CELEBRITIES

Φώτης Σεργουλόπουλος: Η απάντηση στην ερώτηση «πώς με κάνατε» του γιου του που πρέπει να αποστηθίσεις

24MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος πριν από περίπου 8 χρόνια έγινε μπαμπάς του μικρού Γιώργου. Ο ρόλος του μπαμπά έγινε ο σημαντικότερος απ’ όσους έχει αναλάβει στη ζωή του. Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ είναι έκτοτε «ένας πολύ ωραίος μπαμπάς», όπως είχε γράψει στον τίτλο της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στο LadyLike για τη γιορτή του πατέρα το 2019 η Δέσποινα Δημά.

Η εκπομπή Πρωινό μας, που παρουσιάζει στον ΣΚΑΪ η Φαίη Σκορδά, φιλοξένησε απόσπασμα δηλώσεων που πραγματοποίησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο πλαίσιο της εκδήλωσης I’ M Positive 2022 που διοργανώθηκε για 5η χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Σκοπός της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης ήταν να ρίξει φως στη σημασία της αγάπης και της αποδοχής που καλλιεργείται στον πυρήνα της οικογένειας για να διοχετευτεί στην κοινωνία. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος ήταν μαζί με τη Λυδία Παπαϊωάννου οι συντονιστές της συζήτησης.

«Βρίσκομαι σε μία οικογένεια που αγαπούσε ο ένας τον άλλο, οπότε μεγάλωσα με πολλή αγάπη, κατανόηση και αποδοχή. Και όταν μεγάλωσα ένιωσα κι εγώ την ανάγκη να κάνω οικογένεια», ανέφερε μιλώντας για το προσωπικό του ταξίδι στην πατρότητα ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Κάποια στιγμή γύρισα στον σύντροφό μου και του είπα “Θέλω να κάνουμε ένα παιδί” και μου λέει “Γίνεται αυτό;”. Του είπα “Δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά θα δούμε”», σημείωσε ο παρουσιαστής. «Έφτασε η στιγμή να κάνουμε το παιδί μας, να το μεγαλώνουμε και να έρθει ο γιος μου να μου πει: “Μπαμπά να σε ρωτήσω κάτι; Εσείς πώς με κάνατε;”», διηγήθηκε ο Φώτης Σεργουλόπουλος για να καταλήξει σε μία απάντηση ουσίας.

Η απάντηση που έδωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στον γιο του είναι ο λόγος που είναι «ένας πολύ ωραίος μπαμπάς». Είναι η μόνη απάντηση που χρειάζεται να δώσει οποιοσδήποτε γονέας ανεξάρτητα από τη σύνθεση της οικογένειάς του στα παιδιά του όταν λάβει την αντίστοιχη ερώτηση. Είναι ο μόνος λόγος για να πάρει κανείς τη συνειδητή απόφαση να κάνει παιδιά. Είναι η αγάπη.

«Του είπα: “Με αγάπη μωρό μου, με αγάπη”», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η αίθουσα της κεντρικής σκηνής γέμισε χειροκροτήματα και ανοίγματα μυαλών και καρδιών.

Νωρίτερα η κάμερα της εκπομπής είχε συναντήσει στην ίδια εκδήλωση έναν ακόμα διάσημο Έλληνα μπαμπά που έχει δημιουργήσει οικογένεια με τον σύντροφό του. Ο Παντελής Τουτουντζής και ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχαν έναν κοινό παρονομαστή στις δηλώσεις τους: Την αγάπη. Αυτή που ένιωσαν οι ίδιοι από τους δικούς τους γονείς αλλά και την αγάπη που δίνουν εκείνοι ως μπαμπάδες απλόχερα στα παιδιά τους.

«Ονειρεύομουν από παιδί να γίνω πατέρας. Ανεξάρτητα με το αν ερωτεύομαι αγόρια ή κορίτσια. Έχω κάνει για μένα μία καταπληκτική οικογένεια. Κι εγώ κι ο σύντροφός μου παλεύουμε καθημερινά για να τα δούμε όπως ονειρεύονται», σημείωσε ο Παντελής Τουτουντζής.

«Η δική μου οικογένεια έπρεπε να μάθει. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της οικογένειάς μου είναι η αγάπη και ποτέ μα ποτέ δεν θυμάμαι τους γονείς μου να μην παλεύουν να μάθουν. Όταν τους δήλωσα ότι θα γίνω πατέρας χρειάστηκε να μπουν σε ένα νέο κεφάλαιο, αλλά είχαν τη διάθεση να μπουν», εξήγησε για τους γονείς του και την αγάπη που έλαβε από εκείνους.

«Είχαμε αγχωθεί ότι θα πρέπει να εξηγήσουμε, αλλά τελικά είναι τόσο φυσιολογικά όλα που δεν χρειάστηκε ποτέ να συζητήσουμε κάτι», κατέληξε ο Παντελής Τουτουντζής μιλώντας για τα παιδιά του κι αν έχει χρειαστεί να απαντήσουν σε ανάλογα ερωτήματά τους με αυτό του μικρού Γιώργου στον Φώτη Σεργουλόπουλο, για τη δική τους οικογένεια.

Η αγάπη, αυτή που κινεί ανθρώπους όπως ο Παντελής Τουτουντζής και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Αυτή που όταν λείπει μας σοκάρει, αυτή που όταν λείπει άνθρωποι πληγώνονται. Αυτή που όταν λείπει είμαστε τυφλοί, χωρίς πυξίδα σε έναν κόσμο απειλητικό και αφιλόξενο.

Ο Λέων Τολστόι είχε γράψει κάποτε το διήγημα Από τι ζουν οι άνθρωποι. Κι όπως ανέφερε το οπισθόφυλλό του, «οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ζουν επειδή φροντίζουν τους εαυτούς τους, στην πραγματικότητα η αγάπη είναι εκείνη που τους κάνει να ζουν».