CELEBRITIES

Ελένη Τσαλιγοπούλου: Η συγκινητική ιστόρια που μοιράστηκε για να αποχαιρετήσει τη μητέρα της

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Με μία μακροσκελή ανάρτηση κοινοποίησε τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας της μητέρας της η Ελένη Τσαλιγοπούλου την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023. Η γνωστή ερμηνεύτρια μοιράστηκε μία φωτογραφία που τράβηξε στο πατρικό της σπίτι στη Νάουσα, λίγες ημέρες πριν τον θάνατο της μητέρας της και μαζί μίλησε για εκείνη και για το πώς είχε πάψει να φοβάται τον θάνατο από τα 9 της χρόνια.

«Νάουσα, στο πρώτο φως της μέρας, και μια αναπάντεχη αισιοδοξία. Μου βγήκε ο καλλιτέχνης και την έβγαλα με την γάτα της 4 μέρες πριν φύγει!», έγραψε αρχικά η Ελένη Τσαλιγοπούλου περιγράφοντας την εικόνα που μοιράστηκε.

«Τώρα είναι ελεύθερη και ο γιος μου λέει ότι η γιαγιά τώρα κάνει κωλοτουμπες χωρίς τα πάμπερς και το Πι της», συνέχισε η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αναφερόμενη στον γιο της Αργύρη και το δικό του σχόλιο για τον χαμό της γιαγιάς του. Κι έπειτα αφηγήθηκε μια παλιά συνομιλία τους και την συγκλονιστική ιστορία που τη συνόδευε από τα παιδικά χρόνια της μητέρας της.

«Την πήρα πριν κάποια χρόνια να της πω χρόνια πολλά για τα γενέθλια της και μου λέει, “αχ πουλοπομ”, δηλαδή πουλάκι μου, “εγώ νόμιζα ότι θα πέθαινα στα 9 μου και ζω ακομα”», έγραψε η ερμηνεύτρια και συνέχισε: «Το ’40 στη μεγάλη πείνα, στα 9 της χρόνια, έφυγε από τα προσφυγικά των Αμπελοκήπων της Σαλονίκης μαζί με 30 ακόμα παιδιά προς ανεύρεση φαγητού πριν τα Χριστούγεννα, και φτάσανε σε ένα χωριό έξω από τη Νάουσα, λίγο πριν το Πάσχα, μόνο 7 παιδιά».

«Τα άλλα πέθαναν στο δρόμο, από χωριό σε χωριό, στα χωράφια, στις εκκλησίες, και καπου εκεί αυτό το παιδί σταμάτησε να φοβάται το θάνατο», έγραψε η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Η ερμηνεύτρια έγραψε στη συνέχεια λίγα ακόμα λόγια αποχαιρετώντας τη μητέρα της και μαζί συστήνοντάς τη στους διαδικτυακούς της φίλους πιο ουσιαστικά απ’ όσο θα μπορούσε ποτέ να το κάνει. Με όλα της τα χαρακτηριστικά που αγαπούσε αλλά και με όλη την αλήθεια της ανθρώπινης σχέσης τους.

«Η μάνα μου! Όσο κι αν μου έσπαγε τα νεύρα την θαύμαζα βαθιά. Μια γυναίκα χαμαιλέοντας, θεριό ανήμερο, ευέλικτη, έξυπνη και φοβερή μαγείρισσα. Δεν ήξερε γράμματα, αλλά ήξερε όλα τ’ άλλα», κατέληξε η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Κι εκεί στα λόγια της κρύβονται οι δυνατές μάνες όλων μας, είτε ξέρουν γράμματα είτε όχι.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου για τις ανασφάλειες και τις ενοχές της

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας κι από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το τραγούδι. Έγινε κι εκείνη μία νέα, δυνατή μαμά στα 19 της χρόνια. Ένα «θεριό ανήμερο» ακριβώς όπως η δική της μητέρα. Η ίδια είχε μιλήσει για τις ανασφάλειες που κουβαλούσε ως παιδί της επαρχίας αλλά και τις ενοχές που βίωνε ως εργαζόμενη single μητέρα, στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1.

«Σαν παιδί μιας επαρχιακής πόλης νομίζω ότι είχα ανασφάλειες. Έπρεπε να ξεπεράσω τα 40 για να αισθανθώ πιο ισορροπημένη. Μέχρι τα 40 ήμουν μόνο για το τραγούδι. Σαν μαμά ήμουν πολύ ενοχική. Δεν κατάφερα να δώσω αυτό που ήθελα στο παιδί μου. Δε μπόρεσα να δώσω ποιοτικό χρόνο», είχε πει χαρακτηριστικά η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

«Όσο μεγαλώνουμε καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να δίνουμε σημασία στα πιο ουσιαστικά θέματα της γυναικείας μας υπόστασης κι όχι απλά στο να είμαστε ωραίες και ντάνες. Ο ερωτισμός δεν χάνεται επειδή θα βρεθούν κάποιες ρυτίδες», σημείωνε στη συνέχεια.