CELEBRITIES

Σοφία Βογιατζάκη: «Έτρωγα μία φέτα καρπούζι καθημερινά για 3 μήνες»

Papadakis Press Γιάννησ Νταρίλας

Η Σοφία Βογιατζάκη ήταν μία από τις καλεσμένες της εκπομπής Mega Stories το βράδυ της Τρίτης 3 Μαΐου. Το θέμα της εκπομπής αφορούσε το body shaming και τις «ατέλειες» και η Σοφία Βογιατζάκη ήταν μία από τις γυναίκες που έσπασαν τα στερεότυπα κι αδιαφόρησαν για τα πρότυπα ομορφιάς που μας επιβάλλει η κοινωνία.

Η Σοφία Βογιατζάκη κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και διηγήθηκε τη δική της μοναδική ιστορία, για τη σχέση της με το σώμα της. «Έχω υπάρξει λιγότερο και περισσότερο αδύνατη, έχω υπάρξει και όπως είμαι τώρα, με πολλά κιλά. Δεν με επηρεάζει στο πώς αισθάνομαι εγώ», είπε μεταξύ άλλων η Σοφία Βογιατζάκη. «Δεν με αφορούσαν αυτά που έλεγαν οι άλλοι», πρόσθεσε η ηθοποιός σχολιάζοντας για τη φιλοσοφία της σε σχέση με την εικόνα της: «Οι άλλοι βλέπουν αυτό που τους επιτρέπεις να δουν».

Η Σοφία Βογιατζάκη μέχρι και τα 17 της ήταν ένα κορίτσι που αθλούνταν τακτικά, κάνοντας ενόργανη γυμναστική και χορό. Ονειρεύοταν να γίνει χορεύτρια. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός ήταν ένα ατύχημα που σηματοδότησε την έναρξη μίας περιόδου με έντονες αυξομειώσεις στο βάρος της.

«Μέχρι τα 17 μου έκανα ενόργανη γυμναστική και κλασικό μπαλέτο. Ήθελα να γίνω χορεύτρια, ήμουν ένας κανονικός αδύνατος άνθρωπος, που γυμναζόταν πολλές ώρες την ημέρα. Ξαφνικά σπάω το πόδι, βάζω 4,5 μήνες γύψο και μέσα σε 4,5 μήνες παίρνω 22 κιλά», εξομολογήθηκε η Σοφία Βογιατζάκη.

«Με το που βγάζω το γύψο, ξεκινάω αιματηρές δίαιτες. Μία φέτα καρπούζι καθημερινά για 3 μήνες. Έχανα 20 κιλά, έπεφτα κάτω, λιποθυμούσα. Μετά, όταν άρχιζα να τρώω κανονικά, έβαζα 25 κιλά. Είπα οκ, θα ζήσω με αυτό. Δεν πειράζει. Ας υπάρχει και ένας άνθρωπος σε αυτή τη ζωή, που θα πεθαίνει χοντρός», σημείωσε για την εποχή που αποφάσισε να αποδεχτεί τον εαυτό της και την εικόνα του ως είχε.

«Η εικόνα είναι αυτό που αφήνουμε εμείς να δούνε οι άλλοι. Εννοώ ότι αν εσύ αισθάνεσαι καλά όπως και να είσαι, αν αγαπάς τον εαυτό σου, αν έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου, σε όλες του τις φάσεις», σημείωσε η ηθοποιός.

«Γιατί έχω υπάρξει αδύνατη, λιγότερο αδύνατη, -όπως είμαι τώρα- με πολλά κιλά. Αυτό δεν με επηρεάζει στο πώς θα αισθάνομαι εγώ, το πώς θα λειτουργώ εγώ ή το αν θα αγαπάω τη Σοφία ή όχι. Στο μόνο πράγμα που με επηρεάζουν τα κιλά είναι όταν αρχίζει να πονάει η μέση, τα γόνατα, λες “ωχ, δεν είμαι πια 25, τώρα πρέπει να κάνω λίγο κράτη, πρέπει να αρχίσω να διώχνω κάποια κιλάκια”. Αυτό, για λόγους υγείας», επεσήμανε η Σοφία Βογιατζάκη.

