CELEBRITIES

Γιάννης Στάνκογλου: Η οργισμένη επιστολή του στα Μέσα Ενημέρωσης

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

Στα Μέσα Ενημέρωσης, τις παρουσιάστριες, τους δημοσιογράφους και όσους γενικά πήραν μέρος στη φημολογία για την προσωπική του ζωή, απευθύνεται μέσα από μία καθόλου ψύχραιμη επιστολή του, ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο ηθοποιός, φήμες για την προσωπική ζωή του οποίου έχουν κυκλοφορήσει έντονα την τελευταία εβδομάδα, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να γράψει τους τίτλους τέλους στο τηλεοπτικό σίριαλ που αφορά τη φημολογούμενη νέα του σχέση. Βέβαια, αυτό το σήριαλ μετά την δημόσια συγγνώμη στην οποία προχώρησε η εκπομπή Happy Day, από την οποία ξεκίνησαν όλα, θα είχε λήξει αν οι δύο πλευρές που άθελά τους έγιναν πρωταγωνιστές αυτών των φημών δεν έδιναν τη δική τους συνέχεια. Άνθρωποι είναι βέβαια, θα εκφραστούν, δεν θα εκφραστούν; Ο Γιάννης Στάνκογλου επέλεξε να εκφραστεί αρχικά με ένα Instagram Post στο οποίο έγραφε ότι οι μόνοι του έρωτες είναι τα 2 παιδιά που απέκτησε με την πρώην σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη Κνούτσεν κι έπειτα επανήλθε στο θέμα με μία επιστολή.

Αν είχε αρκεστεί στην πρώτη του αυτή ανάρτηση και στη διάψευσή του τηλεφωνικά προς ορισμένες τηλεοπτικές εκπομπές, ίσως να μην γραφόταν άλλο κείμενο γι’ αυτό το θέμα. Αλλά ο Γιάννης Στάνκογλου ήθελε να βάλει αλλιώς την τελεία του. Με σκληρή γλώσσσα και με την απαίτηση της δημόσιας συγγνώμης προς τα παιδιά του.

«Με ιδιαίτερη θλίψη, οργή και αγανάκτηση εδώ και 3 ημέρες παρακολουθώ την (υποτιθέμενη) προσωπική μου ζωή να έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού, κριτικής, έως και χλευασμού από τις πρωϊνές σας εκπομπές. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα, εν συνεχεία να αναλάβουν την δράση τους τα έντυπα, ήτοι εφημερίδες πανελλαδικής και μη κυκλοφορίας, με ΔΗΘΕΝ αποκλειστικά “ρεπορτάζ” για το ίδιο θέμα, δηλαδή την προσωπική μου ζωή και την ΔΗΘΕΝ σύναψη δεσμού με γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια, αλλά και ιστοσελίδες με εππλέον ΔΗΘΕΝ πληροφορίες της ίδιας ως άνω ΔΗΘΕΝ σχέσης», έγραψε αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου ο οποίος όπως κάθε άνθρωπος εκεί έξω, είτε διάσημος είτε όχι, έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, το οποίο θέλει να προστατεύσει.

Ο Γιάννης Στάνκογλου έγραψε στη συνέχεια στην επιστολή του, την πραγματικότητα που διέπει την ελληνική TV τα τελευταία χρόνια. Την πραγματικότητα που θέλει τους παρουσιαστές των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών να αναλώνουν λεπτά τηλεοπτικού «αέρα» για να απευθύνονται ο ένας στον άλλο και να μιλάνε για τηλεοπτική ηθική ή έλλειψή της.

«Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, που ΜΟΝΟΙ σας δημιουργήσατε, εν συνεχεία η μία εκπομπή αναλώθηκε στο να “ψέγει” άλλη εκπομπή άλλου τηλεοπτικού σταθμού για το πώς διαχειρίστηκε την εν λόγω ΔΗΘΕΝ πληροφορία της ΔΗΘΕΝ σχέσης μου, ενώ φτάσατε στο ανεκδιήγητο κάποιες εξ υμών παρουσιάστριες να αρχίσετε να δηλώνετε δημοσίως ότι “δεν είμαι εγώ η γνωστη παρουσιάστρια που βρίσκεται σε σχέση με τον κ. Στάνκογλου”!», ανέφερε ο ηθοποιός. Η εν λόγω παρουσιάστρια που θέλησε να διαχωρίσει τη θέση της και να πει ότι δεν είναι εκείνη που είναι ζευγάρι με τον Γιάννη Στάνκογλου ήταν η Φαίη Σκορδά, σε ένα μάλλον αχρείαστο με χιουμοριστικές προθέσεις στιγμιότυπο της εκπομπής Fay’s Book. Δεν γέλασε ο Γιάννης Στάνκογλου καθόλου. 

