CELEBRITIES

Εριέττα Κούρκουλου- Λάτση: «Εγώ είμαι η δυνατή. Τα έχω σχεδόν όλα λυμένα»

Instagram.com/eriettakourkouloulatsi/

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση συχνά χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της στα social media για να κάνει τις δικές της παραδοχές και εξομολογήσεις. Εξομολογήσεις που έχουν έναν τρόπο να φωτίζουν κομμάτια της ζωής όλων μας. Όπως αυτή που έκανε πρόσφατα για την «κακή φωνούλα» στο κεφάλι της, τις κακές σκέψεις που μας οδηγούν να αμφισβητούμε την αξία μας και όλα όσα έχουμε πετύχει στη ζωή μας.

Ο καθένας μας χωριστά, έχει ακούσει αυτή την «κακή φωνούλα» κι όπως η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση χρειάζεται μία μικρή υπενθύμιση στον εαυτό του για να μπορέσει να την κάνει να σωπάσει. Για να μπορέσει να σηκωθεί από το κρεβάτι και να συνεχίσει τον δρόμο του, τον δικό του μοναδικό αγώνα που ονομάζεται ζωή.

«Yπάρχουν μέρες που αισθάνομαι παντοδύναμη! Μέρες που είμαι πεπεισμένη ότι θα καταφέρω να αλλάξω τον κόσμο». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το εξομολογητικό της post στο Instagram η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση. Κι όπως ίσως το περίμενες, συνέχισε λέγοντας το αυτονόητο, ότι υπάρχουν και κακές μέρες. Συνόδευσε δε το κείμενο της με μία ηλιόλουστη εικόνα που δείχνει τον 1 έτους γιο της, Νίκο να περπατά κρατώντας το χέρι της στη θάλασσα.

«Υπάρχουν όμως και νύχτες όπως η χθεσινή – Μια από τις λίγες που ενώ ο Νίκος κοιμόταν σαν πουλάκι δίπλα μου, εγώ έμεινα ξάγρυπνη. Με έπνιγαν οι σκέψεις μου. Η απελπισία για τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνω το παιδί μου και την άρνηση των ανθρώπων να βγάλουν τις παρωπίδες και να εξελιχθούν. Χτες το βράδυ βρέθηκα να αμφισβητώ τον εαυτό μου και να υποβιβάζω όλα αυτά που θεωρούσα ότι έχω καταφέρει στα σχεδόν 30 χρόνια ζωής μου. “Εδώ δεν μπορείς να πείσεις τους δικούς σου ανθρώπους” έλεγε η κακή φωνούλα στο κεφάλι μου», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

Η ιδρύτρια του Save A Greek Stray, που επίσης είναι χορηγός σε πρόγραμμα ενημέρωσης για θέματα αναπαραγωγικής υγείας και καμπάνια οικονομικής στήριξης γυναικών που μπαίνουν στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ακριτικές περιοχές, δεν έμεινε να αμφισβητεί τον εαυτό της για πολύ. Μέσα από μία ειλικρινή παραδοχή, θυμήθηκε ποιους αφορά ο δικός της αγώνας, η δική της διαδρομή και η δική της δραστηριότητα.

«Και μετά θυμήθηκα ότι δεν έχει να κάνει με εμένα αυτός ο αγώνας. Εγώ είμαι η δυνατή… τα έχω σχεδόν όλα λυμένα. Ο αγώνας μου είναι για αυτούς που δεν έχουν ούτε τα βασικά», παραδέχτηκε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

«Είναι για τα παιδιά που θα κοιμηθούν με άδειο στομάχι και τις μαμάδες που αισθάνονται υπεύθυνες για αυτό. Είναι για τις γυναίκες που αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες από επιτροπή του ΕΟΠΥΥ που εγκρίνει την παροχή των φαρμάκων της εξωσωματικής. Είναι για τις δυο μαμάδες, εκ των οποίων η μια δεν αναγνωρίζεται από το κράτος σαν κηδεμόνας, ή συγγενής πρώτου βαθμού του παιδιού της», τόνισε στη συνέχεια.

«Είναι για τα ζώα… όλες αυτές τις ψυχές τις οποίες επιμένουμε να βλέπουμε σαν συστατικά μιας συνταγής – ο Θεός να μας προστατεύσει εάν υπάρχει μετενσάρκωση και έχουμε την ατυχία να γυρίσουμε εδώ ως αγελάδες ή γουρούνια, γιατί ειλικρινά αυτό μας αξίζει», εξήγησε για τη φιλοζωική της δραστηριότητα.

Η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση δεν δίνει τους αγώνες της για τον εαυτό της αλλά για τον εαυτό που αναγνωρίζει ότι είναι ένα με το σύνολο, κι αυτό είναι αρκετό για να την κάνει να σηκωθεί από το κρεβάτι της. «Ο αγώνας μου δεν είναι για εμένα, είναι για όλους αυτούς των οποίων η κοινωνία μας πνίγει τις φωνές και τα ουρλιαχτά. Μόλις το θυμάμαι αυτό σηκώνομαι από το κρεβάτι, διώχνω τις κακές σκέψεις και συνεχίζω. Για αυτούς, για εμένα. Γιατί “αυτοί” είμαι “εγώ” γιατί είμαστε όλοι ένα», κατέληξε στην ανάρτησή της.