CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Με τον γιο και τον σύζυγό της σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Το απόγευμα της Τρίτης, 27 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει όχι δικά του δικαιώματα, αλλά τα δικαιώματα εκείνων που δεν έχουν φωνή, των ζώων. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στο Σύνταγμα, για τα ιπποειδή που έχουν υποστεί κακομεταχείριση και κακοποίηση στη Σαντορίνη το «παρών» έδωσε και η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Στο πλευρό της ήταν και ο σύζυγός της, Βύρων Βασιλειάδης αλλά και ο 6 μηνών γιος τους, Νίκος.

Το κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα «Μην κακοποιείτε τα γαϊδούρια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη στις βόλτες με ζώα!» απηύθυναν η οργάνωση «Ιππόθεσις» σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό PETA, την οργάνωση A promise to animals και την ηθοποιό – ακτιβίστρια Τάνια Τρύπη. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκε και η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση, ιδρύτρια του φιλοζωικού οργανισμού Save a Greek Stray. Η ίδια μοιράστηκε στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέσω Instagram Stories και ενός post, το οποίο συνόδευσε με ένα μακροσκελές κείμενο.

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

«Όλη μου η παιδική ηλικία είναι γεμάτη αναμνήσεις από βόλτες με πόνυ, άμαξες και γαϊδουράκια. Γεμάτη αναμνήσεις από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, τσίρκο και pet shop», παραδέχτηκε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Από μικρή λάτρευε τα ζώα και «όπως κάθε παιδί που λατρεύει τα ζώα, έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες για να βρίσκομαι κοντά τους». Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση ήταν όπως όλα τα παιδιά, που ένιωθαν η καρδιά τους να τους τραβά κοντά στα ζώα, αλλά που η εκπαίδευσή της για το πώς να εκφράζει αυτή την αγάπη της, μην ενοχλώντας τα, ήταν ελλειπής.

«Δεν μου εξήγησε κανείς ότι η ανάγκη μου για επαφή ήταν μονόπλευρη. Δεν μου εξήγησε κανείς, ότι ακριβώς επειδή λάτρευα τα ζώα – θα έπρεπε να μείνω μακριά τους», σημειώνει η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Αναφερόμενη στον πατέρα της, Νίκο Κούρκουλο και τη μητέρα της, Μαριάννα Λάτση, ξεκαθάρισε ότι «Δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Δεν στήριζαν συνειδητά την κακοποίηση των ζώων αυτών». Οι γονείς άλλωστε κάποτε ήταν παιδιά σε μία κοινωνία όχι τόσο διαφορετική από εκείνη στην οποία μεγάλωσε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Μία κοινωνία στην οποία η φιλοζωία και η παιδεία ήταν δύο έννοιες που δεν είχαν συναντηθεί ποτέ.

«Ήθελαν απλά να με κάνουν χαρούμενη. Δεν ήξεραν», επισημαίνει η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Η διαφορά είναι ότι πλέον γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αγαπάμε τα ζώα σεβόμενοι και υπερασπιζόμενοι όποτε χρειαστεί τα δικαιώματά τους. «Εμείς όμως ξέρουμε!», εξήγησε στη συνέχεια. «Μπορεί η τεχνολογία και το διαδίκτυο να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας, αλλά μας έχουν δώσει ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση. Ακόμη και όσοι δεν ξέρουμε, μπορούμε πια με ένα κλικ να μάθουμε», τόνισε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση και ο Βύρων Βασιλειάδης έγιναν γονείς πριν από 6 μήνες. Ως γονείς, λοιπόν, θέλουν όσα οι ίδιοι και οι δικοί τους γονείς δεν ήξεραν, ο γιος τους Νίκος, να τα μάθει από τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Εριέττα Κουρκούλου Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

«Τώρα που γίναμε γονείς, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Το να μάθουμε στα παιδιά μας ότι ο ανθρωποκεντρικός – εγωιστικός τρόπος σκέψης που επικρατούσε τόσα χρόνια ήταν λάθος, είναι υποχρέωσή μας», τόνισε εξηγώντας έμμεσα και την παρουσία του μικρού της γιου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Δεν είναι υπέροχο μάθημα για εκείνα άλλωστε, το να παραδεχτούμε εμείς οι “μεγάλοι” ότι κάναμε λάθος και να τους δείξουμε ότι προσπαθούμε να το διορθώσουμε; Ευχαριστούμε όλους όσοι κατέβηκαν στην διαμαρτυρία εχθές στο Σύνταγμα, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιπποειδών και την δημιουργία ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει την προστασία τους», κατέληξε στην ανάρτησή της η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.