CELEBRITIES

Δίκη Johnny Depp: Γιατί πανηγύρισαν οι δικηγόροι του όταν η Amber Heard ανέφερε την Kate Moss;

@2022 Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP Images

Λίγο πριν η Amber Heard ολοκληρώσει την κατάθεσή της πριν το δικαστήριο διακόψει την εκδίκαση της υπόθεσής της με τον Johnny Depp για μία εβδομάδα, άρχισε να περιγράφει έναν εκρηκτικό καυγά της με τον πρώην σύζυγό της. Ο καυγάς συνέβη αφού εκείνη, όπως ισχυρίζεται, βρήκε κάποια sms του που την έκαναν να πιστέψει ότι την απατά. Κατά τη διάρκεια της περιγραφής της, το όνομα της Kate Moss, ακούστηκε απροσδόκητα στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Amber Heard, εκείνη όρμησε προς το μέρος του Johnny Depp κατά τη διάρκεια του καυγά τους, όταν τον είδε να χτυπά την αδερφή της, Whitney που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην κορυφή μίας σκάλας του σπιτιού τους. «Δεν δίστασα. Δεν περίμενα. Αυτόματα σκέφτηκα την Kate Moss και τις σκάλες και του όρμησα», είπε η Amber Heard. Αυτό το «Η Kate Moss και οι σκάλες» είναι μία αναφορά σε μία ανεπιβεβαίωτη φήμη, σύμφωνα με την οποία ο Johnny Depp κάποτε είχε σπρώξει την τότε σύντροφό του Kate Moss σε μία σκάλα. Εκείνη δεν τον κατηγόρησε ποτέ, ενώ σε συνεντεύξεις της πάντα μιλούσε τρυφερά για εκείνον.

Η στιγμή που οι δικηγόροι του Johnny Depp πανηγύρισαν

Κι αν δεν περίμενες να ακούσεις το όνομα της Kate Moss σε αυτή τη δίκη, σίγουρα δεν περίμενες τον διακριτικό πανηγυρισμό των δικηγόρων του Johnny Depp στο άκουσμα αυτού του ονόματος. Το σχετικό απόσπασμα από τη δίκη που μεταδίδεται τηλεοπτικά σαν ένα σύγχρονο σκληρό reality της αμερικανικής τηλεόρασης, έγινε σύντομα viral. Αλλά γιατί πανηγυρίζουν οι δικηγόροι του Johnny Depp;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Insider που επικαλείται δικαστικά έγγραφα που έχουν έρθει στην κατοχή του, αν και η Kate Moss, που πάντα εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για τον Johnny Depp δεν είναι στη λίστα των μαρτύρων της δίκης του, η υπεράσπιση διατηρεί το δικαίωμα να καλέσει «κάθε μάρτυρα που ταυτοποιείται από τη Heard και κάθε απαραίτητο μάρτυρα που θα διαψεύσει ή θα αμφισβητήσει αυτά που λέει».

Η Amber Heard και ο Johnny Depp αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο σε μία υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης και προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι ίδιοι δεν υπήρξαν θύτες, αλλά θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της σχέσης και του γάμου τους, που έληξε το 2016. Η αναφορά της Amber Heard στην Kate Moss, ίσως ανοίξει τον δρόμο για την υπερασπιστική ομάδα του Johnny Depp να την καλέσει ως μάρτυρα για να διαψεύσει τη φήμη για το περιστατικό στις σκάλες και να αποδυναμώσει έτσι τη μαρτυρία της Amber Heard.

Θα καταθέσει η Kate Moss στη δίκη;

Το πιο πιθανό είναι πάντως ότι η Amber Heard μετά την επανέναρξη της δίκης, θα ερωτηθεί για την Kate Moss κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από τους δικηγόρους του Johnny Depp, σε μία προσπάθεια των τελευταίων η αναφορά της στο μοντέλο να είναι αρκετά εκτενής, ώστε να τους δοθεί το «πάτημα» να την καλέσουν ως μάρτυρα.

O Johnny Depp και η Kate Moss το 1995. / @2022 Rhonda Birnbaum/AP Images
O Johnny Depp και η Kate Moss το 1995.

