CELEBRITIES

Διονύσης Σαββόπουλος: Ο γιος και οι 2 εγγονοί του τον χειροκρότησαν στο Ηρώδειο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ/PAPADAKIS PRESS

Μια συγκινητική βραδιά έλαβε χώρα στο Ηρώδειο τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει τη γιορτή/ αφιέρωμα, που ο ίδιος ετοίμασε για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση.

Στη σκηνή «παρέλασαν» οι Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Θηβαίος, Μανώλης Μητσιάς, Πάνος Μουζουράκης, Μελίνα Τανάγρη, Μαρία Φαραντούρη και Γιώργος Νταλάρας. Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ως οικοδεσπότης της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς, τους υποδεχόταν και τραγουδούσε μαζί τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ/PAPADAKIS PRESS

Κι αν στη σκηνή εκτυλίσσονταν συγκινητικές συναντήσεις, κάτω από αυτήν το κοινό παρακολουθούσε εισπράττοντας το κλίμα αυτό. Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στο Ηρώδειο, βρέθηκαν οι άνθρωποι που ο Διονύσης Σαββόπουλος έχει πιο κοντά του από τον καθένα στον κόσμο. Η οικογένειά του. Η σύζυγός του, Άσπα, ο γιος του, Ρωμανός Σαββόπουλος με τη σύζυγό του και τα εγγόνια του, Διονύση και Αντρέα ήταν εκεί και χειροκρότησαν θερμά τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Ο φωτογραφικός φακός «αιχμαλώτισε» την οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου σε ένα κάδρο. Όπως θα δεις τα 2 εγγόνια του Διονύση Σαββόπουλου μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και πλαισιώνουν μαζί με τον γιο και τη νύφη του, τη γιαγιά τους, τη μεγάλη αγάπη της ζωής του Διονύση Σαββόπουλου.

Διονύσης Σαββόπουλος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ/PAPADAKIS PRESS

«Μέρα του ΟΧΙ, εγώ είπα το ναι. Και ακόμα με ανέχεται το κορίτσι μου», είχε πει πριν χρόνια στο περιοδικό Life & Style ο Διονύσης Σαββόπουλος για τον γάμο του με την Άσπα, όπως αποκαλεί τη σύζυγό του, Ασπασία Αραπίδου, που τελέστηκε στις 28 Οκτωβρίου 1967.

Το ζευγάρι απέκτησε 2 γιους, τον Ρωμανό και τον Κορνήλιο. Τον πρώτο είναι που βλέπεις στην παραπάνω φωτογραφία.

«Από μικρός είχα την αίσθηση ότι ο πατέρας μου δεν ήταν σαν τους άλλους, αλλά όταν πια μεγάλωσα, τότε σιγουρεύτηκα. Δεν είναι τόσο η δημοσιότητα ή το ταλέντο, είναι περισσότερο που όποτε τον ρωτήσεις κάτι θα σου δώσει μια απάντηση απρόσμενη, που δεν έχει καμία σχέση με τις απαντήσεις που ακούς, είναι σίγουρα πιο ποιητική, πιο γοητευτική και τελικά στέκεται καλύτερα», είχε πει κάποτε για τον διάσημο πατέρα του ο Ρωμανός Σαββόπουλος στο ΒήμαMEN.

Στην ίδια συνέντευξη εξομολογήθηκε ότι αποκτώντας τα δικά του παιδιά κατάλαβε περισσότερο τους γονείς του. «Τώρα είμαι και εγώ μπαμπάς 2 αγοριών και είναι πολύ πιο εύκολο να εκτιμήσω τις προσπάθειες της γενιάς των γονιών μου. Όπως και ότι σε αυτήν την ελάχιστη διαδρομή μεταξύ κρεβατιού και γραφείου ο πατέρας μου κατάφερνε πράγματα για τα οποία εμείς σήμερα χρειάζεται να τρέχουμε όλη μέρα», εξηγούσε ο Ρωμανός Σαββόπουλος τον οποίο σπάνια βλέπουμε σε κοσμικές εκδηλώσεις και δημόσιες εμφανίσεις. Το ίδιο και τους γιους του που έχουν μεγαλώσει πολύ.

«Τα εγγόνια μου με δίδαξαν ότι η ζωή είναι θαύμα και η μεγαλύτερή της αξία είναι η αγάπη», είχε πει σε ραδιοφωνική συνέντευξή του για εκείνους ο Διονύσης Σαββόπουλος. Για τις μουσικές τους προτιμήσεις είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στο OneMan και τον Κώστα Μανιάτη.

«Ακούνε χιπ χοπ, τους αρέσει. Επίσης ακούνε Nirvana, ακούνε Guns ‘n’ Roses. Ο μεγάλος ο Διονυσάκης λέει ότι ακούει και John Lennon. Μήπως μού το λέει για να γουστάρω; Αυτή η αγωνία θα με φάει (γέλια). Ο μικρός ο Ανδρέας ακούει επίσης όλα τα τραγούδια που λένε στην κερκίδα οι οπαδοί της Manchester City», σημείωνε ο Διονύσης Σαββόπουλος, που έχει μεγάλη αδυναμία στα εγγόνια του. Για το πώς τα «εκμεταλλεύτηκε» για να λέει τις ιστορίες του είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στο Symbol.

«Τα “εκμεταλλεύτηκα” τα εγγόνια μου, ως ακροατήριο, για να λέω ιστορίες. Εκείνα τα κακόμοιρα ήταν αθώα. Περάσαμε πολύ καλά μ’ αυτές τις ιστορίες, αλλά μεγαλώσανε πια. Και παίρνουν πληροφορίες για τη ζωή και τον κόσμο από το σχολείο, τους συμμαθητές, τους φίλους τους, πάνε στα πάρτι, στα παιχνίδια τους, παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, δεν χρειάζονται πια παραμύθια, θέλω να πω. Αυτό με στενοχωρεί λιγάκι, αλλά τι να κάνουμε…», σημείωνε πριν από μία δεκαετία ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Τα παιδιά αυτά είναι πλέον 10 χρόνια μεγαλύτερα κι όπως φαίνεται εξακολουθούν να αγαπούν τις ιστορίες του παππού τους και τις άκουσαν για μία ακόμα φορά, χαμογελαστοί, στο Ηρώδειο.