CELEBRITIES

Δημήτρης Ήμελλος: 6 πράγματα που δεν ξέρεις για τον ηθοποιό που βλέπεις στον Σασμό και τον Άγιο Παΐσιο

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

Ο Δημήτρης Ήμελλος είναι ένας κατά βάση θεατρικός ηθοποιός. Φέτος όμως έχει διπλή παρουσία στην ελληνική τηλεόραση. Ο ηθοποιός που συμμετέχει στις σειρές Σασμός και Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό, παραχώρησε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη.

Ο Δημήτρης Ήμελλος είναι ένας άνθρωπος για τον οποίο μάλλον μέχρι τώρα γνώριζες ελάχιστα πράγματα. Στη συνέντευξή του στην εκπομπή Πάμε Δανάη, βοήθησε το τηλεοπτικό κοινό να τον γνωρίσει λίγο καλύτερα. Αυτά είναι 6 πράγματα που μάθαμε γι’ αυτόν κι ήρθε η ώρα να τα μάθεις κι εσύ.

Ο Δημήτρης Ήμελλος ήταν ένας συνεσταλμένος μαθητής αλλά πήρε αποβολή

Ο Δημήτρης Ήμελλος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στον Άρη Καβατζίκη στον οποίο διηγήθηκε πώς πήρε αποβολή στο σχολείο παρόλο που ήταν ένας καλός μαθητής και μία συνεσταλμένη προσωπικότητα.

«Ήμουν κι είμαι ακόμα νομίζω κάπως πιο συνεσταλμένος, δεν ξέρω πώς βρέθηκα σε ένα τόσο ανήσυχο επάγγελμα. Αποβολή έφαγα κάποια στιγμή για το κούρεμα. Μου είχαν πει να κουρευτώ και δεν το έκανα. Ήμασταν και πιο ροκ εμείς, θέλαμε μακρύ μαλλί και το παλεύαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ αποκάλυψε ότι παραμένει «ροκάς».

Από τη νομική στην υποκριτική

Γιος συμβολαιογράφου ο ηθοποιός και η Νομική σχολή φάνταζε μονόδρομος για εκείνον όταν τέλειωσε το σχολείο. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Δεν με ενδιέφερε τι θα κάνω. Είπα “γιατί όχι;” για τη νομική, αφού το ήθελε και ο πατέρας μου».

Και μπορεί τελικά να ξεκίνησε να σπουδάζει νομική, αλλά στην πορεία στράφηκε στην υποκριτική. Ο πατέρας του, όπως σημείωσε ο Δημήτρης Ήμελλος, αντέδρασε σε αυτή του την απόφαση.

«Όταν άφησα τη νομική για την υποκριτική, ο πατέρας μου δεν το πίστευε και μου έλεγε πως αυτό που κάνω είναι μάταιο. Με την υποκριτική ήταν κάτι ακαριαίο, όπως ένας κεραυνοβόλος έρωτας. Δεν σε νοιάζει το πρακτικό του κομμάτι», εξήγησε ο Δημήτρης Ήμελλος.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Ρωσία

Ο Δημήτρης Ήμελλος αποφάσισε να γίνει ηθοποιός και προκειμένου να σπουδάσει θέατρο όπως ακριβώς ονειρευόταν έμαθε ρωσικά και βρέθηκε για σπουδές στη Ρωσία. Από εκεί και από το μακρινό 1995 ήταν και η ιστορία που μοιράστηκε στην εκπομπή Πάμε Δανάη.

«Είχα μαύρα μαλλιά κι υπήρχε πόλεμος με την Τσετσενία την εποχή εκείνη. Με σταματούσαν οι αστυνομικοί γιατί νόμιζαν ότι είμαι Τσετσένος. Κι όταν τους έδειχνα το διαβατήριο κι έβλεπαν ότι είμαι Έλληνας, με ρωτούσαν τι κάνω κι όταν τους έλεγα ότι σπουδάζω σκηνοθεσία και υποκριτική, και μου έλεγαν “Συγγνώμη που σας απασχολήσαμε”», αφηγήθηκε ο Δημήτρης Ήμελλος.

