CELEBRITIES

Δέσποινα Βανδή: Τραγουδά «Αυτή η νύχτα μένει» καθισμένη στο πλακόστρωτο της Πάρου. Αυτές οι στιγμές μένουν

PAPADAKIS PRESS/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Μπορεί να είναι ο σύντροφός της, Βασίλης Μπισμπίκης που θα παίζει στη σειρά του Alpha, Αυτή η νύχτα μένει, την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν αλλά η Δέσποινα Βανδή ήταν εκείνη που έκανε καλύτερο promo γι’ αυτήν κι από το εντυπωσιακό trailer που γύρισε ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Η Δέσποινα Βανδή συνεχίζει τις καλοκαιρινές της διακοπές με τον Βασίλη Μπισμπίκη στην Πάρo. Το ζευγάρι γιόρτασε εκεί τον Δεκαπενταύγουστο και συνεπώς την ονομαστική εορτή της τραγουδίστριας, με αφιερώσεις που μας έκαναν για μία ακομα φορά να πιστέψουμε στον έρωτα.

«Χρόνια πολλά ψυχή μου» της έγραψε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης και η Δέσποινα Βανδή αναδημοσίευσε το story του ανταποδίδοντας την αγάπη με το σχόλιο «Ευτυχία μου».

Δέσποινα Βανδή Instagram.com/desp1navandi

Για να γιορτάσουν όμως κι επισήμως την ονομαστική γιορτή της Δέσποινας Βανδή, οι δυο τους μαζί με φίλους βρέθηκαν και στο Καλλιτεχνικό Καφενείο- Μεζεδοπωλείο στην Πάρο. Η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και την επομένη της γιορτής δημοσιεύτηκε στο Facebook ένα video με την Δέσποινα Βανδή να τραγουδά.

Καθισμένη σε ένα σοκάκι της Πάρου, ανάμεσα στους θαμώνες του Καλλιτεχνικού Καφενείου, η Δέσποινα Βανδή τραγουδά «Αυτή η νύχτα μένει» κι είναι όντως λες και έμεινε μόνο αυτή η νύχτα για να ζήσουμε τον μεγαλύτερο έρωτα που θα γνωρίσουμε ποτέ.

Αυτές οι στιγμές είναι που σίγουρα μένουν στο μυαλό εκείνων που τους έζησαν. Αυτές οι ερμηνείες μένουν στο δικό μας μυαλό να μας ταξιδεύουν στίχο στίχο στα τραγούδια, στις εικόνες, στα βιώματά μας.

Το τραγούδι «Αυτή η νύχτα μένει» είχε γραφτεί από τον Σταμάτη Κραουνάκη το 1999 και ντύθηκε με τη φωνή της Δήμητρας Παπίου για την ομώνυμη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου που σύστησε στο ευρύ κοινό την Αθηνά Μαξίμου και τον Νίκο Κουρή. Η μουσική της ταινίας απέσπασε το Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2000.

Για τη σειρά του Alpha το τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη ενορχηστρώθηκε εκ νέου από τον Νίκο Κατσίκη με την καθοδήγηση του συνθέτη. Η Γιώτα Νέγκα ντύνει αυτή τη φορά με τη φωνή της τους στίχους που σπαραχτικά μιλούν για τον έρωτα «που δεν βρήκε καταφύγιο».

Η Δέσποινα Βανδή χάρισε τη δική της, καλοκαιρινή εκδοχή στο τραγούδι από τα σοκάκια της Πάρου. Και σίγουρα θα παρακολουθεί τη σειρά στην οποία ο Βασίλης Μπισμπίκης κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η σειρά του Alpha, που μας γυρίζει πίσω στα νυχτερινά κέντρα της ελληνικής επαρχίας του 1980, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή.

Και εντάξει, πες το τραγούδι δόθηκε στην πολύ άξια Γιώτα Νέγκα να το ερμηνεύσει, αλλά μένω εγώ να αναρωτιέμαι δεν άξιζει κι ένας guest ρόλος στη Δέσποινα Βανδή; Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τη Δέσποινα Βανδή να τραγουδά ένα κομμάτι που δεν εμπίπτει ακριβώς στο ρεπερτόριο με το οποίο την γνωρίζουμε από τη δισκογραφία της.

Το μακρινό 1998 είχε βρεθεί να παίζει σε κάποια επεισόδια της σειράς Δύο Ξένοι, όπου υποδύθηκε τη Χαρούλα, μία τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο της ελληνικής επαρχίας που ερωτευόταν ο Τόλης (Απόστολος Ρήγας). Τότε είχε τραγουδήσει Τα ήσυχα βράδια, του Λάκη Παπαδόπουλου που ερμήνευε η Αρλέτα κάνοντας το επιτυχία για μία νεότερη γενιά. Τότε ήταν που μας είχε εντυπωσιάσει όλους και με τις υποκριτικές της ικανότητες οι οποίες αργότερα μεταφράστηκαν σε ένα επιτυχημένο πέρασμα στα θεατρικά μιούζικαλ.

Οπότε, απλά πείτε μου, που πρέπει να καταθέσουμε επίσημα την πρόταση για ένα guest της στη νέα σειρά του Alpha. Ευχαριστώ.