CELEBRITIES

Γιώργος Καράβας: «Η γυναίκα μου, η Ραφαέλα, μεγαλώνει τρία παιδιά κι όχι δύο»

Star

Ο Γιώργος Καράβας βρέθηκε καλεσμένος στο podcast Been There Done That της Μίνας Μπιράκου και μίλησε για όλα.

Ο Γιώργος Καράβας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, στο σπίτι στην Πεύκη και για τους γονείς του, οι οποίοι τον μεγάλωσαν με πολλή αγάπη. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, συγκεκριμένα στην Πεύκη. Σε μία οικογένεια με πάρα πολλή αγάπη, οι γονείς μαζί πάσχιζαν, έδωσαν το 100% σε ό,τι κι αν θέλαμε τόσο εγώ όσο και η αδερφή μου.

Μεγάλωσα σε έναν πυρήνα αγάπης. Θεωρώ ότι είμαι αρκετά ισορροπημένος στο μέσα μου. Μου έχουν δώσει πάρα πολλά στο κομμάτι των βάσεων που έχω σαν άνθρωπος. Τόσο από το κομμάτι της παιδείας όσο και εσωτερικής ισορροπίας» ανέφερε.

Ο Γιώργος Καράβας ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής

Ο Γιώργος Καράβας μίλησε για το παιδικό του όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. «Όλες οι παιδικές προσπάθειες ήταν γύρω από έναν στόχο. Ήθελα να γίνω, όπως και τα περισσότερα παιδιά της εποχής που μεγάλωσα, ποδοσφαιριστής. Οπότε όλη μου η καθημερινότητα μετά το σχολείο ήταν γύρω από το προπονητικό μέρος στο ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Οι γονείς μου παραδόξως δεν μου ‘φέραν ποτέ αντίρρηση στον δρόμο που ήθελα να ακολουθήσω. Είτε αυτό λέγεται ποδόσφαιρο σε εκείνη την ηλικία είτε μετέπειτα στη μόδα». Θυμήθηκε και τον τραυματισμό που του κόστισε το παιδικό του όνειρο.

«Έχω φτάσει σε ένα επίπεδο που όλα είναι καλά, υπάρχει φως στο τούνελ. Τελευταία αγωνιστική πριν υπογράψω επαγγελματικό συμβόλαιο έπαθα τραυματισμό στο γόνατο οπότε όλα τα παιδικά όνειρα γκρεμίστηκαν σε μία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή υπάρχει μία πλήρης απογοήτευση, ήταν πολύ δύσκολα».

Η πρώτη φωτογράφιση και η συνεργασία με τον οίκο Hermes

Ο Γιώργος Καράβας θυμήθηκε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μόδας και τις «χρυσές εποχές» της μόδας στην Ελλάδα. «Υπήρχαν πάρα πολλές παράγωγες, υπήρχαν περιοδικά. Θυμάμαι πολλά άτομα και όχι μόνο από το εξωτερικό ερχόντουσαν στην Ελλάδα για να φτιάξουν το book τους, λόγω του ταλέντου που υπήρχε στις παραγωγές, τους φωτογράφους. Πρώτη φωτογράφιση ήταν με τον Δημήτρη Σκουλό σε ένα τεστ που έκανα, στο στούντιό του τότε στον Πειραιά. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη ήταν η πρώτη προσέγγιση προς το πρόσωπό μου».

«Όταν έκλεισα την Hermes, ξεκινώντας τη συνεργασία μας με το fashion week στο Παρίσι, μέχρι να βρω γραφείο στο Παρίσι είχα φάει πάρα πολλές απορρίψεις. Βέβαια το Παρίσι μελλοντικά έγινε η καλύτερη αγορά για ‘μένα.

Όσο έχω δουλέψει στο Παρίσι δεν έχω δουλέψει πουθενά αλλού.  Είχα πάει να κάνω τα castings πρώτη φορά στο Παρίσι, πρώτη φορά σε fashion week στην πόλη, το feedback που πήρα ήταν “οκ”. Αποφάσισα να μην πάω στο Μιλάνο γιατί προηγούνται τα castings για το Παρίσι. Αποφάσισα αυτές τις 5 μέρες που είχα κενό να επιστρέψω στην Ελλάδα.

Είμαι σε μία δουλειά για τον Γιώργο Ελευθεριάδη, και χτυπάει το τηλέφωνό μου από τον τότε ατζέντη μου και μου λέει ”Γιώργο φεύγεις για το Παρίσι. Είχα οψιόν για Hermes, Givenchy, Viktor & Rolf και Berluti. Τρελάθηκα, ήταν και συνεχίζει να είναι η μεγαλύτερη συνεργασία μου. Έχω δουλέψει για την Hermes 7 ή 8 φορές».