«Βλέπουμε στον καθρέπτη την εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας και οι άλλοι βλέπουν την εικόνα που αφήνουμε εμείς να βλέπουν», εξήγησε. Κι η εικόνα αυτή, της αποδοχής, της αυτοπεποίθησης, της αγάπης για τον εαυτό της, ήταν αυτή που είδαμε όλοι μέσα από τη μικρή οθόνη και τη σειρά Είσαι το Ταίρι μου, που το 2001 στο Mega ήρθε να μιλήσει για το πόσο ανούσια είναι τα πρότυπα ομορφιάς, για το πόσο η ομορφιά, είναι ζήτημα αυτοσεβασμού και η αγάπη δεν αναγνωρίζει κανένα καλούπι για να ανθίσει.

«Έρχεται το “Είσαι το Ταίρι Μου” και μου λένε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος “δεν θέλουμε να χάσεις γραμμάριο” και λέω “είστε οι άνδρες της ζωής μου, που μου λέτε δεν θέλω να χάσεις κιλά”. Απενεχοποιήθηκα μαζί με όλες τις υπόλοιπες ευτραφείς και εγώ», σχολίασε η Σοφία Βογιατζάκη για τη σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου και του Αντώνη Αγγελόπουλου στην οποία υποδύθηκε την Τούλα.

Ήταν ένας άλλος ρόλος, θεατρικός αυτή τη φορά, που την έκανε τελικά να συμπεράνει ότι «οι άνθρωποι βλέπουν αυτό που τους επιτρέπεις να δουν», όπως μοιράστηκε μιλώντας με την δημοσιογράφο του Mega, η Σοφία Βογιατζάκη. Σε αυτόν τον ρόλο, η ηθοποιός εμφανιζόταν με κορσέ, μίνι φούστα και 25ποντα τακούνια.

«Έχω κάνει μία παράσταση, όπου ήμουν στρουμπουλίτα, και φορούσα -για τις απαιτήσεις του ρόλου- ένα πολύ στενό κορσέ, ένα μίνι, και 25πόντα με λεπτό τακούνι. Με αυτά τα ρούχα και σε αυτή τη συνθήκη, έλεγα “είμαι η ωραιότερη γυναίκα του πλανήτη”, όταν έβγαινα στη σκηνή. Δεν υπήρξε ούτε ένας θεατής να μου πει “ρε συ, πώς έβαλες μίνι με τόσα κιλά παραπανίσια;”. Ούτε ένας, όλοι μου έλεγαν “τι θεά είσαι!”, “τι κουκλάρα είσαι!”. Εκεί είπα τελικά οι άνθρωποι βλέπουν αυτό που τους επιτρέπεις να δουν», τόνισε η Σοφία Βογιατζάκη.

Δεν έχουν καμία σημασία τα μάτια των άλλων τελικά. Αυτό που έχει σημασία είναι τα δικά μας μάτια. Όταν μας κοιτάμε με αγάπη, αγάπη εκπέμπουμε κι αγάπη έλκουμε. Όπως είπε και η Σοφία Βογιατζάκη δεν είναι κακό καμία φορά να λέμε στον εαυτό μας «οκ, θα ζήσω με αυτό». Κακό είναι να τον ταλαιπωρούμε για να μπορέσουμε να τον χωρέσουμε σε καλούπια φτιαγμένα πάνω σε πρότυπα εξωπραγματικά. Ας τον αγκαλιάσουμε κι ας επαναλαμβάνουμε σαν mantra από μέσα μας το σοφό συμπέρασμα της ηθοποιού: «Οι άνθρωποι βλέπουν αυτό που τους επιτρέπεις να δουν».