CELEBRITIES

Γιάννης Στάνκογλου: Η σπάνια φωτογραφία με την κόρη του για τα γενέθλιά της

Instagram.com/yiannisstankoglou

Στον λογαριασμό που διατηρεί ο Γιάννης Στάνκογλου στο Instagram θα βρεις πολλές φωτογραφίες που τον δείχνουν σε παραστάσεις και σε γυρίσματα, άλλες τόσες από το παρασκήνιο παραστάσεων και γυρισμάτων μαζί με αγαπημένους του συναδέλφους και αρκετά στιγμιότυπα του στη θάλασσα που όπως φαίνεται λατρεύει. Σπάνια, θα δεις φωτογραφίες από την καθαρά προσωπική του ζωή. Αυτή που ζει ως μπαμπάς δύο παιδιών.

Ο Γιάννης Στάνκογλου έκανε την πιο τρυφερή εξαίρεση και πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκε μία φωτογραφία του με την κόρη του. Μπορεί να μην βλέπεις το πρόσωπό της, καθώς η κόρη του, είναι γυρισμένη όπως και ο ίδιος πλάτη στον φακο, αλλά βλέπεις την αγάπη τους σε πρώτο πλάνο. Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε προέρχεται από κάποιες παλιότερες οικογενειακές διακοπές και η μικρή Φοίβη της φωτογραφίας είναι πλέον 13ων ετών. Αυτή άλλωστε ήταν και η αφορμή για την ανάρτηση που πραγματοποίησε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο ηθοποιός έχει αποκτήσει δύο παιδιά με τη σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν. Η Φοίβη ήρθε στη ζωή τους το 2009 και το 2014 γεννήθηκε ο γιος τους Φίλιππος. Αν και ο ηθοποιός αποφεύγει να εκθέτει την προσωπική του ζωή σε δημόσια θέα, δεν μπορούσε να μην αφιερώσει αυτή την ξεκάθαρα ανέμελη καλοκαιρινή του στιγμή με την κόρη του σε εκείνη για τα γενέθλιά της.

Πατέρας και κόρη απαθανατίστηκαν σε μία παραλία να πηδούν στον αέρα και να δείχνουν σαν να πετάνε στον καλοκαιρινό ουρανό. Στην κόρη του που ανοίγει τα φτερά της για να πετάξει στον κόσμο της εφηβείας, ο περήφανος μπαμπάς της, Γιάννης Στάνκογλου έγραψε: «Χρόνια σου πολλά κοριτσάρα μου 13 γίνεσαι σήμερα να μεγαλώνεις να ομορφαίνεις».

Ο Γιάννης Στάνκογλου είχε μιλήσει για τη σχέση του με τα παιδιά του και την ιδέα της ιδανικής οικογένειας, στο The Magazine του NEWS24/7 με αφορμή την παράσταση Killer Joe στην οποία ανέλαβε τον ρόλο του Joe αλλά και του σκηνοθέτη, τον θεατρικό χειμώνα που πέρασε.

Ο μπαμπάς Γιάννης Στάνκογλου πιστεύει στη δύναμη της ελευθερίας, της αγάπης και της χαράς

Για τον ηθοποιό ιδανική οικογένεια είναι «Αυτό που θεωρώ ιδανικός φίλος. Δεν θες να επηρεάζεσαι πολύ έντονα, θες ο φίλος σου να είναι απλώς καλά. Έτσι θέλω να είναι καλά και τα παιδιά μου. Σίγουρα η ευθύνη είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά η ελευθερία παίζει πάντα πολύ σημαντικό ρόλο. Το ίδιο και η αγάπη και η χαρά».

«Άνθρωποι που συμπεριφέρονται σαν φίλοι, που επιτρέπουν τη δυνατότητα για διαφορετικότητα, για επικοινωνία και αγάπη που δεν φοβάσαι να εκτεθείς. Η ανεξαρτησία είναι επίσης ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Αυτό ας πούμε μου το έχουν δώσει οι γονείς μου, αλλά το θεωρώ κι εγώ πολύ σημαντικό στοιχείο και το δουλεύω πάρα πολύ μετα παιδιά μου και εγώ ο ίδιος», σημείωνε στη συνέχεια ο Γιάννης Στάνκογλου.

Όσο για το πώς ενισχύει την ανεξαρτησία του Φίλιππου και της Φοίβης ο ηθοποιός διευκρίνιζε: «Να κάνουν κάποια πράγματα μόνα τους, να φτιάξουν μία σαλάτα, να πλύνουν κάποια πιάτα, να νιώθουν μέρος της μοιρασιάς. Πως προσφέρουν και αυτά στην οικογένεια».

Επαγγελματικά, αυτή την περίοδο ο Γιάννης Στάνκογλου βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη. Την επόμενη τηλεοπτική σεζόν θα πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ, Μια νύχτα του Αυγούστου, την πολυαναμενόμενη συνέχεια της σειράς Το νησί που έγραψε τη δική της ιστορία στην ελληνική μυθοπλασία.