Ο Γιώργος Καράβας για την καριέρα μετά τα 40 και τα πρότυπα στη μόδα

Ο coach του GNTM, Γιώργος Καράβας, μίλησε για τα ηλικιακά όρια του επαγγέλματος και για το πώς η μόδα έχει εξελιχθεί στον χρόνο.

«Δουλειές ακόμα και τώρα μου έρχονται. Απλώς υπάρχει περιορισμός με το κομμάτι των ταξιδιών στην παρούσα φάση. Από κει και πέρα θεωρώ ότι στους άντρες αν κρατιέσαι καλά, σωματικά, το δέρμα σου, τα μαλλιά σου δεν υπάρχουν τόσο μεγάλα ηλικιακά (όρια). Ο ανταγωνισμός στις γυναίκες είναι πολύ περισσότερος σε σχέση με τους άντρες. Λίγο πολύ όμως η μόδα έχει πάει προς τα εκεί».

Η απόκτηση οικογένειας σε μικρή ηλικία και η στήριξη της συζύγου του, Ραφαέλας

Ο Γιώργος Καράβας μίλησε με πολλή αγάπη για τη σύζυγό του, η οποία του στάθηκε σε κάθε δύσκολο επαγγελματικό του βήμα. «Ουδέποτε παραπονέθηκε και ουδέποτε μου δημιούργησε το παραμικρό θέμα. Μου είχε και μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχουμε 10 χρόνια διαφορά, ήταν 20 χρόνων. Η Ραφαέλα είναι ένα παιδί το οποίο η ζωή της τα έχει φέρει έτσι και η ωριμότητά της είναι λες και είναι 60 χρόνων».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο απαιτητικό του πρόγραμμα και στον ερχομό του πρώτου τους παιδιού, λίγο μετά τον γάμο τους, το 2013. «Δεν ήμουν απών. Μετά την Hermes μου ήρθαν τα πράγματα αρκετά ευνοϊκά. Βέβαια, ήμουν σε μία συνθήκη που τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα πετούσα για διαφορετική χώρα, αλλά έλειπα max εφτά μέρες τον μήνα.

Η απόφαση του να κάνουμε παιδί σε τέτοια ηλικία ύστερα από δική μου παρότρυνση, αποσκοπούσε στο ότι υπάρχει άλλη ενέργεια, στο ότι μπορείς να μεγαλώσεις και τα παιδιά να μεγαλώσουν μαζί σου σαν παρέα».

Ο Γιώργος Καράβας αναφέρθηκε και στα όρια που (δεν) βάζει στα παιδιά του. «Τα όρια περισσότερο τα βάζει η Ραφαέλα. Για αυτό λέω ότι η Ραφαέλα μεγαλώνει τρία παιδιά και όχι δύο. Είμαι αρκετά συναισθηματικός άνθρωπος, δεν θέλω να τους λείψουν πράγματα, όχι υλικά, θέλω να το ζήσουμε στο 100%».

Η «αποστολή» GNTM και η αγάπη του κόσμου

Ο coach του GNTM μίλησε για την υποστήριξη που έλαβε τόσο από τους συνεργάτες του όσο και από τον κόσμο. «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες έχω λάβει τεράστια αγάπη. Το προσωπικό μου στοίχημα ήταν τι εικόνα θα σχηματίσει ο κόσμος για ‘μένα. Οπότε το προσωπικό μου στοίχημα που είχα θέση είναι πέραν του δέοντος κερδισμένο.

Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον project manager του GNTM, Μάνο Βοράκη. Του είπα ότι ”θέλω να δείξω τον Γιώργο” και μου λέει ”για αυτό ακριβώς είσαι εδώ”. Με έλυσε και του χρωστάω τεράστιο ευχαριστώ για αυτό». Ενώ συγκεκριμένα αναφέρθηκε και στη συνεργασία του τόσο με τη Βίκυ Καγιά, όσο και με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί. «Με τη Βίκυ οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Σε πρώτη φάση με πρότεινε στο κανάλι και στην παραγωγή. Οπότε αρκετές ώρες τις περνούσα και με το team της, στο καμαρίνι της Βίκυς. Κάναμε αρκετή παρέα».

Και συνέχισε για τη Ζενεβιέβ Μαζαρί «κόντρα σε καμία περίπτωση δεν είχαμε. Διαφωνίες είχαμε με όλους τους ανθρώπους, γιατί ο καθένας έχει τη δική του άποψη η οποία είναι απόλυτα σεβαστή. Εγώ το βλέπω περισσότερο ως μοντέλο και λιγότερο ως creative. Το μοντέλο πρέπει να έχει σαφείς γραμμές πάνω σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».