Ο Δημήτρης Ήμελλος για τη σχέση του με τα χρήματα

Ο Άρης Καβατζίκης ρώτησε τον ηθοποιό για τον ρόλο που έπαιξαν τα χρήματα στη ζωή του. Κι η απάντηση του Δημήτρη Ήμελλου ήταν μία σπουδή πάνω στα αυτονόητα. «Δεν είμαι ψώνιο, απαιτώ να πληρώνομαι και έχω διεκδικήσει τα χρήματά μου. Έχω κάνει μέχρι και αγωγές στο δικαστήριο και μάλιστα ως πρωτόβγαλτος. Δεν είχα πληρωθεί και το θεωρούσα απαραίτητη προϋπόθεση. Είναι άλλο πράγμα να πληρώνομαι γι’ αυτό που κάνω κι άλλο πράγμα να το κάνω για να πληρώνομαι», σημείωσε.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στην αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2009 πέταξε την τηλεόρασή του, λόγω του βομβαρδισμού των δελτίων ειδήσεων. «Επειδή εγώ κολλάω με την τηλεόραση σκέφτηκα να την βγάλω από τη μέση, για να μην έχω τα ναρκωτικά μέσα στο σπίτι μου, γιατί αλλιώς θα τα πάρω. Την πέταξα», εξήγησε.

Το «ναι» στον Σασμό και στον Άγιο Παΐσιο

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, ο Δημήτρης Ήμελλος αγόρασε ξανά τηλεόραση. Κι έπειτα βρέθηκε και στην τηλεόραση. Αλλά δεν βρέθηκε στον Σασμό άνευ όρων.

«Όταν είπα ναι στον Σασμό ήξερα ότι ο έρωτάς μου στη σειρά θα ήταν η Μαρία Πρωτόπαππα. Ήταν μέσα στους όρους, ρωτούσα ποιοι θα είναι. Ήθελα να ξέρω με ποιους συζητάνε, μου είχαν πει για τον Δημήτρη Λάλο και την Μαρία Πρωτόπαππα κι εγώ συνέχισα να ρωτάω εάν ισχύει. Είμαι θαυμαστής της Μαρίας Πρωτόπαππα και δεν κάνω τίποτε άλλο από το να τη χαζεύω όταν παίζω μαζί της», σημείωσε μεταξύ άλλων για τη σειρά Σασμός ο ηθοποιός.

Όσο για τη σειρά Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό, ο Δημήτρης Ήμελλος είπε το «ναι» για πολλούς λόγους, όπως διευκρίνισε. «Ένας βασικός λόγος που είπα ναι είναι επειδή η σειρά ασχολείται με έναν άγιο. Είναι υποχρεωμένοι να το προσέξουν, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Θεώρησα ότι θα ήταν μία προσεκτική παραγωγή. Ήταν μονοκάμερο, γυρίστηκε σε φυσικά τοπία. Ήταν σαν σινεμά, ένιωσα μαγεία ως ηθοποιός», ανέφερε ο Δημήτρης Ήμελλος.

Η οικογένεια που απέκτησε σε νεαρή ηλικία

Ο Δημήτρης Ήμελλος έγινε μπαμπάς με το που επέστρεψε από τις σπουδές του στη Μόσχα. Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη, μίλησε για το παιδί που απέκτησε σε ηλικία 30 ετών, αλλά και την προσωπική του ζωή.

«Η οικογένεια ήρθε μαζί με όλα τα άλλα στη ζωή μου. Πήγα στη Μόσχα, επέστρεψα και έκανα κατευθείαν παιδί. Έγινα μπαμπάς 30 χρονών. Η δουλειά η δικιά μας έχει κάτι πολύ βάρβαρο για τα παιδιά. Όλα τα παιδιά είναι σαββατοκύριακο με τους γονείς του. Εμάς σαββατοκύριακο είναι η δουλειά μας. Όταν πάνε τα παιδιά στα πάρτι με τους γονείς τους, το δικό σου παιδί δεν σε έχει και νομίζω ότι έλειψα πολύ στον γιο μου. Κι εκείνος μου έλειψε πολύ και προσπαθήσαμε αργότερα να καλύψουμε το κενό με έναν τρόπο», επεσήμανε ο Δημήτρης Ήμελλος.

«Εξαιτίας του παθιάσματός μου με τη δουλειά είναι δύσκολο να είμαι καλός σύντροφος και καλός πατέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά για την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με τη δέσμευση.

«Δε μου αρέσουν οι δεσμεύσεις. Υπήρξα παντρεμένος και χώρισα πριν πολλά χρόνια. Ήταν μία δέσμευση για όσο κράτησε. Δε μπορώ τις υπογραφές. Παρόλο που χώρισα, όταν ο γιος μου ο Φοίβος ήταν 8 ετών, ήταν μία δέσμευση που κρατάει μέχρι σήμερα. Μπορεί με την πρώην γυναίκα μου να διαφωνούμε, αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο. Δεν έγινε ξαφνικά ξένος άνθρωπος. Από τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω ένα παιδί με την πρώην γυναίκα μου, έχω δεσμευτεί και αυτό είναι δέσμευση ζωής. Δεν είναι το χαρτί του γάμου», κατέληξε ο ηθοποιός.