CELEBRITIES

Γιώργος Αμούτζας: Ο ρόλος που έχασε στις Άγριες Μέλισσες κι όλα όσα δεν ξέρεις γι’ αυτόν

ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Αμούτζας είναι ένας από τους ηθοποιούς της νέας γενιάς που το τηλεοπτικό κοινό μαθαίνει ακόμα καλύτερα φέτος, μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά Σασμός του Alpha. Ο Γιώργος Αμούτζας υποδύεται τον Νικηφόρο, γιο της Βασιλικής και του Στεφανή και την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου μας επέτρεψε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα, αφού παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου The 2Night Show στον ΑΝΤ1.

Ανάμεσα σε όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Αμούτζας μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν πως ο ΑΝΤ1 θα μπορούσε να είναι και δική του τηλεοπτική στέγη αφού έφτασε πολύ κοντά στο να ενταχθεί στο cast της σειράς Άγριες Μέλισσες. Επιπλέον μίλησε για τον ρόλο του πατέρα του, στο να ακολουθήσει τον δρόμο της υποκριτικής, τη δυσλεξία με την οποία έχει διαγνωστεί, αλλά και το αθλητικό του παρελθόν. Ο Γιώργος Αμούτζας αποκαλύφθηκε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου κι εμείς κρατήσαμε σημειώσεις.

Αυτά είναι όλα όσα αποκάλυψε ο Γιώργος Αμούτζας και κάποια παραπάνω για να τον γνωρίσεις κι εσύ λίγο καλύτερα.

Ο Γιώργος Αμούτζας έχασε έναν ρόλο στις Άγριες Μέλισσες

«Είναι λίγο ελληνικό φαινόμενο, όταν στενοχωρηθούμε για έναν ρόλο που πιθανόν δεν τον πήραμε και τον πήρε κάποιος άλλος, αυτομάτως να ψάχνουμε να βρούμε τι άλλο έφταιγε πέρα από εμάς. Εμείς όμως δεν ευθυνόμαστε ποτέ. Γιατί δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτόν τον ρόλο τον ήθελα πολύ δυστυχώς δεν έκατσε και δεν έγινε, τον πήρε κάποιος άλλος κι αναγνωρίζω πως αυτός που πήρε την θέση μου είναι πολύ καλός», σημείωσε ο Γιώργος Αμούτζας μιλώντας στην εκπομπή The2Night Show.

Ο ηθοποιός στη συνέχεια σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί στον ίδιο, όταν πέρασε από 5 οντισιόν για έναν ρόλο στη δεύτερη σεζόν της σειράς Άγριες Μέλισσες. «Έχω χάσει ρόλο που έκανα πέντε οντισιόν, ήμουν με τον στυλό στο χέρι για να υπογράψω για την δεύτερη σεζόν στις Άγριες Μέλισσες και τελευταία στιγμή αυτός ο ρόλος δόθηκε σε έναν εξαιρετικό ηθοποιό» είπε ο Γιώργος Αμούτζας.

«Είδα μετά την σειρά κι είπα κοίταξε να δεις, είναι πολύ καλός μπράβο του. Μεγάλο μέρος για αυτό που είπα, οφείλεται στην παιδεία. Με στενοχωρεί να ακούω ότι δεν πήραν εμένα και πήραν τον άλλον γιατί έχει κονέ. Είναι πολύ κουραστικό. Κι εγώ έχασα πολλούς ρόλους κι αναγνώρισα το λάθος μου», σημείωσε με ειλικρίνεια ο ηθοποιός.

Ο πατέρας του που είναι ο πιο αυστηρός κριτής

Ο Γιώργος Αμούτζας είναι γιος του Σταύρου Αμούτζα Δελλή, του συνιδρυτή της δραματικής σχολής Ίασμος. Ο ηθοποιός μεγάλωσε μέσα στο περιβάλλον αυτό και ο ρόλος του πατέρα του ήταν καταλυτικός για να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Νονός του είναι ο συνεργάτης του πατέρα του και σπουδαίος ηθοποιός, ο αξέχαστος Βασίλης Διαμαντόπουλος. «Όλοι λένε για τον νονό μου, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο, ότι ήταν ο τελευταίος των μεγάλων ηθοποιών», είπε σχετικά ο ηθοποιός. Δεν κατάφερε ωστόσο να γνωρίσει καλά τον νονό του, αφού έφυγε από τη ζωή όταν ο Γιώργος Αμούτζας ήταν μόλις 2 ετών.

