CELEBRITIES

Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος απαντούν για το αν υπήρξαν ποτέ ζευγάρι

NDPPHOTO / NDP PHOTO

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος μοιράζονται μία κοινή στάση ζωής. Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες, που είναι δημόσια πρόσωπα και έχουν δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλοι και ζουν τη ζωή τους ελεύθερα και αναπολογητικά. Είναι 2 ηθοποιοί και παρουσιαστές. Επιπλέον είναι 2 άνθρωποι, που με τον δημόσιο λόγο τους κάνουν ακτιβισμό για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ + κοινότητας. Εκτός από τα κοινά μεταξύ τους, ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος μοιράστηκαν πρόσφατα και την ίδια σκηνή.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης βρίσκονται στην ίδια σκηνή, αφού είχαν συμπρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ Priscilla, Η Βασίλισσα της Ερήμου το 2014. 10 χρόνια μετά βρέθηκαν σε μία πολύ διαφορετική σκηνή, αυτή του EuroPride που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, για την εκδήλωση λήξης του.

Οι Γιώργος Καπουτζίδης και Φώτης Σεργουλόπουλος, βρέθηκαν μία ιστορική χρονιά στο EuroPride για να μιλήσουν στο κοινό, τη χρονιά που στην Ελλάδα εξασφαλίστηκε με νόμο η ισότητα στον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι 2 τους εξέφρασαν τη χαρά τους γι’ αυτή την εξέλιξη, ενώ παράλληλα μίλησαν και για τις προσπάθειες που χρειάστηκαν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

«Είναι συγκλονιστική η στιγμή, δεν περίμενα μετά από τόσα χρόνια που είμαι πάνω σε μία σκηνή να βρεθώ μπροστά σε τέτοιο κοινό. Είστε υπέροχοι, υπέροχες, υπέροχ@», είπε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος, σε βίντεο το οποίο προβλήθηκε από την εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1.

«Είναι μία εμβληματική χρονιά που η Ελλάδα υποσχέθηκε το νομοσχέδιο. Έχουμε προσπαθήσει αρκετά χρόνια κι εγώ και ο Γιώργος να γίνει αυτό το νομοσχέδιο πραγματικότητα και μας βοήθησαν πολλοί άνθρωποι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα 5 κόμματα στη Βουλή που το υπερψήφισαν», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής της ΕΡΤ, ενώ ο Γιώργος Καπουτζίδης βρισκόταν στο πλευρό του και συμπλήρωνε τις ευχαριστίες προς ανθρώπους και συλλογικότητες, εξίσου χαρούμενος.

«Λίγο λίγο κάτι κάναμε κι εμείς. Πολλές φορές μας ρωτάνε “Δεν κουράζεστε να δέχεστε άσχημα μηνύματα”;», ανέφερε έπειτα ο Γιώργος Καπουτζίδης για να συμπληρώσει: «Νομίζω πως αυτοί που μας ρωτάνε δεν έχουν καταλάβει πόση αγάπη δεχόμαστε, δεν έχουν καταλάβει ότι είστε εσείς εδώ για εμάς. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία, την εργασία, την πλήρη αποδοχή στην οικογένεια», είπε με τη σειρά του εκείνος.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησαν στη συνέχεια για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής των φεστιβάλ Pride, που παλεύουν να δώσουν ορατότητα και να υπενθυμίσουν τα δικαιώματα που στερούνται μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ακόμα και με την ψήφιση ενός νομοσχεδίου η κοινωνία δεν αλλάζει εύκολα άλλωστε, κι από το Σάββατο 29 Ιουνίου υπάρχει και η πιο θλιβερή απόδειξη, όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι ένας 15χρονος στην Πάτρα ξυλοκοπήθηκε τόσο άσχημα από τον πατέρα και τον θείο του, όταν τους ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, που βρέθηκε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οι αγώνες δεν τελειώνουν για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως δεν τελειώνουν και για τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Φώτη Σεργουλόπουλο.

Αυτό που «τέλειωσε» κατά την εμφάνισή τους στο EuroPride ήταν η απορία κάποιου ξένου θεατή της εκδήλωσης που τους ρώτησε από το κοινό αν είναι ζευγάρι. Οι 2 ηθοποιοί και παρουσιαστές απάντησαν στα αγγλικά και η σκηνή ήταν επική.

«Δεν είμαστε ζευγάρι, ποτέ δεν ήμασταν ζευγάρι», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης κι όση ώρα μιλούσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος επαναλάμβανε από δίπλα του «Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι…».

«Το κάνει λες και τον κακοπαντρέψαμε», είπε με χιούμορ στο κοινό ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος πήρε τον λόγο.

«Ποτέ δεν ήμασταν ζευγάρι και ποτέ δεν θα γίνουμε ζευγάρι. Ποτέ, ω Θεέ μου. Είμαστε φίλοι, ξέρετε όταν ακουμπάς τον φίλο σου γίνεται κάπως αμήχανο», είπε για να λάβει μία «πληρωμένη απάντηση» από τον Γιώργο Καπουτζίδη: «Εσύ είσαι αμήχανος».