CELEBRITIES

Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η ανακοίνωση για το διαζύγιο και το προφητικό τραγούδι

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Με μία λιτή, σύντομη ανακοίνωση, μπήκε τελεία σε μία από τις πιο δυνατές σχέσεις του μικρού κόσμου της ελληνικής showbiz. Η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο, και το ανακοίνωσαν στα ΜΜΕ, μέσω κοινής ανακοίνωσης που έστειλε ο manager της τραγουδίστριας και CEO της δισκογραφικής εταιρείας Panik, Γιώργος Αρσενάκος.

Η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης υπήρξαν ζευγάρι εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και παντρεμένοι τα 18 από αυτά. Ο γάμος έγινε το 2003 στο κτήμα Νάσιουτζικ και έναν χρόνο μετά υποδέχτηκαν την κόρη τους, Μελίνα στον κόσμο. Το 2007 έγιναν για 2η φορά γονείς αποκτώντας τον Γιώργο. Το 2021 μία γραμμή ήταν αρκετή για να ολοκληρωθεί το love story τους. «Δέσποινα Βανδή – Ντέμης Νικολαΐδης: Η ανακοίνωση για τη λύση του γάμου τους», ήταν η επικεφαλίδα που μπήκε στην κοινή τους δήλωση για το διαζύγιό τους.

H κοινή δήλωση που υπογράφουν η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης

«Ύστερα από 18 χρόνια πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στη λύση του γάμου μας. Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η φροντίδα και η προστασία των παιδιών μας και παρακαλούμε για τον σεβασμό της απόφασής μας και της προτεραιότητάς μας», ανέφερε η κοινή τους δήλωση.

Η Δέσποινα Βανδή και ο Ντέμης Νικολαΐδης είχαν γνωριστεί τηλεφωνικά όπως είχε αποκαλύψει κάποτε σε συνέντευξή της η τραγουδίστρια. Εκείνος την πήρε τηλέφωνο χωρίς να τη γνωρίζει, της συστήθηκε κι εκείνη νόμιζε ότι της έκαναν φάρσα. Μιλούσαν πολύ καιρό και το φλερτ συνεχίστηκε αρκετά μέχρι να βγουν για πρώτη φορά ραντεβού.

Ένα τηλεφωνικό φλερτ που έγινε ένας δυνατός έρωτας

«Μιλούσαμε για πάρα πολύ καιρό. Είχαμε ατελείωτες ώρες φλερτ μέσω τηλεφώνου. Μεσολάβησε μεγάλο διάστημα για να βγούμε για πρώτη φορά έξω. Ήταν ωραίο αυτό. Όταν πια συναντηθήκαμε, θυμάμαι ότι στο πρώτο μας ραντεβού αισθανόμουν πολύ αμήχανα και δεν μπορούσα να τον κοιτάξω στα μάτια. Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο αγόρι», έλεγε η τραγουδίστρια σε εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Η Δέσποινα Βανδή σε διαφορετική συνέντευξη, στο περιοδικό Gala αυτή τη φορά, παραδεχόταν ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης της προκαλούσε δέος στην αρχή της σχέσης τους. «Όταν πρωτογνώρισα τον Ντέμη πρέπει να παραδεχθώ ότι με τρόμαξε. Με τρόμαξε η προσωπικότητά του. Εξέπεμπε άφθονο δυναμισμό. Αυτός ο δυναμισμός με ανάγκασε, εκ των πραγμάτων, να τον προσεγγίσω σιγά- σιγά. Να τον ακουμπάω προσεκτικά. Πώς να σου εξηγήσω; Δεν ήταν φόβος, αλλά ας πούμε δέος. Κάπως έτσι προχωρήσαμε. Στην αρχή με λίγα αγκαλιάσματα. Αργότερα με περισσότερα. Στο τέλος ολοκληρωτικά. Αυτά τα “μπαμ” τις περισσότερες φορές καταλήγουν και “μπουμ”. Στην αρχή λατρείες. Και στη συνέχεια “άντε γεια”. Στη δική μας περίπτωση μετρά 20 χρόνια. Σου κάνει;», είχε πει χαρακτηριστικά η Δέσποινα Βανδή.

Η Δέσποινα Βανδή τα είχε ήδη πει όλα για τον χωρισμό της, με ένα τραγούδι

Δυστυχώς, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ή όπως το είπε και η ίδια στο τραγούδι της, Πέτρα, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από την Panik Records, «Και να που έφτασε η βραδιά, που δεν περίμενα, που όσα είχα για παντοτινά, γίνονται εφήμερα».

Οι στίχοι του τραγουδιού, που υπογράφει ο Νίκος Μωραΐτης και που θα τους διαβάσεις όλους παρακάτω, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον προφητικοί αν τους συνδέσουμε με τα σημερινά δυσάρεστα νέα. Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους.

Πέτρα

Και να που έφτασε η βραδιά
Που δεν περίμενα
Που όσα είχα για παντοτινά
Γίνονται εφήμερα
Εγώ τον θάνατο θα πιω
Που απόψε μου έσταξε
Και θα του πω ευχαριστώ
Για όσα έκανε

Καρδιά μου γίνε τώρα πέτρα
Και στάσου αγέρωχη μπροστά
Τα βήματα του όλα μέτρα
Έτσι όπως φεύγει μακριά
Δεν φεύγει απόψε άλλος ένας
Μα μια ολόκληρη ζωή
Χαιρέτησε τον όπως πρέπει
Με όλη σου την ψυχή

Λοιπόν αγάπη μου αντίο όπου κι αν πας
Εγώ το σπίτι σου θα είμαι να γυρνάς

Και ‘γώ θα πρέπει ξαφνικά
Στου πόνου την στιγμή
Με την σπασμένη μου γροθιά
Να κάνω δύναμη
Για μένα ό άνθρωπος αυτός
Είναι ότι πέτυχα
Είναι ο μεγάλος μου σταθμός
Και ‘γώ κατέβηκα…

Καρδιά μου γίνε τώρα πέτρα
Και στάσου αγέρωχη μπροστά
Τα βήματα του όλα μέτρα
Έτσι όπως φεύγει μακριά,
Δεν φεύγει απόψε άλλος ένας
Μα μια ολόκληρη ζωή
Χαιρέτησε τον όπως πρέπει
Με όλη σου την ψυχή

Λοιπόν αγάπη μου αντίο όπου κι αν πας
Εγώ το σπίτι σου θα είμαι να γυρνάς