CELEBRITIES

Γιάννης Χουβαρδάς: Η πρώτη αντίδραση μετά την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από τον «Βασιλιά Ληρ»

Γιάννης Νταρίλας/ Papadakis Press

Την πρώτη αντίδραση του σκηνοθέτη της παράστασης Βασιλιάς Ληρ του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Χουβαρδά, εξασφάλισε το Happy Day και η δημοσιογράφος Βιβή Μπουγιούρα, ύστερα από την αιφνίδια αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη.

Η είδηση της απρόσμενης αποχώρησης του πρωταγωνιστή, Λεωνίδα Κακούρη από τη θεατρική παράσταση Βασιλιάς Ληρ, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα τελευταία 24ωρα. Η είδηση έγινε γνωστή αρχικά μέσα από το ρεπορτάζ του Άρη Καβατζίκη στην εκπομπή Πάμε Δανάη του Mega. Λίγο αργότερα το Εθνικό Θέατρο εξέδωσε ανακοίνωση για αυτήν, στην οποία αναφέρεται ότι ο Λεωνίδας Κακούρης προχώρησε σε παραίτηση για προσωπικούς λόγους, ενώ στον ρόλο του θα βλέπουμε πλέον τον Γιάννη Νταλιάνη.

«Ανακοινώνεται ότι στην παραγωγή Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, μετά από παραίτησή του για προσωπικούς λόγους ο Λεωνίδας Κακούρης αντικαθίσταται από τον Γιάννη Νταλιάνη. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις 13 Ιανουαρίου», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς, αφού ευχαρίστησε την πρωινή εκπομπή του Alpha για την επικοινωνία, έκανε την πρώτη του δήλωση, ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου. «Ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό σας μήνυμα. Δεν έχω όμως να προσθέσω τίποτε ή να πω κάτι διαφορετικό από την ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση».

Στις 24 Οκτωβρίου, ο Λεωνίδας Κακούρης, είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη κι είχε μιλήσει με ενθουσιασμό για την συμμετοχή του στο έργο. «Ξεκινάμε αρχές Δεκέμβρη στο Εθνικό Θέατρο. Ανεβάζουμε τον Βασιλιά Ληρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά με ένα επιτελείο εξαιρετικών ηθοποιών. Ένα σπουδαίο κείμενο. Μια παράσταση που τη δουλεύουμε πολύ εντατικά εδώ και καιρό. Ήδη από το καλοκαίρι είμαστε με τα κείμενα παραμάσχαλα σαν φοιτητές. Νιώθω πολύ γεμάτος που βρέθηκε στον δρόμο μου αυτό το κείμενο».

Αδιευκρίνιστο είναι το τι ώθησε τον εξαιρετικό ηθοποιό που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Mega Ναυάγιο, στο να αποχωρήσει από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου. Ωστόσο, λίγο μετά την είδηση της αποχώρησής του είχε μοιραστεί ένα βίντεο μέσα από το ακατάστατο σπίτι του στο Instagram. Το βίντεο, το οποίο έμεινε αναρτημένο για λίγη ώρα, αναπαράχθηκε και σχολιάστηκε από τα Μέσα.

Στο βίντεο ακουγόταν να λέει: «Προς φίλους και όλους τους νέους φίλους που θα κάνουμε μέσα στο 2024 και όσους πέρασαν καλά στη γιορτή που έκανα για να γιορτάσω την επιστροφή μου στη ζωή μετά από 4 μήνες ασκητικής για να καταφέρω να αρθρώσω τον βαρύ κι αθάνατο λόγο του Βασιλιά Ληρ. Δήλωσα πίστη σε έναν πολύ σκληρό και άτεγκτο Σκηνοθέτη (πλην όμως σπουδαίου και κατά βάθος παιδιού που ψάχνει στοργή και αγάπη) Αυτά! Και απόψε μην πιείτε πολύ. Και σταματήστε να παίρνετε στο λαιμό σας αθώες ψυχές. Καλή μας Χρονιά!

Λοιπόν αυτός είμαι! Η ζωή μου γαρύφαλλο, πέταλα απλωμένα παντού, έχω ανοίξει τη ψυχή μου στους πάντες. Ορίστε… Εδώ… Αυτά είναι αποτελέσματα πέντε ημερών. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα… Γιατί δεν αντέχω άλλο τους τοξικούς ανθρώπους. Δεν τους αντέχω! Λοιπόν, θα μαζευόμαστε οι φίλοι, θα έχουμε τον καλύτερο ήχο, την καλύτερη εικόνα, τα καλύτερα γλυκά και τους καλύτερους ανθρώπους δίπλα μας. Και να χ@@@ και τα Μέσα και όλα. Ορίστε εδώ θα είναι το Λινάκι μου (σ.σ. ο σκύλος του Λεωνίδα Κακούρη), θα κάθεται ήρεμο… Ήρεμο… Θέλω ήρεμους ανθρώπους στη ζωή μου, όχι τοξικούς. Έλα Λινάκι μου (σ.σ. έδειχνε τον σκύλο του), πες καλή χρονιά γλυκιά μου. Τι φτιάχνουμε εδώ για τους φίλους μας. Ποιος θα έρθει;»

Ύστερα από αυτές τις εξελίξεις, ο Γιάννης Νταλιάνης στην κάμερα του ANT1, δήλωσε ότι κάνει εντατικές πρόβες, για να ανταποκριθεί στην παράσταση. «Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά. Έχω πρόβα να κάνω γιατί είναι ένα σημαντικό έργο, πρέπει να ανταποκριθώ για να βοηθήσω όλη την κατάσταση. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους».