CELEBRITIES

H Gal Gadot κι άλλοι 24 σταρ σε καραντίνα τραγουδούν το “Imagine” του John Lennon κι ένα σκουπιδάκι μπήκε στο μάτι μας

Invision/AP Charles Sykes

Δεν ξέρω πώς βιώνεις εσύ το #ΜένουμεΣπίτι και την πανδημία του κορονοϊού. Αλλά όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, όση τραγικότητα κι αν έχει το μέτρημα των νοσούντων και των νεκρών σε όλη τη γη, αυτή είναι ίσως η πρώτη φάση της ιστορίας του πολιτισμού όπου όλοι έχουν ενωθεί κάτω από μία απειλή. Στενάχωρο το να σκέφτεσαι ότι χρειάζεται μια απειλή να μας ενώσει, αλλά και λογικό καθώς ο άνθρωπος αποδεδειγμένα στα καλά του δυσκολεύεται να βγει από τον μικρόκοσμό του.

Όχι πως αγγίξαμε όλοι νέα επίπεδα ανθρωπισμού, ακόμα κάποιοι δυσκολεύονται να δουν έξω από τη φούσκα που τους περιβάλλει, αλλά να, πρώτη φορά καταλάβαμε τόσο έντονα ότι ο πλανήτης μας είναι ένα ενιαίο σώμα. Ότι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα και προσβαλλόμαστε από τους ίδιους ιούς. Είτε ζούμε στην Αυστραλία, είτε στην Ελλάδα, είτε στο Hollywood. Αυτή η ενότητα ήταν που παρακίνησε την Gal Gadot να κάνει ένα από τα πιο συγκινητικά και ανθρώπινα βίντεο που θα δεις σήμερα στο διαδίκτυο.

Η Wonder Woman Gal Gadot, όπως χιλιάδες ακόμα χρήστες των social media μοιράστηκε τις σκέψεις της από την καραντίνα, στην οποία βρίσκεται σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού στο Instagram. «Γεια σας φίλοι. Ημέρα 6η της καραντίνας και οι περασμένες ημέρες με έχουν βάλει σε φιλοσοφική διάθεση», είπε αρχικά η Gal Gadot.

«Ξέρετε, αυτός ο ιός έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο. Όλους. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή από πού, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Είδα ένα βίντεο ενός Ιταλού που έπαιζε τρομπέτα στο μπαλκόνι του για όλους όσους βρίσκονται σε καραντίνα. Και έπαιζε το “Imagine” και υπάρχει κάτι τόσο δυνατό και αγνό σε αυτό το βίντεο», συμπληρώνει η Gal Gadot λίγο πριν ξεκινήσει να τραγουδά το Imagine.

Αλλά δεν είναι μόνη της σε αυτό. Για να τραγουδήσει το Imagine, η Gal Gadot ενώνει τη φωνή της με 24 ανθρώπους. 24 σταρ, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αψεγάδιαστες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί. 24 ηθοποιούς, τραγουδιστές, μοντέλα, που διαβάζουμε (και γράφουμε εν προκειμένω) για τη ζωή τους και ίσως ξεχνάμε καμιά φορά ότι είναι άνθρωποι τόσο τρωτοί κι ευάλωτοι στο φόβο, στην ασθένεια, στην απομόνωση, όσο όλοι μας.

Οι 25 διάσημοι που τραγουδούν το “Imagine”

Κάθε ένας λέει κι από έναν στίχο. Συνολικά στο βίντεο συμμετέχουν οι εξής: Kristen Wiig, Jamie Dornan, Labrinth, James Marsden, Sarah Silverman, Eddie Benjamin, Jimmy Fallon, Natalie Portman, Zoë Kravitz, Sia, Lynda Carter, Amy Adams, Leslie Odom Jr., Pedro Pascal, Chris O’Dowd, Dawn O’Porter, Will Ferrell, Mark Ruffalo, Norah Jones, Ashley Benson, Kaia Gerber, Cara Delevingne, Annie Mumolo, και Maya Rudolph. Ο τελευταίος στίχος και πάλι τραγουδισμένος από τη Gal Gadot.

Δεν είναι τίποτα, κάτι μπήκε στο μάτι μου. Δεν είναι σκουπιδάκι, είναι αλληλεγγύη. Γιατί όντως υπάρχει κάτι αγνό σε αυτό το βίντεο. Οι στίχοι του John Lennon, γραμμένοι το 1971, σχεδόν 50 χρόνια πριν που ακόμα και σήμερα μας λένε το αυτονόητο.

Είμαστε ένα είδος που κατοικεί σε έναν πλανήτη. Κι όσο κι αν τα σύνορα εξυπηρετούν το εμπόριο και τις πολιτικές μας, δεν υπάρχουν παρά στη φαντασία μας. Κι από εκεί μπορούν να χάσουν την υπόσταση τους. Από εκεί σβήνονται, όπως και οι αντιπαλότητες, οι έριδες και όλα όσα χαρακτηρίζουν τη ζωή μας εκτός καραντίνας, τη ζωή μας σε ρυθμούς κανονικούς. Όταν επιστρέψουμε πόσο γρήγορα θα γυρίσουμε σε αυτό το μοτίβο; Κι αν έτσι για την αλλαγή γυρνούσαμε καλύτεροι άνθρωποι; Τι λες; Το φαντάζεσαι;

Οι στίχοι του Imagine για να το τραγουδάς κι εσύ με την Gal Gadot και τους φίλους της (και να μελετάς τη σημασία τους)

Imagine there’s no heaven (Φαντάσου να μην υπάρχει παράδεισος)
It’s easy if you try (Είναι εύκολο αν το προσπαθήσεις)
No hell below us (Καμία κόλαση κάτω από τα πόδια μας)
Above us only sky (Από πάνω μας μονάχα ουρανός)

Imagine all the people living for today (Φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να ζουν για το σήμερα)
Imagine there’s no countries (Φαντάσου να μην υπάρχουν χώρες)
It isn’t hard to do (Δεν είναι δύσκολο να το κάνεις)
Nothing to kill or die for (Τίποτα να σκοτώσεις ή να πεθάνεις γι’ αυτό)
And no religion too (Και καμία θρησκεία επίσης)

Imagine all the people living life in peace, you (Φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να ζουν μια ζωή σε ειρήνη, εσύ)

You may say I’m a dreamer (Εσύ μπορείς να με πεις ονειροπόλο)
But I’m not the only one (Αλλά δεν είμαι ο μόνος)
I hope some day you’ll join us (Ελπίζω μια μέρα να ενωθείς μαζί μας)
And the world will be as one (Και ο κόσμος θα γίνει ένα)

Imagine no possessions (Φαντάσου να μην υπάρχει ιδιοκτησία)
I wonder if you can (Αναρωτιέμαι αν μπορείς)
No need for greed or hunger (Καμία ανάγκη για απληστία ή πείνα)
A brotherhood of man (Μια αδελφότητα των ανθρώπων)

Imagine all the people sharing all the world, you (Φαντάσου όλοι οι άνθρωποι να μοιράζονται όλο τον κόσμο, εσύ)

You may say I’m a dreamer (Εσύ μπορείς να με πεις ονειροπόλο)
But I’m not the only one (Αλλά δεν είμαι ο μόνος)
I hope some day you’ll join us (Ελπίζω μια μέρα να ενωθείς μαζί μας)
And the world will be as one (Και ο κόσμος θα γίνει ένα).