Και ποιος θα γελούσε άλλωστε με όλα αυτά; Ποιος γελάει όταν στην κούρσα της αποκλειστικότητας βγαίνουν ειδήσεις για πρόσωπα τα οποία ξεχνάμε ότι δεν είναι ονόματα αλλά άνθρωποι με αισθήματα, με οικογένεια, με παιδιά που μπορεί να τους ρωτούν το οτιδήποτε δεν ήταν έτοιμοι, σε θέση, ή θα προέκυπτε ανάγκη να συζητήσουν; Από την άλλη πλευρά το ίδιο ισχύει και για τους παρουσιαστές, δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα sites αυτής της χώρας που οι θιγόμενοι σε τέτοια ζητήματα, μοιάζουν να τσουβαλιάζουν ως μη επαγγελματίες, ως κουτσομπόληδες η χειρότερα ως ανήθικους. Κι εκείνοι μπορεί να χρειαστεί πολλές φορές να πουν στα παιδιά τους τι σημαίνει ΑΡΔ και δεν είδα το αυτί κανενός να ιδρώνει γι’ αυτό. Ας συνεχίσουμε με την επιστολή.

«Παράλληλα, άλλοι εξ υμών άρχισαν να αναζητούν αδέσμευτες, χωρισμένες ή φαινομενικά αδέσμευτες τηλεοπτικές παρουσιάστριες, ώστε να μου τις “χρεώσουν” ως συντρόφους. Προφανώς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτών σας των πράξεων που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την πραγματικότητα είχαν ή έχουν, δεν σταματήσατε αυτή την συμπεριφορά σας ακόμη κι όταν αναγκάστηκα (κάτι το οποίο ανέκαθεν απέφευγα στην ζωή μου μέχρι σήμερα) να τοποθετηθώ δημόσια λέγοντας ότι όσα λέγονται δεν είναι αληθή και παρακαλούσα να σεβαστείτε τα ανήλικα τέκνα μου.

Αποτέλεσμα αυτής της παράνομης, προκλητικής, ανεξήγητης και παράλογης συμπεριφοράς σας, ήταν ακολούθως να ξεκινήσει σωρεία δυσμενών σχολίων για την προσωπικότητά μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από ανθρώπους που ούτε καν με γνωρίζουν, κάποιοι δε εξ αυτών προχωρούσαν σε ευθεία κριτική στο πρόσωπό μου σα να έχω προκαλέσει εγώ αυτήν την αναστάτωση στον εαυτό μου (;;;) για να νιώσω, μάλλον, σημαντικός.

Αλήθεια, σας είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείτε ότι η προσωπική ζωή ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ είναι απαραβίαστη; Ακόμη και εκείνων που ΕΣΕΙΣ θεωρείτε ως δημόσια πρόσωπα, ιδιότητα την οποία ούτε έχω, ούτε επιθυμώ να αποκτήσω. Έτι περισσότερο, αδυνατείτε να αντιληφθείτε τί σημαίνει να πρέπει εξαιτίας της συμπεριφοράς σας, να αναγκάζομαι να μιλήσω με τα ανήλικα τέκνα μου, να πρέπει να τα καθησυχάζω, να τα ηρεμώ, να προσπαθώ να τους βοηθήσω να ανταπεξέλθουν στα όποια σχόλια δυσμενή και μη δέχθηκαν μετά από την συμπεριφορά σας στο σχολείο τους ή από τους φίλους τους ή ακόμη και από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν;

