομπής του Στούντιο 4 της ΕΡΤ.

Ζούμε σε έναν κόσμο που το να μην πίνεις αλκοόλ μοιάζει τουλάχιστον ασυνήθιστο, που αν σταματήσεις να πίνεις αλκοόλ, μάλλον κάποιος συμπεραίνει αυτόματα ότι κάτι πολύ ακραίο σού συνέβη. Ο Γιώργος Χρυσοστόμου μίλησε για την εποχή που αποφάσισε ότι δεν θα ξαναπιεί και για όσες διαπιστώσεις έχει κάνει από την πλευρά της πλήρους νηφαλιότητας για τον εαυτό του την εποχή που έπινε αλκοόλ και δούλευε τη νύχτα. Στη δική του περίπτωση δεν συνέβη τίποτα ακραίο. Ήρθε απλά η εποχή των αποφάσεων.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου για την απόφασή του να μην ξαναπιεί αλκοόλ

«Λίγο πριν τον Covid το αποφάσισα. Δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό, απλά έγινε. Με βοήθησε ότι είπα μια μέρα δεν θα ξαναπιώ, δεν θα δουλέψω ξανά νύχτα», είπε αρχικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου όταν τον ρώτησαν τι συνέβη κι αποφάσισε να σταματήσει να πίνει αλκοόλ.

«Άφησε μια σκιά πολύ καιρό. Μην παρεξηγηθώ, δεν ήμουν αλκοολικός, όχι ότι έχω πρόβλημα να το έλεγα, αλλά έπινα κάθε μέρα και γινόμουν εύφλεκτος. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, να ξυπνήσω και όλα ήταν πιο διαστρεβλωμένα και το μυαλό και η ψυχή», σημείωσε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

«Δεν ανησύχησα ότι μπορεί να είμαι αλκοολικός γιατί ας πούμε ποτέ πριν από την παράσταση δεν έπινα, ποτέ δεν σηκώθηκα το πρωί να πιω κάτι. Απλά μετά την παράσταση και μέχρι το πρωί καληνύχτα», εξήγησε ο ηθοποιός.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου δούλευε, παρόλο που ήταν αυτό που θα έλεγε κανείς επιτυχημένος στη δουλειά του, ως μπάρμαν και DJ αρκετά χρόνια της ζωής του. Ο ίδιος κατάλαβε ότι το γεγονός ότι ήταν αναγνωρίσιμος επιδρούσε στον τρόπο που κατανάλωνε αλκοόλ.

Η ενοχή και η αμηχανία που γέμιζαν τον «κουβά» του Γιώργου Χρυσοστόμου

«Όντας αναγνωρίσιμος και δουλεύοντας νύχτα έπινα λίγο γρήγορα γιατί φοβόμουν τον κόσμο που ερχότανε. Ερχόταν κόσμος επειδή με ήξερε και όχι επειδή ήξερε το μαγαζί και αυτό μου δημιουργούσε πανικούς τους οποίους δεν καταλάβαινα. Μου έλεγε ο άλλος “Γεια σας ήρθαμε από τη Βέροια” και εγώ σκεφτόμουν “Ωχ, τι να κάνω τώρα;”», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

«Όλο αυτό άρχισε από ένα σημείο και μετά να μην είναι διαχειρίσιμο και μάλλον δεν το καταλάβαινα», πρόσθεσε ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση Η άνοδος του Αρτούρο Ούι. «Έχω ακούσει διάφορα. Όταν δούλευα κλόουν σε παιδικά πάρτι, που είχα κάνει ήδη δύο σήριαλ μου έλεγαν “Α, γιατί;” σαν να εννοούσαν και καλά “Πού ξέπεσες;”. Σου λένε “Πώς κατάντησες έτσι” και σου πετάνε κάτι που είναι για το στομάχι πολύ δύσκολο», εξήγησε ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου τον ρώτησε αν πρόκειται αν αυτό που του «πετάνε» είναι ενοχή και μία ιδέα ότι απέτυχε. «Αυτό όλο, συν τις αμηχανίες. Κι όλα αυτά στον κουβά».

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζει με τον εαυτό του όπως ακριβώς τον αγαπάει. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να επιλέξει να βγάλει από τη ζωή του κάθε τι που νομίζει ότι τον φθείρει ή τον αλλοιώνει, είτε πρόκειται για ανθρώπους και σχέσεις που δεν τον προχωράνει, είτε για ουσίες όπως το αλκοόλ που του δημιουργούν αυτή την «εύφλεκτη» κατάσταση που περιέγραψε ο Γιώργος Χρυσοστόμου.

Δεν χρειάζεται, καμιά φορά, να συμβεί τίποτα συγκλονιστικό πέρα από την αγάπη για τον εαυτό μας. Πέρα από την κατανόηση και την αποδοχή όλων των κομματιών μας και τελικά την επιλογή του με ποια κομμάτια μας κυρίαρχα θέλουμε να ζήσουμε. Κι αυτό είναι όλο.