«Μεγάλωσα στον καλλιτεχνικό χώρο, μεγάλωσα μέσα σε μία δραματική σχολή. Οι καθημερινές επαφές μου είναι πάντα με καλλιτέχνες που έρχονταν στο πατρικό μου να φάμε. Πολλές φορές πήγαινα στη σχολή. Ο πατέρας μου άθελά μου έβαλε μέσα μου το σποράκι της υποκριτικής. Ποτέ δεν με πίεσε να ασχοληθώ με αυτό είχε έντονους προβληματισμούς για αυτό», δήλωσε ο Γιώργος Αμούτζας στη συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πατέρας του είναι ο πιο αυστηρός κριτής του. «Φοβάμαι για το τι θα ακούσω κάθε φορά γιατί δεν μασάει τα λόγια του. Οι συνεργάτες του τον ξέρουν εδώ και πολλά χρόνια ότι μιλάει έξω από τα δόντια. Ο κόσμος είτε τον λατρεύει γι’ αυτό τον λόγο είτε δεν θέλει να τον ξαναδεί. Υπάρχει αυτή η βαρετή καραμέλα που λένε αν και μένα ο πατέρας μου είχε δραματική σχολή, θα ήμουν ο απόλυτος πρωταγωνιστής», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Η δυσλεξία και ο ρόλος της προετοιμασίας των κειμένων του

Ο Γιώργος Αμούτζας συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό ως ο έφηβος γιος της Βασιλικής Ανδρούτσου στη σειρά Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια το 2017. Έπειτα ανέλαβε έναν από τους βασικούς ρόλους της σειράς Κόκκινο Ποτάμι του Open και μετά ήρθε ο Νικηφόρος στη σειρά Σασμός. Όπως έχει εξομολογηθεί στο παρελθόν οι ακροάσεις γι’ αυτόν είναι μία δύσκολη υπόθεση, καθώς έχει δυσλεξία.

«Οι περισσότερες ακροάσεις είναι βασισμένες σε άγνωστο κείμενο, γεγονός που με δυσκολεύει πάρα πολύ. Κατά 99% έχω χάσει τον ρόλο μόνο από την ανάγνωση μου και επειδή δυσκολεύομαι να καταλάβω τι διαβάζω. Αν έχω μελετήσει το κείμενο, όπως έγινε στον Σασμό, είμαι εντάξει», είχε πει στο περιοδικό ΟΚ!

Αναφερόμενος στο θέμα της δυσλεξίας στη συζήτησή του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Γιώργος Αμούτζας επανήλθε στο θέμα της οντισιόν στην οποία έχασε τον ρόλο μέσα από τα χέρια του. Όπως είπε η τελική οντισιόν ήταν σε άγνωστο κείμενο για εκείνον πράγμα που τον δυσκόλεψε.

«Για τους μαθητές, στο σχολείο, δεν πρέπει να αισθάνεστε άσχημα, ότι μειονεκτείτε σε κάτι. Δεν μειονεκτείτε σε τίποτα. Εντάξει, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο για σένα το άγνωστο κείμενο. Εγώ στο σχολείο ήμουν στη συμμορία των 11, αν σε ένα μάθημα έπαιρνες 12 έβγαινες από την παρέα. Με το ζόρι περνούσα κάποια μαθήματα, αλλά τώρα να που είμαι ηθοποιός και πρέπει να μελετήσω ατελείωτες σελίδες κείμενα. Εντάξει μπορεί να χρειαστώ λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ», σχολίασε ο Γιώργος Αμούτζας.

Ο Γιώργος Αμούτζας αγαπά τον αθλητισμό

Δύο είναι οι μεγάλες αγάπες που έχει ο ηθοποιός στον αθλητισμό και τις μοιράστηκε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Όπως εξομολογήθηκε ο Γιώργος Αμούτζας έχει υπάρξει χρυσός Βαλκανιονίκης στην ιππασία, ενώ αγαπά πολύ και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Το 2014 βγήκα χρυσός Βαλκανιονίκης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας ως μέλος της Εθνικής ομάδας Ιππασίας, στην υπερπήδηση εμποδίων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Plus: Ο Γιώργος Αμούτζας είναι ερωτευμένος

Εκτός από την επαγγελματική επιτυχία, ο Γιώργος Αμούτζας έχει γνωρίσει και την ευτυχία στην προσωπική του ζωή. Ο ηθοποιός είναι ζευγάρι με την ηθοποιό Έλενα Πιερίδου και μπορεί να μην έχουν κάνει το Instagram ντεμπούτο τους με κάποιο σταθερό post, αλλά συχνά μοιράζονται τρυφερά στιγμιότυπα όπως το παρακάτω μέσω των Instagram Stories.

Γιώργος Αμούτζας Instagram.com/elena_pierre

Η Έλενα Πιερίδου είχε γίνει γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη σειρά Τατουάζ στην οποία συμμετείχε.