CELEBRITIES

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Η (δίκαιη) ενόχληση για τις ερωτήσεις στον Γιάννη Ζουγανέλη

Πάνος Γιαννακόπουλος/ 24MEDIA

Καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, Ενώπιος Ενωπίω, βρέθηκε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022 μαζί με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, με την οποία συνεργάζονται αυτόν τον χειμώνα στο VOX. Η τραγουδίστρια, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις φήμες που αφορούν την προσωπική της ζωή και τον γάμο της με τον Σπύρο Δημητρίου, αλλά και στις ερωτήσεις που γίνονται από δημοσιογράφους στον πατέρα της, Γιάννη Ζουγανέλη για αυτές.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη μίλησαν για τη συνεργασία τους, αλλά και τη ζωή τους στον Νίκο Χατζηνικολάου. Η ερμηνεύτρια μεταξύ άλλων, μίλησε για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η προσωπική της ζωή από τα media.

Ως γνωστόν, κάθε φορά που ένα δημοσίευμα θέλει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη να περνά «κρίση στον γάμο της», ο πατέρας της, Γιάννης Ζουγανέλης είναι εκείνος που θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το θέμα. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αναφέρθηκε σε αυτό το συχνό φαινόμενο, με ειλικρίνεια. Ένα φαινόμενο «απίστευτο κι όμως ελληνικό», που θα έλεγε κι ο ίδιος ο πατέρας της ερμηνεύτριας.

«Παλαιότερα ήμουν πιο χαλαρή σε σχέση με αυτό. Ήμουν και πιο νέα, ίσως πιο ανεξάρτητη, ήμουν και λίγο χύμα και δεν έδινα σημασία. Από όταν η ζωή μου άρχισε να τυλίγεται με φίλους, συντρόφους, οικογένεια, δεν μ΄αρέσει γιατί συμπαρασύρει και ένα περιβάλλον», σημείωσε για τις φήμες που αφορούν την προσωπική της ζωή η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

«Ας πούμε το θεωρώ πολύ αγενές που ρωτούν τον πατέρα μου για την προσωπική μου ζωή», πρόσθεσε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και συνέχισε λέγοντας τα αυτονόητα. «Είναι κάτι που δεν συμβαίνει καθόλου στη ζωή. Ακόμα και στους φίλους τη μάνα μας και τον πατέρα μας τους κρατάμε σε μία απόσταση», τόνισε.

«Είναι πάρα πολύ αγενές και με θυμώνει πάρα πολύ. Με θυμώνει η ασυδοσία και το ότι δεν σκέφτεται κανείς ότι κάποια πράγματα – και δεν έχει σημασία αν είναι αλήθεια ή ψέματα – σε βάζουν σε μία διαδικασία να παράγεις δεύτερες σκέψεις, να νιώθεις ενοχές, να νιώθεις ότι πρέπει να βγεις και να πεις κάτι με το ζόρι», συμπλήρωσε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Και κάπως έβαλε τα πράγματα σε μία διάσταση που είναι σχεδόν αδύνατο να αντιλαμβάνεσαι καθημερινά, αν δεν κάνεις συνειδητή προσπάθεια να αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους σαν ανθρώπους. Όχι σαν σταρ, ούτε σαν είδωλα, σαν ανθρώπους.

Άνθρωποι είναι, που έχουν σχέσεις, που έχουν τα δικά τους περιβάλλοντα, τους δικούς τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται εκείνα που θέλουν, τους οποίους θέλουν να προστατεύουν, τους οποίους θέλουν να κρατούν απέξω από τα αυστηρά ιδιωτικά τους θέματα. Κι εμείς τους βάζουμε μέσα συνεχώς. Κι εμείς ενδιαφερόμαστε συνεχώς γι’ αυτά τα απολύτως ιδιωτικά, ενώ στην πραγματικότητά ούτε μας αφορούν, ούτε θα αλλάξουν τον ρου της δικής μας ζωής.

«Πιστεύω ότι επειδή είμαστε άνθρωποι που μέσα από το τραγούδι αποκτούμε μία δημόσια εικόνα και κάποιοι μας αγαπούν, δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να απολογούμαστε και να πέφτουν οι προβολείς στο σπίτι μας», κατέληξε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Κι είναι αλήθεια.

Δεν λέω ξαφνικά να αλλάξει αντικείμενο το lifestyle και να μην νοιάζει πια κανέναν πώς είναι και πώς περνά ο αγαπημένος του καλλιτέχνης στη ζωή. Πάντα ένοιαζε και μπορεί και πάντα να νοιάζει κάποιους. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ρωτάμε τους γονείς τους για να μάθουμε, απλά επειδή τυχαίνει να είναι δημόσια πρόσωπα και οι γονείς τους. Δεν υπάρχει λόγος να παραβιάζουμε την ιδιωτική τους σφαίρα με αυτόν τον τρόπο. Πόσο μάλλον όταν συμβαίνει ακόμα κι αν οι γονείς, οι φίλοι και οι συγγενείς τους που μπορεί να ξέρουν κάτι επ’ αυτού, δεν είναι καν δημόσια πρόσωπα.

Όπως το είχε πει πολύ ωραία κι ο συνάδελφός της (και κάποτε συνεργάτης της στο The Voice), Πάνος Μουζουράκης, την τελευταία φορά που φήμες χωρισμού κυκλοφόρησαν για εκείνον κι επίσης οι δημοσιογράφοι άδραξαν την ευκαιρία να ρωτήσουν γι’ αυτό τη μητέρα του: «Θα το ανακοινώσω επίσημα στη σελίδα μου στο Instagram». Αφού οι άνθρωποι έχουν τη δική τους πλατφόρμα πια να επικοινωνούν ή μη τα πολύ προσωπικά τους μήπως να τους αφήνουμε να το κάνουν; Κι αν δεν μπορούμε αυτό, τότε μήπως, έστω, να αφήνουμε τους γονείς τους στην ησυχία τους;