CELEBRITIES

Φαίδρα Παπανδρέου: Η 18χρονη εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου σε σπάνια εμφάνιση με τη μητέρα της

Γιώργος Παπαδάκης/Papadakis Press

Στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Creaid, πρόεδρος της οποίας είναι η Μαρίνα Βερνίκου, βρέθηκε η 18χρονη εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, κόρη του γιου του αείμνηστου πολιτικού, Νίκου. Η Φαίδρα Παπανδρέου, που δεν αγαπά τη δημοσιότητα, όπως προδίδει το γεγονός ότι κρατά ιδιωτικό τον λογαριασμό της στο Instagram, πόζαρε στον φωτογραφικό φακό, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της, Αλεξία Κληρονόμου.

Η 18χρονη Φαίδρα Παπανδρέου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το μόντελινγκ. Την έχουμε δει συχνά να συμμετέχει στα shows της Celia Kritharioti στις διοργανώσεις MadWalk. Τελευταία φορά είχε συμμετέχει στο show τον Νοέμβριο του 2023, περπατώντας στην πασαρέλα μαζί με την κόρη της Μαρίνας Βερνίκου και του Μίλτου Καμπουρίδη, Ντεμήλια και μία ακόμα φίλη τους.

Φαίδρα Παπανδρέου Με τη μητέρα της, Αλεξία Κληρονόμου. / Γιώργος Παπαδάκης/Papadakis Press
Με τη μητέρα της, Αλεξία Κληρονόμου.

Η Φαίδρα Πανανδρέου και η Ντεμήλια Καμπουρίδη, όπως είχε γίνει τότε γνωστό, είναι καλές φίλες από τα σχολικά τους χρόνια. Κάπως έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου και η κόρη της Μαρίνας Βερνίκου, φωτογραφήθηκαν και παρέα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο πάρκο Ελευθερίας.

Φαίδρα Παπανδρέου Με την καλή της φίλη, Ντεμήλια Καμπουρίδη. / Γιώργος Παπαδάκης/Papadakis Press
Με την καλή της φίλη, Ντεμήλια Καμπουρίδη.

Η έκθεση της Creaid είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όλα τα έργα θα δημοπρατηθούν μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Η έκθεση περιλαμβάνει μία ευρεία συλλογή από 111 συλλεκτικά έργα τέχνης που δώρισαν στην Creaid καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και τις 21 Απριλίου 2024. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για την αγορά σημαντικού ιατρικού εξοπλισμού στο αντικαρκινικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.

Η Φαίδρα Παπανδρέου αποφοίτησε από το σχολείο το 2023. Τότε μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά είχε για πρώτη φορά αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική στο μέλλον. «Πηγαίνω στο St. Catherine’s British School και φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά. Σκέφτομαι να ασχοληθώ με το μάρκετινγκ, αλλά μπορεί να ασχοληθώ και με την πολιτική», έλεγε χαρακτηριστικά η κόρη του Νίκου Παπανδρέου.

«Με ενδιαφέρει η πολιτική. Μου αρέσει να έχω γνώση για το τι γίνεται γύρω, να μπορώ να έχω άποψη και, φυσικά, να προσφέρω στο κόσμο ό,τι μπορώ», πρόσθετε επισημαίνοντας ωστόσο ότι της αρέσει πολύ και η μόδα, ο αθλητισμός και η ρυθμική γυμναστική, ο χορός και η ζωγραφική. Κι έχει τη στήριξη των γονιών της σε κάθε της βήμα.

«Οι γονείς μου είναι πάντα στο πλευρό μου. Με στηρίζουν σε ό,τι κάνω. Είναι οι κολλητοί μου. Ξέρουν τα πάντα για μένα, τα μοιράζομαι όλα μαζί τους», έλεγε για εκείνους η Φαίδρα Παπανδρέου, ενώ στην ίδια συνέντευξη μιλούσε και για τον παππού της, τον οποίο δεν γνώρισε. «Δυστυχώς, δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον παππού µου. Τον ζω από τις ιστορίες που ακούω, από την οικογένειά µου και από τους ανθρώπους που τον ήξεραν», έλεγε επισημαίνοντας ότι νιώθει υπερήφανη που είναι εγγονή του.