«Το επιχείρημα της ομάδας του Johnny Depp πιθανότατα θα είναι το εξής: Αν αυτή η φήμη είναι ανυπόστατη και τώρα οι ένορκοι την έχουν ακούσει, θα αναρωτιούνται αν όντως το έκανε αυτό ο Johnny Depp στην Kate Moss. Και ο καλύτερος τρόπος να διαψευστεί αυτή η φήμη είναι το να έρθει η Kate Moss και να πει πόσο καλός τύπος είναι ο Johnny Depp και πως δεν ήταν ποτέ βίαιος εναντίον της», είπε στο Insider ο πρώην δικαστής, Halim Dhanidina.

Η αναφορά της Amber Heard στην Kate Moss και το «διπλό κέρδος» για τον Johnny Depp

Οι δικηγόροι του Johnny Depp μάλλον πανηγύρισαν στο άκουσμα του ονόματος Kate Moss και για έναν ακόμα λόγο. Ίσως καταφέρουν να πείσουν την πρόεδρο του δικαστηρίου να επιτρέψει τις ερωτήσεις τους για την Tasya van Ree προς την Amber Heard. Η Tasya van Ree ήταν η πρώην σύντροφος της Amber Heard, η οποία την είχε κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία με αποτέλεσμα η ηθοποιός να συλληφθεί το 2009.

Οι κατηγορίες εναντίον της είχαν αποσυρθεί και το 2016 η Tasya van Ree σε δήλωσή της προς το E!News είχε επισημάνει ότι η Amber Heard «είχε αδίκως κατηγορηθεί για ένα περιστατικό που είχε ερμηνευθεί λάθος και είχε προκαλέσει υπερβολικές εντυπώσεις σε δύο άτομα σε θέσεις δύναμης».

Μία «σκόπιμη» αναφορά;

Η Amber Heard αναφέρθηκε στην Kate Moss χωρίς να πει λεπτομέρειες του φημολογούμενου περιστατικού (αποφεύγοντας μία ένσταση εκ μέρους των δικηγόρων του Johnny Depp) κι έδειξε να το κάνει αυθόρμητα. Στην δικηγόρο Christa Ramey, που μίλησε επίσης στο Insider, η αναφορά αυτή φάνηκε σκόπιμη και ίσως κόντρα στις επιθυμίες της νομικής ομάδας της Heard.

Johnny Depp Amber Heard Kate Moss @2022 Jim Lo Scalzo/Pool Photo via AP Images

«Μερικές φορές έχω πελάτες που πιστεύουν ότι είναι πιο έξυπνοι από εμένα, που μερικές φορές ρισκάρουν στο εδώλιο. Νομίζω ότι σίγουρα κι εκείνη έτσι φέρθηκε. Οι δικηγόροι της δεν ήθελαν να το πει αυτό», σημείωσε. Σύμφωνα με τη δικηγόρο η Heard ίσως ήλπιζε ότι οι ένορκοι θα ψάξουν το περιστατικό στη Google. Παρόλο που απαγορεύεται να διαβάζουν ειδήσεις σχετικές με τη δίκη ή να ψάχνουν σχετικό υλικό στο Internet «συμβαίνει όλη την ώρα», όπως λέει η δικηγόρος.

Ένας ακόμα τρόπος που μπορεί να της γυρίσει boomerang

Μπορεί η Kate Moss να μην έχει αναφερθεί δημόσια στην εν λόγω φήμη (και άρα πώς είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα τη διαψεύσει;) και το 1998 o Johnny Depp σε συνέντευξή του για το Rolling Stone να έχει αναφέρει ότι η σχέση του μαζί της περιλάμβανε και βία, αλλά αυτή η κίνησή της μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την υπεράσπιση να καλέσει όχι μόνο την Kate Moss, αλλά και άλλες πρώην συντρόφους του Johnny Depp για να ρίξουν φως στην συμπεριφορά του στις σχέσεις τους.

Ανάμεσα στις πρώην συντρόφους του είναι και η Vanessa Paradis με την οποία ο ηθοποιός απέκτησε τα δύο του παιδιά, Jack και Lily Rose, αλλά και η Winona Ryder. Και οι δύο είχαν γράψει ανακοινώσεις κατά την προηγούμενη δίκη του Johnny Depp κατά της βρετανικής εφημερίδας The Sun, για να μιλήσουν για την άψογη συμπεριφορά του απέναντί τους.