CELEBRITIES

Ερασμία Μάνου: Η κόρη της Σοφίας Βόσσου αρραβωνιάστηκε τον κρατούμενο, Βασίλη Δημάκη

Papadakis Press

Η Ερασμία Μάνου δεν είναι απλά η κόρη που έχει αποκτήσει η Σοφία Βόσσου. Είναι μία τραγουδίστρια που θέλει να αφήσει το δικό της στίγμα στη μουσική μέσα από τα τραγούδια της. Γράφει στίχους και μουσική, παίζει μουσική σαν DJ, έχει υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός και ζει τη ζωή της αναπνέοντας νότες. Η Ερασμία Μάνου μπορεί να έγινε γνωστή ως «κόρη της Σοφίας Βόσσου», αλλά βαδίζει το δικό της αυτόνομο μονοπάτι στη ζωή, το οποίο περιλαμβάνει την τέχνη της, αλλά και τον έρωτα. Ο έρωτάς της βιώνεται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι ίσως θα περίμενες. Διαφορετικά, δύσκολα αλλά και το ίδιο έντονα όπως κάθε έρωτας. Η Ερασμία Μάνου αποκάλυψε στην εκπομπή Happy Day πως έχει αρραβωνιαστεί τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη.

Η Ερασμία Μάνου μίλησε στην εκπομπή Happy Day για τη σχέση της με τον Βασίλη Δημάκη και την απόφασή της να αρραβωνιαστεί. «Είμαι πάρα πολύ καλά, είναι η στιγμή που το ένιωσα», είπε αρχικά η Ερασμία Μάνου, πριν αποκαλύψει ότι το πρόσωπο με το οποίο ήρθε κοντά και αποφάσισε να ενώσει τη ζωή της μαζί του είναι ο Βασίλης Δημάκης.

«Ο αρραβωνιαστικός μου είναι ο Βασίλης Δημάκης, ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο φοιτητής κρατούμενος Βασίλης Δημάκης. Κατάφερε να τελειώσει το Πανεπιστήμιο, τις Πολιτικές Επιστήμες. Οι δεσμοί μεγαλώνουν σε αυτές τις συνθήκες. Αναγκάζεσαι να μπεις λίγο πιο βαθιά», είπε η Ερασμία Μάνου. «Η επικοινωνία είναι δύσκολη, όλα είναι δύσκολα. Παρόλα αυτά ό,τι είναι να συμβεί, συμβαίνει και δε μπορεί να το σταματήσει τίποτα», πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

Η Ερασμία Μάνου μίλησε για την γνωριμία της με τον κρατούμενο Βασίλη Δημάκη, όπως επίσης και για την καθημερινότητα της σχέσης με έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος. «Με τον Βασίλη αρχίσαμε να επικοινωνούμε όταν έκανε την απεργία πείνας για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στο να σπουδάσει. Του έστειλα ένα μήνυμα συμπαράστασης στα social media, δεν το διαχειριζόταν ο ίδιος αυτό το προφίλ και οι άνθρωποι που το διαχειρίζονταν του μετέφεραν την πληροφορία. Εκείνος επικοινώνησε μέσα από τη φυλακή με ένα τηλέφωνο που μου έκανε, ακολούθησαν επισκεπτήρια που πήγαινα να τον δω στον Κορυδαλλό κάθε 15 ημέρες γιατί ένιωσα την ανάγκη να το κάνω. Μπορούσα κάποιες φορές να τον βλέπω όταν πήγαινε στο Πανεπιστήμιο να σπουδάσει», είπε η Ερασμία Μάνου.

«Είχαμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη ο ένας τον άλλον για κάποιον λόγο που δε μπορώ να εξηγήσω. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά παράλληλα είναι μοναδικό», σημείωσε στη συνέχεια η Ερασμία Μάνου. «Όταν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία είναι σαν να φεύγεις από το comfort zone σου και είναι μία άλλη πραγματικότητα, η οποία είναι τρομερά συγκινητική. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κι αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σε οποιαδήποτε φυλακή είναι και άνθρωποι», σημείωσε στη συνέχεια η Ερασμία Μάνου.

