CELEBRITIES

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μίλησε για τον ρόλο της «χαζής», την επιθεώρηση, αλλά όχι για τον Σεφερλή

NDP Photo Agency

Η δεύτερη καλεσμένη της εκπομπής “Nega Talk” στο Mega, μετά τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η σεναριογράφος, θεατρική συγγραφέας και ηθοποιός συζήτησε με την Αθηναΐδα Νέγκα για τις επιτυχίες του παρελθόντος, την αγάπη της για την Ελλάδα και τα ελληνικά προϊόντα στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και την επιθεώρηση που ετοιμάζει.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μίλησε για όλα αυτά, αλλά αρνήθηκε να μιλήσει για τον Μάρκο Σεφερλή. Αρνήθηκε να αποκαλύψει και το οτιδήποτε για την προσωπική της ζωή, αλλά και στις δύο περιπτώσεις εξήγησε το γιατί.

Ο ρόλος της «χαζής» και η επιτυχία των «Απαράδεκτων»

Μία από τις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει είναι γιατί συχνά για τον εαυτό της επιλέγει τον ρόλο της «χαζής». «Γιατί είμαι σε ένα κομμάτι μου και με ξεκουράζει να παίζω το χαζό μου κομμάτι. Με ξεκουράζει το κομμάτι χαζομάρας που κουβαλάω και να το ανοίγω και να το αφήνω να ρέει. Έχει πολύ ψωμί η χαζομάρα. Γιατί ο πολύ χαζός άνθρωπος, ο αγαθός είναι και πολύ κοντά με τον ευφυή, είναι σχεδόν σοφός». Όπως είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου δεν ονειρεύτηκε ποτέ ρόλους. «Με ενδιαφέρει η εξέλιξη του εαυτού μου. Θα μπορούσα να παίζω τον ίδιο ρόλο μέχρι να πεθάνω αλλά θα ήταν περισσότερο εμπλουτισμένος», σημείωσε η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Η ίδια μίλησε για την επιτυχία των «Απαράδεκτων» που περισσότερο από όλους τους συντελεστές της σειράς είχε υποψιαστεί ο Βλάσσης Μπονάτσος. Όπως είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου σε σχέση με τις ελληνικές παραγωγές: «Οι Απαράδεκτοι προηγήθηκαν. Ακολούθησαν οι Friends. Αν έχω μια αντίδραση βαρεμάρας είναι επειδή είμαστε αντιγραφείς των Αμερικάνων και δεν έχουμε δικά μας πρωτογενή πράγματα. Είμαστε βαθιά κομπλεξικός λαός, με πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν δημιουργούμε κάτι από το μηδέν. Πρέπει να έχει πετύχει στην Αμερική, στην Αγγλία, στη Γαλλία και μετά θα πάμε να το ψωνίσουμε, σαν να μην εκτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα που δημιουργούμε».

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Κάνω επιθεώρηση, ένα είδος τελειωμένο στην Ελλάδα»

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου αποκάλυψε τα σχέδια της για τη νέα της παράσταση. Πρόκειται για μία επιθεώρηση την οποία γράφει για το θέατρο Άλσος. «Γράφω επιθεώρηση. Πάλι υπάρχει μια ελληνοβλάβη σε αυτήν εδώ την κίνηση με την έννοια ότι η επιθεώρηση είναι ένα είδος τελειωμένο, ανύπαρκτο στην Ελλάδα. Έχει έρθει το stand up, το οποίο είναι ένα είδος καθαρά αμερικάνικο και όλα τα παιδιά παίζουν stand up, τα οποία είναι και συμπαθέστατα και πηγαίνω και τα βλέπω. Είναι ένα είδος που πέθανε, χάθηκε. Έχω μια μεγάλη ελπίδα να γίνει μια ανάσταση του Λαζάρου και να ξαναγίνει αυτό το είδος, το οποίο είναι καθαρά ελληνικό, γεννήθηκε στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά η δημιουργός των «Απαράδεκτων» και πόσων ακόμα επιτυχιών.

Στο σημείο αυτό, η Αθηναΐς Νέγκα ρώτησε τη Δήμητρα Παπαδοπούλου για τον Μάρκο Σεφερλή σε σχέση με την επιθεώρηση. «Δεν θα μπω καθόλου σε αυτή την κουβέντα, είναι πολύ βαρετή. Δεν θέλω να μπω καθόλου σε αυτή την κουβέντα, δεν θέλω να ονοματίσω. Λέω Έλληνες, ελληνικό προϊόν, επιθεώρηση, δεν θέλω να ονοματίσω. Θέλω να μιλάω με έννοιες, μπορώ;», απάντησε. Το εν λόγω απόσπασμα προβλήθηκε και στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Η φιλοσοφία της για την προσωπική της ζωή

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για εμένα. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Και το τηρώ και για των φίλων μου τα μυστικά. Δεν το συζητάω να εκθέτω πράγματα», είπε η Δήμητρα Παπαδοπούλου όταν τη ρώτησε η Αθηναΐδα Νέγκα γιατί βρίσκει τόσο σημαντικό το να μην πει «Αυτός είναι ο σύντροφός μου, αυτός είναι ο σκύλος μου, μου αρέσει να πηγαίνω εκεί διακοπές».

«Κάποιος που πάει στην τηλεόραση και εκθέτει τα πάντα του, λένε “τι ωραίος τύπος, ακομπλεξάριστος”. Όχι, δεν είναι ακομπλεξάριστος. Είναι κομπλεξικός” ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η ίδια στη συνέχεια ερωτήθηκε για τη σημασία που μπορεί να έχει η έκθεση κάποιων προβλημάτων υγείας ή καταστάσεων, για τους τηλεθεατές.

«Αν αυτό δεν σου δίνει σημαντικότητα και δεν αντλείς σημαντικότητα από το πρόβλημά σου, έχει αξία να μοιράζεσαι», παραδέχτηκε η Δήμητρα Παπαδοπούλου. «Αλλά, εννιά στις δέκα φορές, οι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν σημαντικότητα ακόμα και από αρρώστια τους. Δεν μου αρέσει. Έχω αισθανθεί ανθρώπους που εκθέτουν ακόμα και την ασθένεια για να πάρουν σημαντικότητα, για να υπάρξουν. Είναι μια εποχή που ο καθένας θέλει να υπάρξει, και να γίνει διάσημος, έστω και για μισό λεπτό, λέγοντας ακόμα ότι έπαθε ποδάγρα», σημείωσε.