CELEBRITIES

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος απαντά στον γιο του τι είναι ρατσισμός και μπορείς να κάνεις copy paste τα λόγια του

24MEDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Όσα καλά κι αν γράψουμε για την περίπτωση του διάσημου ανθρώπου που λέγεται Φώτης Σεργουλόπουλος, δεν μοιάζουν αρκετά. Ο παρουσιαστής, που αυτό το διάστημα έχει αποκτήσει τη δική του εκπομπή στο YouTube, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη, στον οποίο μεταξύ άλλων μίλησε για το κίνημα #MeToo, τη ζωή του, τον γιο του και τις απορίες του και όλα όσα θέλει να αλλάξουν στην ελληνική κοινωνία.

«Έχω σπουδάσει ηθοποιός. Είμαι μέλος στο σωματείων Ελλήνων ηθοποιών από το 1983. Δεν θέλω να συζητάω για όλα αυτά που συνέβησαν στο θέατρο. Εγώ αγαπώ την αλήθεια, οπότε νομίζω πως όταν λάμπει η αλήθεια είναι για καλό και όχι για κακό», ανέφερε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος για τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου και το ελληνικό κύμα του #MeToo.

Στη δική του ζωή, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην κάμερα του «Πάμε Δανάη», επικρατούσε κι έλαμπε πάντα η αλήθεια. «Πάντα ζούσα ελεύθερα, δεν είχα κανένα θεματάκι, πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία αναστολή στο να μιλήσει να πει πράγματα ή να αποκαλυφθεί. Αυτό ήταν και κάτι το οποίο άρεσε στις εκπομπές που έκανα, ακόμα κι από το πρωινό στο Mega με τη Μαρία. Δεν είχαμε πρόβλημα να πούμε αυτό που σκεφτόμαστε ή να εκτεθούμε, ήταν σαν reality» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Κι αν στο κοινό δεν είχε ποτέ πρόβλημα να μιλά για όλα, τι ίσχυε άραγε στο κομμάτι της πατρότητας. Ο γιος του Γιώργος έχει μεγαλώσει κι ο Άρης Καβατζίκης αναρωτήθηκε αν ο Φώτης Σεργουλόπουλος είναι ένας μπαμπάς που μιλά για όλα στο παιδί του. «Στα παιδιά απαντάς ό,τι ρωτάνε. Θα τη ζητήσουν με ερώτηση την παραπάνω πληροφορία αν θέλουν, αργότερα. Όσο μεγαλώνει κάνει και καινούργιες ερωτήσεις. Απαντάω με αλήθεια και πραγματικότητα. Προχθές ο γιος μου με ρώτησε τι είναι ο ρατσισμός. Του απάντησα ότι ρατσιστής είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος, ο οποίος δεν αναγνωρίζει την ελευθερία του άλλου και δημιουργεί προβλήματα για όλο τον κόσμο. Με ρώταγε για τον Trump γιατί άκουγε που τον λέγανε ρατσιστή, και του είπα ότι δεν αγαπούσε τους μαύρους, ότι δεν αγαπούσε πολύ κόσμο», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ο Γιώργος έχει μάθει να αγαπάει τους ανθρώπους όπως είναι», σημείωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος, πήγαν καλά τα πράγματα μέχρι τώρα. Δεν έχω κανένα παράπονο. Όλα μου ήρθαν πολύ καλά. Είχα μια ζωή γεμάτη, έκανα αυτό που ήθελα. Χάρηκα, διασκέδασα, βγήκα, ξόδεψα, έγινα πατέρας, είχα ωραία παιδικά χρόνια. Τι άλλο να θέλω;», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος απάντησε τι θα ήταν αυτό που θα ήθελε να αλλάξει στους Έλληνες. «Οι Έλληνες πρέπει να αποβάλλουν το αίσθημα κατωτερότητας που μπορεί να έχουν ότι η Ευρώπη τα κάνει καλύτερα. Αλληθωρίζουμε λιγάκι για το τι κάνουν οι άλλοι για να κάνουμε κι εμείς», σημείωσε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος. «Αυτό πρέπει λίγο να το αποβάλλουμε. Οι Έλληνες έχουμε τη δική μας δύναμη», εξήγησε.

«Πιστεύω ότι πάντα αγαπούσαμε τους ανθρώπους. Στα γονίδιά μας – αν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν γονίδια από τα αρχαία χρόνια – ήμασταν πάντα δύσκολα λίγο ρατσιστές», σημείωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος κι έπειτα ρωτήθηκε με τι θα ήθελε να επιστρέψει στην τηλεόραση. «Μου αρέσει αυτό που κάνω στο Youtube, θα μπορούσα να το κάνω και στην τηλεόραση», εξήγησε και στην απάντηση αν πέρασε δύσκολα στην τηλεόραση δεν δίστασε στιγμή να απαντήσει.

«Δεν πέρασα δύσκολα στην τηλεόραση. Περνάς δύσκολα αν πιστεύεις πως η θέση που έχεις είναι σημαντική για την προσωπικότητά σου, αν το έχεις λίγο γραμμένο είναι όλα καλά», είπε. Κι αν θες να κάνεις κάτι άλλο copy paste πέρα από τον ορισμό του ρατσιστή από αυτό το κείμενο, θα σου πω να κάνεις την πιο πάνω φράση. Να την κάνεις μάντρα και να την επαναλαμβάνεις ημερησίως κάθε φορά που πιάνεις δουλειά.