CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Το μήνυμα απογοήτευσης προς τους influencers

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi/

Η Ελλάδα βρίσκεται στον κλοιό της φωτιάς. Στην Αττική η πυρκαγιά στην Πάρνηθα μαίνεται από το μεσημέρι της Τρίτης 22 Αυγούστου και το πύρινο μέτωπο κινείται προς τον Εθνικό Δρυμό, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα για να τη συγκρατήσουν. 10 σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, σύμφωνα με την ΕΡΤ στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Άγιος Ιωάννης Ρώσος, Ντάρζιδα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας. Ανάμεσα στα δημόσια πρόσωπα που κάνουν αναρτήσεις για να ενημερώσουν τους followers τους για τις εξελίξεις, αλλά και για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στις πυρόπληκτες περιοχές, είναι και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση κάνει αυτό που της φαντάζει αυτονόητο. Κι αφού για εκείνη αυτονόητο είναι να αφιερώσει την πλατφόρμα της στο Instagram στις ανάγκες που προκύπτουν για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές, ανθρώπους αλλά και ζώα, καθώς η ίδια είναι ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και ιδρύτρια του Save a Greek Stray, το να συνεχίζει κάποιο δημόσιο πρόσωπο να αναρτά στιγμιότυπα των διακοπών του, φαντάζει στα μάτια της μάλλον ακατανόητο.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, εξέφρασε την απορία της απέναντι στους influencers που δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις διακοπές τους, μέσα από ένα Instagram Story της που παρεμβλήθηκε ανάμεσα σε εκείνα που είχαν πληροφοριακό χαρακτήρα. Μαζί με την απορία της εξέφρασε και τη θλίψη της για τις αναρτήσεις αυτές.

«Αναρωτιέμαι όλοι εσείς οι influencers που ποστάρετε από τη Μύκονο. Ποια είναι ακριβώς η “επιρροή” σας τη στιγμή που η Ελλάδα καίγεται και χάνονται ζωές;», απόρησε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποιο από τα πρόσωπα των ελληνικών social media που θεωρούνται influencers.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

«Έτσι εκπαιδεύουμε τη νέα γενιά; Πώς θα γίνουν ενεργοί πολίτες; Πώς θα νοιαστούν για τον συνάνθρωπο; Από τη φούσκα τους; Τη φούσκα που εσείς δημιουργείτε; Λυπάμαι», έγραψε έπειτα η επιχειρηματίας και ακτιβίστρια.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση ως νέα μαμά, είχε βρεθεί με τον γιο της, Νίκο, ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής του σε διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων στο Σύνταγμα. Είχε εκφράσει τότε στα social media τη φιλοσοφία της, σύμφωνα με την οποία εκείνη οφείλει να μάθει στον γιο της τον σωστό τρόπο σκέψης και τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Ο τρόπος ήταν το να τον έχει στο πλευρό της από μικρή- μικρή ηλικία σε αγώνες, ο σκοπός των οποίων ήταν να του παραδώσει έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που παρέλαβε από τους γονείς της εκείνη. Ο τρόπος ήταν το να του μάθει να συμμετέχει κι αυτός στους αγώνες και τις διεκδικήσεις που τον εκφράζουν.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, όπως καταλαβαίνεις, δεν πιστεύει στις φούσκες. Ακόμα κι αν για πολλούς το οικονομικό status της οικογένειάς της δημιουργεί γύρω της μία φούσκα από μόνο του. Η ίδια πρώτη αναγνωρίζει το γεγονός κι όπως έχει πει σε Q & A της στο Instagram «Όταν ήμουν μικρότερη, είχα τεράστιο θέμα με την οικονομική μου άνεση. Σήμερα όμως εστιάζω στη δυνατότητα που μου δίνει να προσφέρω βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη».

Το θέμα είναι πόσο θες να μένεις στη φούσκα σου και πόσο μπορείς να την «σπας» όποτε χρειάζεται. Το θέμα είναι να αναγνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος σου σε αυτόν τον πλανήτη, ότι η ευημερία σου συνδέεται άμεσα με αυτή των άλλων, ότι η ανημποριά των άλλων, το πρόβλημά τους, μπορεί να γίνει και δικό σου την επόμενη στιγμή.

Το θέμα είναι να αναγνωρίζεις ότι ζεις σε μία κοινωνία που κάθε μέλος της έχει την ίδια αξία με σένα και κάθε πόνος είναι συλλογικός. Κάθε χαμένο δάσος το χάσαμε όλοι μας, κάθε χαμένο άνθρωπο τον κλαίμε όλοι μας.

Όπως μοιράστηκε σε ένα επόμενο Instagram Story της η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Στα κρίσιμα είτε βοηθάς είτε σωπαίνεις».