CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: «Πλέον μπορώ να κάνω σεξ και να μείνω έγκυος»

Κώστας Μοσχόπουλος/Papadakis Press

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μίλησε για ακόμα μία φορά εξομολογητικά μέσα από ένα live στο Instagram και μοιράστηκε τη δική της ιστορία για το πώς κατάφερε να επαναφέρει τον κύκλο και τη γονιμότητά της.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, λίγες μέρες αφού μπήκε η νέα χρονιά, μοιράστηκε με τους followers της, ότι ύστερα από 4 χρόνια, κατάφερε να ισορροπήσει ο κύκλος της. Η ίδια είχε ταλαιπωρήσει πολύ το σώμα της με στέρηση τροφής, υπερβολική και εξαντλητική γυμναστική, αλλά και έντονο άγχος.

Για τα παραπάνω, την εξωσωματική στην οποία κατέφυγε προσπαθώντας να κάνει παιδί, την απόκτηση του γιού της Νίκου, αλλά και την επιθυμία της να αποκτήσει και ένα κοριτσάκι μίλησε και σε μία live συζήτηση στα social media, με ψυχολόγο.

«Τον Γενάρη του 2020 ξεκινήσαμε τις προσπάθειες για παιδί, τότε ζούσα στην Αμερική, έκανα το μεταπτυχιακό μου, είχα γενικά αρκετό στρες. Ήμουν 26 χρονών τότε. Έκανα εντατική γυμναστική, με συνέπεια να χάσω αρκετά κιλά. Εκεί έρχεται η υποθαλαμική αμηνόρροια και κάθεται ακριβώς εκεί που εμείς ξεκινάμε την προσπάθεια και κόβεται ο κύκλος».

Και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα δεν ήξερε κανείς γιατί κόπηκε η περίοδός μου, όλα φαίνονταν φυσιολογικά. Έτσι ξεκίνησε ο δικός μας αγώνας, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει… Ήξερα το μέγεθος της πίεσης που ασκούσα στο σώμα μου. Παρ’ όλα αυτά δεν ήμουν έτοιμη να κάνω κάποιο βήμα, δεν ξέρω γιατί. Τώρα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο».

Για την απόκτηση του γιου της, αποκάλυψε πως απελπισμένη επισκέφθηκε το μνήμα του πατέρα της, ζητώντας βοήθεια. «Ενάμιση χρόνο μετά καταλήξαμε να κάνουμε εξωσωματική και έτσι ήρθε ο Νίκος. Στην πρώτη μας προσπάθεια, ήμασταν πολύ τυχεροί. Φοβόμουν πάρα πολύ την εξωσωματική. Ήμουν λίγο τρομοκρατημένη και επειδή τα παλιότερα φάρμακα είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών, αλλά μέχρι το 2020 είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Πήγα στον τάφο του πατέρα μου να ζητήσω βοήθεια και μετά λέω θα πάμε άλλη μία προσπάθεια. Μήπως έρθει ο Νίκος Junior και τελικά ήρθε!».

«Δεν με ενόχλησε ποτέ κανείς με αδιάκριτες ερωτήσεις. Ήμουν μικρή, δεν είχα παντρευτεί, δεν είχα δημοσιοποιήσει τη σχέση μου. Δεν είχα ανοιχτεί κιόλας για να δεχτώ πίεση. Είχα μια μητέρα, η οποία ποτέ δεν μου είπε να της κάνω εγγονάκι. Δεν υπήρχε αυτό το στιλ στον δικό μου περίγυρο» συμπλήρωσε επίσης η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

«Ακολούθησα το καλοκαίρι ένα τρίμηνο πρόγραμμα μιας Αμερικανίδας. Πριν 2 εβδομάδες είχα την πρώτη μου ωορρηξία, χωρίς φάρμακα μετά από 4 χρόνια. Το καταφέραμε και αυτό. Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να κάνουμε και μια κόρη. Έλεγα ότι δεν μπορείς να κάνεις μια κόρη, αν δεν έχεις καταφέρει να αποδεχτείς το δικό σου σώμα και να είσαι υγιής στο δικό σου σώμα. Αν δεν δει τη μαμά της να είναι εντάξει με τον εαυτό της, δεν θα μπορεί και η ίδια να το κάνει αντίστοιχα» εξομολογήθηκε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

«Κάπου αισθανόμουν και ψεύτρα. Υποστηρίζω τις γυναίκες, προσπαθώ να προωθώ την αγάπη για τον εαυτό μας και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και δεν φροντίζω τον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα. Ήθελα αυτό που υποστηρίζω, να το υποστηρίξω και στον ίδιο μου τον εαυτό πρώτα», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση είπε: «Πλέον είμαι μια γυναίκα που μπορεί απλά να κάνει σεξ και να μείνει έγκυος, ακόμη δεν το πιστεύω. Ούτε θέλω να το σκέφτομαι πολύ, γιατί μπαίνω κατευθείαν στο τριπάκι του ότι “α δεν πέτυχε αυτό τον μήνα, πάλι τα ίδια”. Όλα όσα έγιναν μου άφησαν κατάλοιπα φόβου».