CELEBRITIES

Φάνης Μουρατίδης: Ο λόγος που καμαρώνει την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είναι ο πιο ουσιαστικός

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην παράσταση Ο Κουρέας της Σεβίλλης, τον οποίο επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονιά στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ο Φάνης Μουρατίδης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται και τη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη. Ο Φάνης Μουρατίδης μίλησε επιπλέον για την πρωτιά του Maestro, που έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που αγοράζει το Netflix, αλλά και για το στοιχείο που καμαρώνει στη σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τον ρόλο του ως πατέρα δύο έφηβων γιων.

«Νομίζω ότι όποιος πήρε την απόφαση να κάνει την δουλειά που κάνουμε εμείς, το θέλει πάρα πολύ και η δουλειά αυτή τον τροφοδοτεί, του δίνει δύναμη, κουράγιο, τις προδιαγραφές να δημιουργήσει καινούργια όνειρα», σημείωσε ο Φάνης Μουρατίδης για το επάγγελμά του ηθοποιού. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει κουραστεί ποτέ από τη δουλειά, αλλά «κουράζομαι από τις κακές συνεργασίες», όπως είπε.

«Είναι κουραστικό να έχεις συνεργάτες με τους οποίους δεν μπορείς να συνεννοηθείς ή είσαι συντονισμένος αλλού. Αλλά όταν οι συνεργάτες σου είναι καλοί, η δουλειά μας είναι μία τεράστια φυγή από την πραγματικότητα. Είναι το βαγόνι που σε βάζει σε άλλους κόσμους. Ε, δεν είμαστε ευλογημένοι;», σημείωσε ο Φάνης Μουρατίδης. Ο ηθοποιός αποκάλυψε στη συνέχεια ότι έχει φύγει από μία δουλειά «κι έχω κάνει απόπειρα να φύγω κι από μία άλλη, αλλά δεν τα κατάφερα. Τελικά σε καλό μου βγήκε».

Μιλώντας για τη δουλειά από την οποία έφυγε, ο Φάνης Μουρατίδης εξήγησε με χιούμορ: «Είχα φύγει γιατί είχα καταλάβει ότι θα περάσω πάρα πολύ δύσκολα, πάρα πολύ άσχημα και δεν είναι ανάγκη να πάω τόσο νέος φυλακή».

Ο Φάνης Μουρατίδης σημείωσε για τον συνάδελφό του, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο με τον οποίο συνεργάζεται ότι τον θαυμάζει όχι μόνο σαν καλλιτέχνη, αλλά και σαν άνθρωπο. Οι δυο τους είναι «επικεφαλής» του θιάσου. «Είναι μία ευθύνη ανάποδη για μας. Ο επικεφαλής υπηρετεί, δεν διοικεί», τόνισε σημειώνοντας πως η δουλειά τους είναι προσφέρουν στους συνεργάτες τους την εμπειρία τους. «Πολλές φορές μου λένε “Μα καλά δεν θες να γίνεις θιασάρχης;”. Με την έννοια που το λένε, όχι. Δεν με ενδιαφέρει να έχω το δικό μου θέατρο και να είμαι ο μάγκας της γειτονιάς. Δεν με αφορά αυτό. Για μένα αυτό που μένει, είναι οι σχέσεις με τους ανθρώπους», σημείωσε.

Μιλώντας για τις σχέσεις με τους ανθρώπους, ο Φάνης Μουρατίδης έχει χτίσει μία σχέση ζωής με τη συνάδελφο και σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και τα δύο τους παιδιά, Έκτορα και Αλέξανδρο. «Κάτι που καμαρώνω από τα παιδιά μου, αλλά και από την γυναίκα μου, είναι που με την στάση της στα πράγματα, δίνει δυνατό παράδειγμα στα παιδιά μου», σημείωσε για τη σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ο Φάνης Μουρατίδης.

«Αυτό θα ήθελα κι εγώ ο ίδιος να είμαι, αλλά αυτό θα το πουν τα παιδιά μου. Θα ήθελα πραγματικά η στάση μου να τους παραδειγματίζει κι όχι τα λόγια μου», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Όσο για τη σειρά Maestro του Mega και την επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ο Φάνης Μουρατίδης και τηλεοπτικός Φάνης της σειράς σημείωσε: «Eίναι μεγάλη στιγμή αυτή, κακά τα ψέμματα. Να πω ένα τεράστιο μπράβο στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Θεωρώ ότι δεν το πέτυχε τυχαία. Είναι ένα άτομο που δεν σταματάει να δουλεύει με αίσθημα αυτοθυσίας και ως συνεργάτης είναι υπέροχος. Δηλαδή, άλλοι με λιγότερα, έχουν βγάλει και δυο τρεις άσχημες συμπεριφορές. Δικαιώνεται γιατί πετυχαίνει κάτι που είναι ιστορικό».

«Κάποιος το κατάφερε, άρα μπορεί να το καταφέρουν κι άλλοι. Ταλέντο έχουν πολλοί, προσόντα έχουν πολλοί, πίστη στο όραμά τους και το αίσθημα της αυτοθυσίας για το όραμά τους έχουν λίγοι», συμπλήρωσε ο Φάνης Μουρατίδης.