CELEBRITIES

O Γιώργος Μαυρίδης επέστρεψε από το Μεξικό και καταγγέλει τις συνθήκες κράτησής του. Η οργή για τα ανακριβή δημοσιεύματα

Instagram.com/georgemavridis_tattooligans

Ο Γιώργος Μαυρίδης επέστρεψε στην τηλεόραση επεισοδιακά. Ο γνωστός παρουσιάστης και tattoo artist, πρόκειται να παρουσιάσει την εκπομπή “Into The Skin“, μια διαφορετική ταξιδιωτική εκπομπή. Ο Γιώργος Μαυρίδης θα συνδυάζει σε αυτή τη νέα εκπομπή τις δύο του αγάπες, τα ταξίδια σε ασυνήθιστους προορισμούς και τα τατουάζ. Ανάμεσα στα ταξίδια που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των γυρισμάτων ήταν και ένα ταξίδι στο Μεξικό. Ωστόσο το γύρισμα δεν έγινε ποτέ μιας και ο Γιώργος Μαυρίδης και οι συνεργάτες του βρέθηκαν από το αεροδρόμιο στο κρατητήριο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Γιώργος Μαυρίδης, πραγματοποίησε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν εκεί. Ο tattoo artist μίλησε για την περιπέτειά του στο Μεξικό, ενώ δεν έκρυψε την ενόχλησή του για δημοσιεύματα στην Ελλάδα, τα οποία ανέφεραν ότι κατά την απέλαση τους από το Μεξικό ο ίδιος και οι συνεργάτες του δημιούργησαν ένταση στο αεροπλάνο και οδηγήθηκαν ξανά στο κρατητήριο.

«Ήμασταν μια ομάδα τεσσάρων ανθρώπων που πήγανε στο Μεξικό να κάνουν γυρίσματα για να περάσουμε καλά. Ο προορισμός ήταν να πάμε Μεξικό, μετά Βραζιλία για έναν μήνα και κατεβήκαμε στο Μεξικό επειδή έχω ένα πολύ καλό φίλο εδώ και δέκα χρόνια που του έκανα τατουάζ. Δήλωσα τη διεύθυνση και το όνομα αυτού του ανθρώπου και το ένα το παιδί από το συνεργείο έχει και συγγενείς εδώ. Δεν δέχονταν ότι θα μείνω σε έναν φίλο μου και μου έλεγαν ποιο είναι το ξενοδοχείο. Τους λέω δεν έχω ξενοδοχείο αφού θα με φιλοξενήσει ένας φίλος μου. Δεν το δέχτηκαν κι ήθελαν να δηλώσω ένα ξενοδοχείο, έστω και ψεύτικο με λίγα λόγια. Αυτό κατάλαβα με τον δικηγόρο. Σταματήσαμε, κατεβήκαμε, δεν το δέχτηκαν, πήραν το διαβατήριο και τα κινητά και μας πήγαν σε ένα γραφείο.», ανέφερε για το πώς ξεκίνησαν όλα αυτά, ο Γιώργος Μαυρίδης.

Γιώργος Μαυρίδης Ο παρουσιαστής του Open κατά την άφιξή του από το Μεξικό. / NDP Photo Agency
Ο παρουσιαστής του Open κατά την άφιξή του από το Μεξικό.

Οι συνθήκες κράτησης και η άρνηση επικοινωνίας

Ο ίδιος μίλησε για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους που βίωσαν στο Μεξικό.«Ήμασταν σε ένα κελί και για 12 ώρες δεν μας επέτρεψαν να μιλήσουμε με κανέναν ούτε στην πρεσβεία σε βαθμό που λέγαμε θα μας εξαφανίσετε δίχως νερό και φαγητό και σε κάποια φάση νευριάσαμε κι είπαμε πείτε μας παιδιά τι κάναμε; Και το ξενοδοχείο να μην ήταν σωστό ήταν αυτή συμπεριφορά; Κάποια στιγμή το φουντώσαμε κι εμείς και δημιουργήσαμε επεισόδιο γιατί θα μέναμε εκεί ούτε κι εγώ ξέρω μέχρι πότε. Πήραμε τηλέφωνο, μας χλεύαζαν, μας ειρωνεύονταν, μας έδιναν να παίρναμε τηλέφωνο από απόκρυψη στους δικούς μας. Να παίρνουμε τρεις η ώρα το βράδυ από απόκρυψη στους δικούς μας ότι είμαστε στη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαυρίδης.

