ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΙΡΑ

Ελένη Φουρέιρα: “Θα αδικήσω την Αλβανία, αλλά επειδή δεν έχω ζήσει εκεί, εγώ νιώθω Ελληνίδα”

Το ποδαρικό «Στην Φωλιά των ΚουΚου» έκανε η Ελένη Φουρέιρα. Η Κατερίνα Καραβάτου ακολούθησε την τραγουδίστρια στο Άμστερνταμ, έναν από τους σταθμούς της ευρωπαϊκής περιοδείας της. Η Ελένη μίλησε για την καταγωγή της αλλά και για την άρνηση της Ελλάδας να εκπροσωπήσει η ίδια τη χώρα στην Eurovision.

Για την Ελλάδα και την Αλβανία

«Θα αδικήσω την Αλβανία, αλλά επειδή δεν έχω ζήσει εκεί εγώ νιώθω Ελληνίδα. Για κάποιο λόγο, όταν είσαι 20 κάτι χρόνια σε μια χώρα και σε έχει μεγαλώσει και σε έχει κάνει αυτό που είσαι, αν με ρωτήσεις από πού είσαι θα σου πω ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία αλλά είμαι Ελληνίδα. Σέβομαι και είμαι πολύ υπερήφανη και θέλω να κάνω πράγματα εκεί και να γνωρίζω τον κόσμο εκεί και να με γνωρίζει και ο κόσμος. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι Ελληνίδα γιατί οι ρίζες μου δεν είναι εξ’ ολοκλήρου ελληνικές, όμως έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα και η νοοτροπία μου είναι ελληνική. Όταν πηγαίνω στην Αλβανία λένε ήρθε η Ελληνίδα κι εδώ οι μισοί λένε ήρθε η Αλβανίδα. Οπότε είναι λίγο περίεργο όλο αυτό. Ουσιαστικά νιώθω Ελληνοαλβανίδα και λίγο Κύπρια τώρα πια.»

Για την Eurovision

«Μετά τη δεύτερη θέση που έφερα στην Κύπρο, δεν ήρθε κάποιος από την Ελλάδα να μου πει κάτι. Φαντάζομαι θα χάρηκαν, αλλά ξέρεις τι γίνεται; Όταν κάνεις μια επιλογή πρέπει να την στηρίξεις μέχρι τελευταία στιγμή κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Εκείνοι θεωρούν ότι η εκπροσώπηση της Ελλάδας πρέπει να γίνει με έναν άλλο τρόπο. Όταν είχα πάει, ουσιαστικά ήθελαν ένα άλλο είδος μουσικής, δεν ήθελαν ποπ τραγουδίστρια ή τουλάχιστον, συγκεκριμένα εμένα ως ποπ τραγουδίστρια. Στο δικό μου μυαλό αυτό το άλλο για φέτος ήταν με πιο ελληνικό στίχο, πιο μπαλάντα, κάτι το οποίο εγώ δε θα έκανα έτσι κι αλλιώς.»

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/foureira