CELEBRITIES

Γιάννος Περλέγκας: Ο χωροφύλακας του Αυτή τη Νύχτα μένει, αποκαλύπτεται

Instagram.com/aytihnyxtamenei

Ο Γιάννος Περλέγκας είναι ένας από τους ηθοποιούς που παρότι είχε διαγράψει μία μακρά πορεία στο θέατρο, έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη δύναμη της τηλεόρασης τα τελευταία χρόνια. Μετά από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον Σιωπηλό Δρόμο του Mega και την εμφάνισή του σε ένα επεισόδιο της σειράς Καρτ Ποστάλ της ΕΡΤ, ο ηθοποιός, γιος του επίσης ηθοποιού, Τίμου Περλέγκα και της ηθοποιού και θεατρικής κριτικού, Αριστέας Ελληνούδη, πρωταγωνιστεί φέτος στη σειρά του Alpha, Αυτή η νύχτα μένει.

Με αυτή την αφορμή ο Γιάννος Περλέγκας, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Νατάλια Αργυράκη στην οποία μίλησε για τον ρόλο του Στέλιου, του διοικητή της χωροφυλακής που υποδύεται στη σειρά Αυτή η νύχτα μένει, τον λόγο που τον συμπονά, την απώλεια του πατέρα του σε μικρή ηλικία και το πώς αυτή τον σημάδεψε και του κληροδότησε την αγάπη του για το ρεμπέτικο τραγούδι αλλά και τη σχέση του με τη δική του κόρη.

«Το πολύ καλο σενάριο, το εξαιρετικό καστ και αυτός ο ρόλος ο οποίος είναι αρκετά μακριά από μένα με έναν τρόπο, και όχι. Αυτός θέλει να επιβιώσει. Έχει άγχος για το αν θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του στη συνένωση των Σωμάτων και θέλει να επιδείξει ότι κάτι έκανε για να το πετύχει», σημείωσε για τον ρόλο του Στέλιου στη σειρά του Alpha, αλλά και τους λόγους για τους οποίους είπε «ναι» σε αυτή την τηλεοπτική πρόταση, ο Γιάννος Περλέγκας.

«Έχω την αίσθηση του καθήκοντος πολύ έντονα κι έχω και το άγχος του καθήκοντος. Προσπαθώ και λίγο να διακωμωδήσω τον εαυτό μου μέσω του ρόλου, με αυτό το άγχος κι αυτή τη συνεχή συνοφρύωση που έχει ο Στέλιος, τη συνεχή αίσθηση ότι κάποιος τον κυνηγά, κάποιος τον αδικεί. Μπορώ να σου πω ότι τον συμπαθώ κιόλας, ότι τον συμπονώ», πρόσθεσε ο ηθοποιός.

Ο Γιάννος Περλέγκας ένιωσε, όπως είπε, να αδικείται από διάφορους ανθρώπους, αλλά «μετά όταν έκανα αυστηρότερη αυτοκριτική είδα ότι τα δικά μου εργαλεία στερεύουν», ανέφερε.

«Έχω περάσει σχετικά δύσκολη, παιδική ηλικία παίζει τον ρόλο του κι αυτό. Έχασα τον πατέρα μου πολύ νέος κι έμεινα μόνος μου με τη μητέρα μου κι είχα δυσκολίες με αυτό. Τον έχασα 12 χρόνων. Πολύ γρήγορα μετά τη δύσκολη εφηβεία μπήκα στο θέατρο, γνώρισα τον Λευτέρη Βογιατζή, που με αυτόν ξεκίνησα να δουλεύω και που με αυτόν ήθελα να δουλεύω και που ήταν ένας πολύ σπουδαίος και πολύ δύσκολος άνθρωπος», σημείωσε για το πώς η απώλεια του πατέρα του, Τίμου Περλέγκα, τον σημάδεψε.

«Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να βρω την αναπνοή μου σε πολλά επίπεδα, και ως ηθοποιός. Ο συνδυασμός της μητέρας μου και του Λευτέρη Βογιατζή και το αίτημα ενός περφεξιονισμού σύμφωνα με τον οποίο ποτέ δεν μπορούμε να φτάσουμε το αντικείμενο που θέλουμε και πάντα θα είμαστε υποδεέστεροι, με έκανε να είμαι πολύ υπόλογος σε αυτά τα πράγματα. Έλεγα ότι έπρεπε να είμαι τέλειος, γιατί είχα όλα αυτά τα πατρικά και μητρικά πρέπει πάνω μου», πρόσθεσε ο ηθοποιός για τον τρόπο που βιώσε τις πρώτες του εμπειρίες σε σχέση με τη δουλειά του αλλά και πώς «ζυμώθηκε» σε αυτή τη δουλειά.

Ο Γιάννος Περλέγκας έχει γίνει και ο ίδιος μπαμπάς. Για τη σχέση του με την κόρη του μίλησε στη συνέντευξή του στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται. «Έχω μία κόρη 10 χρονών, που πάει πέμπτη Δημοτικού. Αυτό που κοιτάζω να κάνω είναι ότι επειδή έχω υπάρξει πολλά χρόνια πολύ βαρύς, να μη της μεταδίδω βαρύτητα. Απολύτως, έπαιξε ρόλο στο να ελαφρύνω κι απολύτως, έπαιξε ρόλο στο να μεταπηδήσω στη σκηνοθεσία. Ήθελα να χειραφετηθώ πιο πολύ κι αυτό που δεν έκανα στον εαυτό μου, να με εμψυχώνω, να το κάνω σε άλλους ανθρώπους», σημείωσε.

Η μουσική πάντα παίζει μεγάλο ρόλο στις θεατρικές παραστάσεις που σκηνοθετεί ο Γιάννος Περλέγκας, όπως και στη Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια που θα παρουσιαστεί αυτή τη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, στη Σκηνή της Φρυνίχου. Ο Γιάννος Περλέγκας αγαπά το ρεμπέτικο και εξήγησε γιατί.

Γιάννος Περλέγκας Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος

«Είναι ο πρώτος ήχος που έχω στα αυτιά μου λόγω του μπαμπά μου, ο οποίος ήταν και φανατικός ακροατής ρεμπέτικων, αλλά και τον έβλεπα στη σειρά Το Μινόρε της Αυγής και τον έβλεπα κι αφού τον έχασα. Ήταν ένας τρόπος σύνδεσης με τον πατέρα μου», είπε ο ηθοποιός που μαζί με τον Στράτο Γρίτζαλη και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου έχουν το συγκρότημα Ραστ Χιτζάζ. Οι τρεις τους γνωρίζονται από το σχολείο.

«Παίζουμε μαζί από το σχολείο και θα παίζουμε μάλλον μέχρι να πεθάνουμε. Όταν βλέπω ότι παθαίνω κάτι από το πολύ θέατρο, πάω και βρίσκω τους εκτός θεάτρου ανθρώπους, τους φίλους μου», σημείωσε ο ηθοποιός.