Μα πραγματικά, γιατί όλα αυτά; Ακόμη και αν θεωρηθεί δημοσιογραφία αυτό που κάνετε (κάτι το οποίο προφανώς και δεν υιοθετώ, αντιθέτως το θεωρώ φθηνό “κουτσομπολιό”), τί απέγινε άραγε η βασική αρχή της διασταύρωσης μίας είδησης ή πληροφορίας πριν την όποια δημοσίευση; Το πιο λυπηρό, είναι ότι πολλοί από εσάς έχετε παιδιά και μάλιστα ανήλικα και αυτό που τους διδάσκεται δια του παραδείγματός σας είναι η δημόσια απαξία της προσωπικότητας», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ενσυναίσθηση λέγεται αυτό που λείπει κατά τον Γιάννη Στάνκογλου, κι είναι μία έννοια στην οποία χρειαζόμαστε όλοι στα Media ακόμα εκπαίδευση, όπως φαίνεται. Από την άλλη, ο Γιάννης Στάνκογλου όντας τόσα χρόνια «δημόσιο πρόσωπο» με την έννοια που αναγνωρίζει ότι τα Media αποδίδουν σε εκείνον, με μία ακόμα αναφορά του στο θέμα τροφοδοτεί ακριβώς αυτό το είδος του ρεπορτάζ που ψέγει ως «φθηνό κουτσομπολιό». Γιατί η επιστολή του θα γίνει ακόμα μία αιτία για αναπαραγωγή, οι παρουσιαστές θα πάρουν θέση επ’ αυτής, θα ειπωθούν κάποια λόγια και αυτά θα ταξιδέψουν στον κόσμο του διαδικτύου και των social media και θα γίνουν σχόλια ανώνυμα και η σπείρα θα συνεχίσει την πορεία της προς το άπειρο.

«Τούτων δοθέντων, επειδή μου έχετε προξενήσει ήδη μεγάλη ζημία και αναστάτωση στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή, σας καλώ όπως από της λήψεως της παρούσας, ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΤΕ ΡΗΤΩΣ όσα έχετε αναφέρει για την δήθεν σχέση μου με τηλεοπτική παρουσιάστρια, ζητήσετε ευθέως συγγνώμη από τα ανήλικα τέκνα μου για την αναστάτωση που τους προκαλέσατε, παραδεχθείτε ότι η όποια δήθεν είδηση που εμφανίσατε είναι αναληθής και αποκαταστήσετε το όνομά μου ως προς την δημόσια έκφανση αυτού, όπως εγώ το προσδιορίζω όλα τα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας», κατέληξε ο Γιάννης Στάνκογλου στην επιστολή του.

Η είδηση για τη φημολογούμενη σχέση του Γιάννη Στάνκογλου έχει διαψευστεί σχεδόν εν τη γεννέση της. Στο LadyLike, είχαμε από την πρώτη στιγμή διευκρινίσει ότι οι πληροφορίες μας (διόλου ΔΗΘΕΝ για να προλάβω τον ηθοποιό) υποστήριζαν ότι οι φήμες είναι αναληθείς. Ακολούθως, η ανάρτηση του Γιάννη Στάνκογλου ήταν η μόνη δημόσια διάψευση που χρειαζόταν και με με την τηλεφωνική του επικοινωνία μαζί της, οδήγησε στη συγγνώμη εκ μέρους της Σταματίνας Τσιμτσιλή για την αναστάτωση (αλλά όχι για την αναστάτωση που προκλήθηκε στα ανήλικα παιδιά του).

Ο Γιάννης Στάνκογλου είπε ορισμένες αλήθειες ακόμα και με τον σκληρό τόνο με τον οποίο «μίλησε» στην επιστολή του. Είπε αλήθειες για τον τρόπο που η τηλεόραση παίρνει ένα θέμα που αφορά άλλους ανθρώπους και το στρέφει στον εαυτό της και την λατρεία της για αυτοαναφορικότητα. Αφορμή μοιάζουν τα θέματα για να αρχίσει ο τσακωμός ανάμεσα στους παρουσιαστές.

Ελπίζουμε αυτή η επιστολή να μη γίνει αφορμή για «νέο γύρο» στο σήριαλ με μία σχέση που και οι δύο πλευρές δεν έχουν σταματήσει να διαψεύδουν. Ας βάλουν κι εκείνοι την τελεία, χάρη στην οποία θα σταματήσουν και οι παρουσιαστές να απαντούν, να θυμώμουν με την κριτική που τους ασκείται, να τσακώνονται μεταξύ τους και γενικώς να μας ζαλίζουν.