 

Η ίδια μίλησε και για την αντιμετώπιση που είχε η Σοφία Βόσσου στην είδηση που μοιράστηκε για την προσωπική της ζωή η κόρη της μαζί της. «Ο αρραβώνας έγινε με ειδική άδεια, παρουσία της μητέρας μου. Ήταν περίεργο όλο αυτό και ταυτόχρονα πολύ συγκινητικό. Η μαμά μου με τον Βασίλη έχουν πολύ ωραία σχέση, επικοινωνούν με κάποια τηλέφωνα. Στην αρχή φοβήθηκε, όταν της το είπα. Μετά ήθελε να το συζητήσουμε. Το τρίτο βήμα ήταν ότι γνωρίστηκαν και νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ χαρούμενη κι εκείνη για το θάρρος μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ερασμία Μάνου μεγάλωσε με την ανοιχτή σκέψη της μητέρας της, με τη μουσική, με την δική της αυτονομία και με τις επαναστάσεις της που είχαν ξεκινήσει ήδη από την εφηβεία της όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο Κουτί της Πανδώρας και τον Αντώνη Μποσκοΐτη. Έχει μεγαλώσει με την ανάγκη να εκφράζεται κι όχι μόνο μέσα από τα τραγούδια της αλλά και μέσα από τις τοποθετήσεις της στα social media και τον δημόσιο λόγο της.

«Ακόμη κι αν καταφέρω να κάνω κάτι σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας, θέλω να γίνεται με το επίπεδο της δουλειάς μου. Το να βγάζεις ένα τραγούδι, να το μαθαίνει όλη η Ελλάδα και την επαύριο να μη θυμάται κανείς τίποτα, ουσιαστικά δεν είναι καριέρα. Αν ποτέ αγαπηθώ ευρύτερα, θέλω να ‘ναι και γι’ αυτό που εκπέμπω σαν άνθρωπος. Δεν μου αρέσει να κρύβομαι μην εκτεθώ κλπ», είχε πει στην συνέντευξη που σου ανέφερα προηγουμένως. Δεν της αρέσει να κρύβεται και δεν το κάνει, όπως κατάλαβες κι από την προσωπική της εξομολόγηση στην εκπομπή Happy Day.

Όσο για την κριτική που φέρνει το να μοιράζεσαι δημόσια τις απόψεις σου η Ερασμία Μάνου είχε πει: «Δεν θέλω να ‘μαι συμπαθής σε όλους, θέλω να μ’ αγαπάνε και να πεθαίνουν για μένα δέκα άνθρωποι παρά τριάντα, τους οποίους μπορεί να ‘χω κοροϊδέψει, αποφεύγοντας να τους δείξω τι είμαι πραγματικά». Κι αυτή είναι η πιο απελευθερωτική στάση που μπορεί να υιοθετήσει κανείς απέναντι στις γνώμες των τρίτων.

Σύμφωνα με τον Αντρέα Μικρούτσικο, ήταν άλλωστε ένα κείμενό της στα social media για τον Βασίλη Δημάκη που τους έφερε κοντά. Η Ερασμία Μάνου μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα, όπου εμφανίζεται ο Αντρέας Μικρούτσικος, ο οποίος ήταν χρόνια σύντροφος της μητέρας της, Σοφίας Βόσσου. Στην παρέμβασή της στην εκπομπή, μίλησε ακόμα πιο αναλυτικά για τη σχέση τους και τη γνωριμία τους που μετρά συνολικά δύο χρόνια, ενώ υποσχέθηκε στον Αντρέα Μικρούτσικο ότι θα τον καλέσει στον γάμο τους «για κουμπάρο». Η ίδια μίλησε για τη ζωή του Βασίλη Δημάκη στη φυλακή, αλλά και για την απελευθέρωσή του που περιμένει να συμβεί.

«Είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που αν εμένα με ρωτάτε προσωπικά είναι παράδειγμα, όχι για το παρελθόν του φυσικά, αλλά για τη δυνατότητα αλλαγής. Η καταδίκη τελειώνει, δεν θα μείνει αιώνια ο άνθρωπος στη φυλακή», σημείωσε μεταξύ άλλων η Ερασμία Μάνου. «Τα τελευταία 10 χρόνια είναι συνεχόμενα στη φυλακή γιατί επέλεξε να μην λειτουργήσει ξανά ως παραβατικός χαρακτήρας», τόνισε.