CELEBRITIES

Γιώργος Μπένος: Η κλειστή κοινωνία που μεγάλωσε και το bullying που ντρεπόταν να εξομολογηθεί

Papadakis Press/ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Μπένος και ο Ορέστης Χαλκιάς ήταν το δίδυμο του Maestro που υποδύθηκε τους δυο κολλητούς, οι οποίοι ήταν ερωτευμένοι μεταξύ τους. Κατάφεραν, έτσι, με τον τρόπο τους να εκπροσωπήσουν τη γκέι κοινότητα και να προβάλλουν τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που μαστίζουν την κοινωνία γύρω από αυτή, καθώς και τον ρατσισμό και τη βία που δέχονται αυτά τα άτομα στην καθημερινότητά τους.

Ο Γιώργος Μπένος, λοιπόν, ο τηλεοπτικός Σπύρος του Maestro, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Night Out με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη, κάτι που προηγουμένως είχε κάνει και ο συνάδελφός του. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε την ιστορία του μέσα στην κλειστή κοινωνία που μεγάλωσε.

Ο Γιώργος Μπένος και η μικρή κοινωνία στην οποία μεγάλωσε

«Είχε πολλά καλά, αλλά και πολλά κακά. Τα καλά είναι ότι μεγάλωσα σε μία γειτονιά και έπαιζα έξω με τους φίλους μου. Τα αρνητικά είναι ότι μεγαλώνεις σε μια κοινωνία που θα πούνε εύκολα κάτι για εσένα, θα σε κρίνει και υπάρχει αυτό το τι θα πει ο κόσμος για εσένα. Αυτό με κάνει έξαλλο. Το άκουγα πάρα πολύ και πάντα διαφωνούσα», ανέφερε στην αρχή ο Γιώργος Μπένος.

«Τι νοιάζει τον άλλον τι θα κάνω, τι θα πω ή πως θα ντυθώ και με ποιον θα κάνω παρέα; Στο Γυμνάσιο, ας πούμε, επειδή έκανα πολλή παρέα με κορίτσια και λιγότερο με αγόρια αυτό έγινε πολλές φορές ο λόγος για να με δείξουν με το δάχτυλο. Γιατί κάνει παρέα αυτός με κορίτσια; Μήπως είναι γκέι; Δεν είναι το θέμα αν είσαι ή όχι, αλλά γιατί ο άλλος μπαίνει στην διαδικασία να σε κρίνει από κάτι», πρόσθεσε ο Γιώργος Μπένος μιλώντας για την κριτική που δεχόταν στα εφηβικά του χρόνια.

Το bullying που δέχτηκε

«Έχουν μάθει ότι για να είσαι ενταγμένος σε μια κοινωνία, ένα αγόρι πρέπει να κάνει παρέα με τα αγόρια κι ένα κορίτσι με τα κορίτσια. Το πήρα πολύ βαριά γύρω στα 15. Αυτό μου δημιούργησε ένα κλείσιμο και έγινε η αφορμή για να δεχτώ και κάποιο bullying. Είχα χαρτάκια στα βιβλία ότι μετά το τέλος του μαθήματος θα… Απειλητικά. Τώρα πια το έχω ξεπεράσει, αλλά δεν το έχω ξεχάσει», συμπλήρωσε ο Γιώργος Μπένος μιλώντας για το bullying που είχε δεχτεί.

«Έκανα το λάθος να μην το εκμυστηρευτώ σε κάποιον δικό μου… Έχασα πολύ χρόνο με το να μην το λέω. Φοβήθηκα και ντράπηκα να το πω στους δικούς μου. Σίγουρα ήταν λάθος που δεν το έκανα. Ο λόγος που το ξεπέρασα είναι επειδή το είπα στην μεγάλη μου αδερφή και μου είπε μην ντρέπεσαι για κάτι. Δεν είναι κακό να το πεις στην μαμά και στον μπαμπά, αφού είναι δίπλα μας. Από εκεί άρχισα να διαχειρίζομαι το πράγμα πολύ καλύτερα», εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

Η ευγνωμοσύνη για τον ρόλο του στο Maestro

«Αισθάνομαι τυχερός και ευγνώμων που ήρθε αυτό το κείμενο από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Όσον αφορά το κομμάτι του ρόλο, μόνο περήφανος μπορώ να νιώθω. Θα ήθελα κάποια πράγματα να υπάρχουν μόνο στην μυθοπλασία. Δεν μου ήταν ευχάριστο να δέχομαι μηνύματα από παιδιά που μπορεί να έχουν βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις και που ντρέπονται γι’ αυτό που είναι. Μου ήρθαν πολλά τέτοια μηνύματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός για τη σπουδαιότητα του ρόλου του στο Maestro.