CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση-Βύρων Βασιλειάδης: Βάφτισαν τον γιο τους. Οι μπλε αποχρώσεις στο τραπέζι και η τούρτα-υπερπαραγωγή

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi/

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έγινε για πρώτη φορά μητέρα στις 21 Μαρτίου του 2021. Η ίδια είχε μοιραστεί με τους followers της την ευχάριστη είδηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα πάρει το όνομα του πατέρα της και τα επώνυμα των δύο γονιών του. Το μυστήριο τελέστηκε το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου του 2022.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ο Βύρων Βασιλειάδης, λοιπόν, βάφτισαν τον γιο τους, Νίκο, χωρίς να αποκαλύψουν αρκετές λεπτομέρειες στα social media, όπως δηλαδή κάνουν και με την προσωπική τους ζωή, την οποία διατηρούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και ο Βύρων Βασιλειάδης βάφτισαν τον γιο τους. Οι μπλε αποχρώσεις κυριαρχούσαν

Η ίδια αρκέστηκε στο να δημοσιεύσει μία φωτογραφία και ένα βίντεο. «Κανένα ζώο δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του δείπνου σας. Tο μέλλον είναι vegan. Επιλέξτε την ευγένεια. Ίσως αυτό το γεύμα να είναι το πρώτο πολλών άλλων», αναφερόταν στη κάρτα που βρήκαν οι καλεσμένοι στα τραπέζια τους, οι οποίοι κατ’ αυτόν τον τρόπο ενημερώθηκαν πως το μενού της βάφτισης ήταν εξ’ ολοκλήρου vegan. Μία στάση ζωής που η ίδια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια, και με την οποία θα μεγαλώσει τον γιο της.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Από τα ελάχιστα που μπορούμε να διακρίνουμε στο φόντο της φωτογραφίας και το art de la table, στο τραπέζι της βάφτισης κυριάρχησαν οι μπλε χρωματισμοί, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την τούρτα.

Λίγες ώρες αργότερα, λοιπόν, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έκανε ακόμα μία εξαίρεση και δημοσίευσε στα stories της ένα βίντεο με την εντυπωσιακή τετραώροφη τούρτα της βάφτισης του μικρού Νίκου. Το λευκό χρώμα και οι μπλε χρωματισμοί έκλεψαν την παράσταση, ενώ στην κορυφή της είχε τοποθετηθεί και το αρχικό γράμμα του ονόματός του.

«Γίνεται να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας διαφορετικά απ´ ό,τι μεγαλώσαμε εμείς»

Ο κόσμος της μητρότητας, είναι ένας κόσμος άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιδεολογία του βιγκανισμού, σύμφωνα με τα πιστεύω της κόρης του Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση.

«Ο βιγκανισμός δεν ήταν μόνο αφύπνιση για εμένα, αλλά και μια τεράστια πηγή δύναμης. Δύναμη, γιατί μου έμαθε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καθημερινότητα. Μία κοινότητα και σιγά σιγά μία συλλογική πραγματικότητα, η οποία θα συμβάλλει όσο το δυνατόν λιγότερο στον πόνο των άλλων (ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων)», είχε γράψει σε ανάρτησή της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, αναφερόμενη στο τι σημαίνει για την ίδια ο βιγκανισμός.

«Δύναμη, γιατί μου έμαθε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω την φωνή μου για να στρέψω την προσοχή του κόσμου προς το άδικο. Να παρακινήσω έστω και κάποιους ανθρώπους να ανοίξουν τα μάτια τους στις επιπτώσεις των πράξεών τους. Να αναρωτηθούν», πρόσθεσε η ίδια.

«Μήπως τελικά γίνεται και αλλιώς;» Και βέβαια, γίνεται! Γίνεται να βάλουμε την ζωή ενός ζώου πάνω από 15 λεπτά δικής μας γευστικής απόλαυσης. Γίνεται να βελτιώσουμε την υγεία μας. Την υγεία του πλανήτη και την ηθική μας υπόσταση με μικρές αλλαγές στην διατροφή και τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Γίνεται να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας διαφορετικά απ´ ό,τι μεγαλώσαμε εμείς», ανέφερε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση που θα μεγαλώσει το παιδί της διαφορετικά απ’ ότι μεγάλωσε η ίδια.

«Όχι απλά γίνεται, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει. Ο βιγκανισμός μου άλλαξε την ζωή. Με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου. Τον κόσμο γύρω μου, αλλά και το φαγητό, περισσότερο από ποτέ!! Σήμερα λοιπόν γιορτάζω την σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου. Μαζί με το μικρό βιγκανάκι που μεγαλώνει στην κοιλίτσα μου! #worldveganday», κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση που θα μεγαλώσει το παιδί της, έχοντας θέσει vegan βάσεις.

Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση «Το φαγητό στο σπίτι μας είναι και θα είναι μόνο vegan»

«Όπως κάθε παιδί που πηγαίνει σχολείο και αποκτά φίλους και δικές του ασχολίες, το παιδί μας θα είναι ελεύθερο να επιλέξει τί θα τρώει και πώς θα ζήσει τη ζωή του γενικά», είχε αναφέρει σε άλλη δημοσίευσή της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, θίγοντας το ίδιο ζήτημα.

«Έχω την τύχη να έχω γνωρίσει αρκετούς ενήλικες που μεγάλωσαν με vegan γονείς και κανένας τους δεν επέλεξε στην συνέχεια να καταναλώνει ζωικά προϊόντα, επειδή πολύ απλά, δεν τα θεωρούν φαγητό, όπως και εμείς δεν θεωρούμε φαγώσιμο έναν σκύλο ή μια γάτα. Όποια και να είναι η επιλογή του γιού μας, όταν αρχίσει να ανεξαρτητοποιείται, το φαγητό στο σπίτι μας, είναι και θα είναι μόνο vegan», κατέληξε.