CELEBRITIES

Οι διάσημοι Έλληνες που δεν τέλειωσαν το σχολείο

Eurokinissi

Η πορεία της ζωής του καθενός είναι ξεχωριστή, και δεν είναι απαραίτητο να έχει βρεθεί σε όλους τους σταθμούς και στάσεις που ακολουθήσαμε οι υπόλοιποι για να κριθεί ως επιτυχημένη. Οι διάσημοι Έλληνες που θα δεις σε αυτή τη λίστα, ακολούθησαν μία αντισυμβατική για τις μέρες μας πορεία ζωής, που δεν περιλάμβανε και τα 12 χρόνια του σχολείου. Αυτοί είναι οι διάσημοι Έλληνες που δεν τέλειωσαν το σχολείο, αλλά παρ’ όλα αυτά διέγραψαν μία λαμπρή καριέρα στο επάγγελμα το οποίο ακολούθησαν.

Οι διάσημοι Έλληνες που δεν τέλειωσαν το σχολείο, είτε χρειάστηκε να δουλέψουν από νωρίς, είτε δεν είχαν αρκετή πειθαρχία για να ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στις τελευταίες τάξεις του. Όπως και να ‘χει, τα κατάφεραν στην καριέρα την οποία ακολούθησαν, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο δρόμος για αυτό που η κοινωνία θεωρεί επιτυχία δεν είναι μόνο ένας. Ακόμα κι αν στην πορεία μετάνιωσαν το γεγονός ότι δεν τέλειωσαν το σχολείο.

Διάσημοι Έλληνες που δεν τέλειωσαν το σχολείο

Έλενα Παπαρίζου

διάσημοι που δεν τέλειωσαν το σχολείο Papadakis Press / Εξωτερικός συνεργάτης

Από την ηλικία των 17 ετών ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδίστρια η Έλενα Παπαρίζου, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να φοιτήσει στην Γ’ Λυκείου. «Δούλευα από τα 17 μου – στην Α’ Λυκείου ξεκίνησε η καριέρα μου- μετά το τέλος και της Β’ Λυκείου, άρχισα να ταξιδεύω κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν φοίτησα ποτέ στην τρίτη τάξη του λυκείου», είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της στο περιοδικό Hello.

Η ίδια σημείωσε ότι δεν μπορεί να μετανιώσει για εκείνη την επιλογή κοιτώντας πίσω στην καριέρα που δημιούργησε στο τραγούδι. Όμως, όπως σημείωνε, ένιωσε ότι ενηλικιώθηκε νωρίς. «Έχασα ένα κομμάτι από την παιδικότητά μου. Εργάστηκα σκληρά», είπε.

Βασίλης Μπισμπίκης

διάσημοι που δεν τέλειωσαν το σχολείο Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος

Μιλώντας στο περιοδικό Down Town, ο Βασίλης Μπισμπίκης είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο. «Με σταμάτησαν και το σταμάτησα. Δεν το πήγαινα το σχολείο. Με έδιωξαν από σχολεία και του Λουτρακίου και της Κορίνθου, δεν είχε άλλα να πάω. Δεν γούσταρα, δεν μου άρεσε. Δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς και οι γονείς μου, τους ξεφτίλιζα όπου πήγαινα, είχαν απαυδήσει οι άνθρωποι. Έκανα καταλήψεις, έπαιζα ξύλο, έβριζα τους καθηγητές», σημείωνε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Νίκος Οικονομόπουλος

διάσημοι που δεν τέλειωσαν το σχολείο Papadakis Press / Βαγγέλης Γκικόπουλος

Στην εκπομπή Πρωινό mou του Mega είχε αποκαλύψει ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το Λύκειο, ο Νίκος Οικονομόπουλος. Ο τραγουδιστής σημείωσε ότι πήγε 3 φορές στην Α’ Λυκείου, έμεινε από απουσίες κι έτσι εγκατέλειψε το σχολείο.