«Μείναμε τρεις νύχτες δεν θα σου πω συμπεριφορά και καταπάτηση δικαιωμάτων, το τερμάτισαν. Για να κάνουμε τηλέφωνο συνέχεια μαλώναμε και μας έστειλαν Αθήνα με το έτσι θέλω. Δεν μαλώσαμε με κανένα πιλότο, δεν μπήκαμε ποτέ στο αεροπλάνο επίτηδες γιατί αν μπαίναμε και κάναμε αυτό που ήθελαν για ακόμα μια φορά, μας έκαναν ότι ήθελαν σαν τσουβάλια. Είδαμε πράγματα και καταστάσεις απίστευτες, οι άνθρωποι δεν πάνε καλά. Είναι παρανοϊκοί», κατέληξε ο tattoo artist.

Ο Γιώργος Μαυρίδης ξέσπασε για τα ανακριβή δημοσιεύματα

Με το που έγινε γνωστή η περιπέτεια του παρουσιαστή του Open στο Μεξικό ξεκίνησαν και τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για «αγένεια» εκ μέρους του Γιώργου Μαυρίδη, αλλά και για το επεισόδιο με τον πιλότο που δεν έλαβε ποτέ χώρα όπως υποστήριξε ο ίδιος. Ο Γιώργος Μαυρίδης, σε φανερή ένταση αμέσως μετά την επιστροφή του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στους δημοσιογράφους.

«Θα σας απαντήσω ότι θέλετε αλλά θα μου απαντήσετε κι εσείς. Ποιος σας έδινε τις ειδήσεις και τα γράφατε στα site; Αφού ούτε εγώ ούτε οι γονείς μου κανένας δικός μου άνθρωπος δεν είχε κάποια ενημέρωση, εσείς πώς βγάζατε συμπεράσματα ότι εγώ τάχα μάλωσα με τον πιλότο; Πώς με δικάσετε χωρίς να με ρωτήσετε; Δεν υπήρχε οικογενειακό περιβάλλον, δεν είχα μιλήσει ούτε με τους γονείς μου ούτε με τη γυναίκα μου. Βγάζατε ειδήσεις σε έναν άνθρωπο που ήταν μέσα, δεν είχε επικοινωνία με τους δικούς του ανθρώπους τέσσερις μέρες και τον δικάσατε ότι μάλωσα με τον πιλότο, ότι με έπιασαν επειδή μίλησα με αγένεια», είπε στους δημοσιογράφους ο Γιώργος Μαυρίδης.

Η πρόθεσή του να κινηθεί νομικά

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open μίλησε αργότερα ο Γιώργος Μαυρίδης. Ο παρουσιαστής και tattoo artist περιέγραψε όσα έζησε στο Μεξικό. Ο ίδιος εξήγησε πώς από την εμπειρία του και τις επικοινωνίες που είχε με προξενεία κατάλαβε ότι αυτή είναι μια συστηματική τακτική των αρχών του Μεξικού προς όλους τους ευρωπαίους και τόνισε πως θα μιλήσει με τους δικηγόρους του και θα κινηθεί νομικά, τόσο για όσα έζησε εκεί όσο και για τα παραπλανητικά δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν το διάστημα της κράτησής του στην Ελλάδα.

«Δεν είμαι ούτε παιδάκι ούτε πιτσιρικάς. Είμαι 42 χρονών μαντράχαλος και έχω ταξιδέψει σε όλο τον πλανήτη. Δεν μπορεί να με κρατάει κάποιος σε μία γκρίζα ζώνη και να μη μου λέει το γιατί. Να μου έχει πάρει τα προσωπικά μου αντικείμενα, να μη μου δίνει φαγητό και να με βάζει σε ένα κελί όπου είναι συνεχώς ανοιχτά τα φώτα, επίτηδες. Μας άφησαν μεσάνυχτα να μιλήσουμε. Καταλαβαίνετε για τι τραμπουκισμό μιλάμε; Εγώ ανέλαβα να μιλήσω με τον πρέσβη και οι άλλοι με τις οικογένειες. Το κάνουν συστηματικά σε όλους τους Ευρωπαίους, το μάθαμε και το βλέπαμε», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαυρίδης.

«Δεν μας επέτρεψαν να φέρουμε δικηγόρο, μας έφεραν ένα ψεύτικο χαρτί ότι η πρεσβεία μας έλεγε ότι δεν τους θέλουμε. Ο πρέσβης μας είπε ότι είναι ψέματα», συμπλήρωσε. Όπως είπε επόμενη του κίνηση είναι να μιλήσει με τους δικηγόρους του και με το κανάλι.