CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Η εικόνα με τον πατέρα της και τα λόγια που εξαφανίζουν την ψευδαίσθηση ότι ο καρκίνος νίκησε

Papadakis Press/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Η 4η Φεβρουαρίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου με στόχο την ενημέρωση, την αφύπνιση, την ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της σπουδαιότητας που έχουν οι τακτικοί έλεγχοι για την ανίχνευση και την άμεση θεραπεία του. Αυτή η μέρα, λοιπόν, είναι αφιερωμένη σε όλους τους survivors αυτού του κόσμου, αλλά και σε όσους πάλεψαν με όλη τους τη δύναμη μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Αυτή η μέρα, είναι επίσης αφιερωμένη στους ανθρώπους που στάθηκαν και πάλεψαν μαζί με τους ασθενής σε αυτόν τον αγώνα για ζωή.

Ανάμεσα στους τελευταίους, συγκαταλέγεται και η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση που αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει τον μπαμπά της όταν η ίδια βρισκόταν στα εφηβικά της χρόνια.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έστειλε το πιο σπουδαίο μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Με αφορμή, λοιπόν, αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική μέρα και με σκοπό να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μπαμπά της, Νίκο Κούρκουλο, που πάλεψε σε έναν άνισο αγώνα με τον καρκίνο, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έκανε την πιο σπουδαία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τη μικρή Εριέττα Κούρκουλου Λάτση στην αγκαλιά του αγαπημένου της μπαμπά. Η τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε μπαμπά και κόρη, συνοδεύτηκε από λόγια που δίνουν κουράγιο και δύναμη σε όσους τα χρειάζονται. Λόγια που οφείλεις να διαβάσεις.

«Παγκόσμια ημέρα κατά της αρρώστιας που πήρε τόσους αγαπημένους μας μακριά… «Μίσος» είναι η λέξη που εκφράζει καλύτερα τα συναισθήματά μου γι’αυτόν. Μίσος, γιατί πήρε την μεγαλύτερη αγάπη από κοντά μου, στερώντας μου στιγμές μαζί του που είχα κάθε δικαίωμα να ζήσω. Την ήμερα του γάμου μας, που ονειρευόμουν πάντα ότι θα με χόρευε. Την ημέρα που ανακοίνωσα στην υπόλοιπη οικογένειά μου ότι θα κάνουμε παιδάκι. Την ημέρα που θα γεννήσω τον εγγονό και συνονόματό του», έγραψε στην αρχή η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αναφερόμενη στα αρνητικά συναισθήματα που τις προκαλεί η λέξη καρκίνος.

«Ο καρκίνος έχασε και θα χάνει πάντα τη μάχη με την αγάπη»

«Όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα, μας δίνουν πολλές φορές την ψευδαίσθηση ότι ο καρκίνος νίκησε. Αλλά δεν είναι αλήθεια. Ο καρκίνος έχασε και θα συνεχίσει να χάνει, ακόμα και όταν οδηγεί στον θάνατο. Έχασε. Γιατί ο πατέρας μου ήταν στον γάμο μας, και τον ένιωθα πιο κοντά μου από ποτέ. Έχασε. Γιατί την ημέρα της ανακοίνωσης της εγκυμοσύνης μου, ευχαρίστησα εκείνον πρώτα, που ξέρω ότι έβαλε από εκεί ψηλά το χεράκι του. Έχασε, γιατί ζει μέσα στο παιδί που θα γεννήσω τον επόμενο μήνα. Ο καρκίνος έχασε και θα χάνει πάντα τη μάχη με την αγάπη», πρόσθεσε στη συνέχεια η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, υποστηρίζοντας πως η αγάπη είναι υπεράνω του καρκίνου και πάντα θα τον νικά.

Οι μαχητές της ασθένειας και το δέος που προκαλούν την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση (κι όχι μόνο)

«Από τότε που έφυγε ο πρώτος Νίκος της ζωής μου, έχω συναντήσει και συνεχίζω να συναντάω εκατοντάδες μαχητές της ασθένειας αυτής και κάθε φορά, αισθάνομαι δέος. Δέος, που συνεχίζουν να χαμογελούν και να κάνουν όνειρα για το μέλλον. Δέος, που αντί να κατηγορούν την ζωή ή τον θεό για την ατυχία τους, μου περιγράφουν τους λόγους για τους οποίους αισθάνονται τυχεροί. Όσοι έχουμε πληγεί από τον καρκίνο άμεσα η έμμεσα, ενώνουμε σήμερα τις φωνές μας για να του πούμε ότι έχασε. Ότι εμείς θα συνεχίσουμε να τον πολεμάμε, γιορτάζοντας κάθε νίκη… μικρή και μεγάλη!», κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση και την ευχαριστούμε για τα ενδυναμωτικά λόγια της.