Άντζελα Δημητρίου

διάσημοι που δεν τέλειωσαν το σχολείο Papadakis Press / Προκόπης Οικονομόπουλος

Από τον χώρο του τραγουδιού προέρχεται και η επόμενη είσοδος σε αυτή τη λίστα. Η Άντζελα Δημητρίου χρειάστηκε να δουλέψει από μικρή ηλικία, έτσι ολοκλήρωσε τη φοίτησή της μόνο στο Δημοτικό. «Δεν ήμουν γραμματιζούμενη. Δεν πήγα σχολείο, μόνο στο Δημοτικό και έπρεπε μέσα από το σχολείο της ζωής να μάθω κάποια πράγματα. Κι εγώ που τα βλέπω καμιά φορά γελάω. Λέω “δες τι έχεις πει, μήπως δεν έπρεπε να το έχεις πει;”», είχε πει στην εκπομπή Τετ α Τετ.

Γιάννης Πλούταρχος

Papadakis Press / Εξωτερικός συνεργάτης

H δυσλεξία ήταν σύμφωνα με όσα είχε πει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Πλούταρχος, ο λόγος που δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο. «Δεν τα πήγαινα καλά στο σχολείο. Είχα και μιας μορφής δυσλεξία. Πήγα σε τεχνικό λύκειο. Δεν μπόρεσα να προχωρήσω και τα παράτησα», είχε σημειώσει ο τραγουδιστής.

Γιώργος Μαυρίδης

διάσημοι που δεν τέλειωσαν το σχολείο Papadakis Press / Κώστας Μοσχόπουλος

Στην εκπομπή Join Us είχε μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίδης για το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο. «Ανατρεπτικό είναι ότι δεν έχω τελειώσει το σχολείο. Ανατρεπτικό είναι ότι δεν μπόρεσα να πάω φροντιστήριο να μάθω αγγλικά. Έμαθα αυτά τα αγγλικά κουτσά στραβά να τα μιλάω μόνος μου. Αυτό είναι ανατρεπτικό. Το λέω, δεν ντρέπομαι!», είχε πει ο παρουσιαστής.

Γιάννης Μποσταντζόγλου

Papadakis Press / Μιχάλης Αρχοντίδης

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λοιπόν το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το εξατάξιο Γυμνάσιο γιατί ήταν «άτακτος μαθητής» όπως είπε.

«Έχω πάει σε εκατό σχολεία, με έδιωχναν από όλα! Ήμουν άτακτος, με είχαν πιάσει στην κηδεία του Παπανδρέου και με είχαν διώξει από τα σχολεία της περιοχής… της Ελλάδος», έλεγε ο γνωστός ηθοποιός.

«Πήγα μέχρι και την 5η Γυμνασίου, είχα μείνει και δύο χρονιές, στην 1η και την 5η, αλλά μετά τα βαρέθηκα και τους είπα να με παρατήσουν, δεν θα πάω άλλο. Ακόμα και τώρα βλέπω εφιάλτη το σχολείο, το πιστεύεις; Δεν έτυχα σε καλούς δασκάλους. Πήγα μέχρι και την 5η Γυμνασίου, δεν τελείωσα το σχολείο», πρόσθετε.

Ρούλα Ρέβη

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι, αποκάλυψε η φωτογράφος πως δεν έχει τελειώσει τις τελευταίες τάξεις του σχολείου. «Δε θα ήθελα να ξανακάτσω στη σχολική αίθουσα που ήμουν τότε. Με τίποτα γιατί για να σταματήσω τότε το σχολείο σημαίνει ότι δεν ένιωθα καθόλου καλά. Έφαγα bullying μέσα στο σχολείο από το ίδιο το σχολείο σαν περιβάλλον», σημείωσε η Ρούλα Ρέβη στην κάμερα της εκπομπής.

«Πολλές φορές σκέφτομαι να βρω ένα όμορφο σχολείο να τελειώσω αυτές τις δυο τάξεις που δεν έχω τελειώσει μόνο και μόνο για να πω στα παιδιά μου ότι δεν είχα τελειώσει το σχολείο αλλά το έκανα τώρα», πρόσθεσε.