CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση: «Λυπάμαι που η χώρα κυριαρχείται από φοβισμένους ανθρώπους»

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi

Σε μία ανάρτηση γραμμένη με τον γνωστό χειμαρρώδη λόγο που χρησιμοποιεί για να εκφράζεται στα social media, η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση μίλησε για την υποκρισία δημόσιων προσώπων και πολιτικών που την πλησιάζουν για να συνεργαστούν μαζί της, αρκεί αυτή η συνεργασία να γίνει με τους δικούς τους όρους. Κι όλα όσα γράφει αποτελούν τον λόγο για τον οποίο συνεργασίες σαν κι αυτές που της προτείνονται, τελικά «ναυαγούν».

Η Εριέττα Κούρκουλου- Λάτση είναι vegan και δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις της για τον τρόπο ζωής που αυτή της η επιλογή συνεπάγεται. Είναι επίσης ακτιβίστρια και ενεργή φιλόζωος, που διαθέτει μάλιστα τη δική της οργάνωση προστασίας αδέσποτων ζώων. Οι προθέσεις και οι δράσεις της επικεντρώνονται σε μία ζωή με σεβασμό στα ζώα και το περιβάλλον στο οποίο ζουν κι αυτά κι εμείς. Κι οι αρχές της σε αυτό το θέμα είναι αδιαπραγμάτευτες. Γι’ αυτές τις αρχές, που κάποια δημόσια πρόσωπα της ζητούν να παρακάμψει, προκειμένου να συνεργαστούν μαζί της, μίλησε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση στην τελευταία της ανάρτηση.

Η αιχμηρή της ανάρτηση είναι η απάντηση της σε όλους όσοι προτίθεται να συνεργαστούν μαζί της, θέτοντάς της παράλληλα όρους «αυτολογοκρισίας». «Όποιος δεν είναι διατεθειμένος να ταράξει τα νερά, χάνει τον χρόνο του μαζί μου», σημειώνει η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

Η Εριέττα Κούρκουλου- Λάτση ξέσπασε για την κοινωνική υποκρισία

«Συχνά συναντώ ανθρώπους, άλλοτε πολιτικούς και άλλοτε δημόσια πρόσωπα, οι οποίοι με συγχαίρουν για αυτά που γράφω και τα θέματα που αγγίζω μέσα από την πλατφόρμα μου εδώ και μου προτείνουν διαφόρων ειδών συνεργασίες, οι οποίες όμως μου ξεκαθαρίζουν αμέσως ότι θα πρέπει να δομηθούν πολύ προσεκτικά για να μην προσβληθεί κανείς», ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκου – Λάτση.

Στη συνέχεια ανέφερε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα τέτοιας «προσεκτικής δόμησης», που θυμίζουν έντονα λογοκρισία. «”Δεν μπορούμε να πούμε ευθέως στον κόσμο να κόψει το κρέας και τα παράγωγα, γιατί η εκπομπή έχει χορηγούς από τον χώρο αυτό”. “Θα γράψουμε την εκπομπή για να μπορούμε να κάνουμε μοντάζ σε περίπτωση που ειπωθεί κάτι που δεν πρέπει στην συνέντευξή σου”. “Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την σύνδεση των πυρκαγιών με την υπερθέρμανση του πλανήτη και πως όλο αυτό σχετίζεται με την ζωική παραγωγή, γιατί θα αισθανθούν ότι προσπαθούμε να τους επιβληθούμε”. “Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα ζώα που χάθηκαν στις πυρκαγιές όταν υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν”», ήταν τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε.

Το ξεκαθάρισμα για όποια μορφή «λογοκρισίας»

Το «ξέσπασμά» της δεν άργησε να ακολουθήσει. «Λυπάμαι που η χώρα μας κυριαρχείται από φοβισμένους ανθρώπους που αρνούνται τη διαφορετικότητα και προτιμούν να κρατάνε την θέση τους ασφαλή, παρά να ρισκάρουν, με στόχο να αλλάξουν τον κόσμο και να γράψουν ιστορία», σημείωσε η ακτιβίστρια και επιχειρηματίας.

«Εγώ προσωπικά δεν θα συμφωνήσω ποτέ με την λογοκρισία, ούτε το μοντάζ των απόψεών μου. Δεν θα θυσιάσω ποτέ την αλήθεια για να γίνω αρεστή και να αποφύγω την σύγκρουση με ανθρώπους που διαφωνούν με τα πιστεύω μου», εξήγησε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για να καταλήξει στην φράση της που ήδη σου ανέφερα. «Με άλλα λόγια, όποιος δεν είναι διατεθειμένος να ταράξει τα νερά, χάνει τον χρόνο του μαζί μου», έγραψε.