CELEBRITIES

Δανάη Μπάρκα: Οι αποκαρδιωτικές φωτογραφίες πριν και μετά τη φωτιά στη λίμνη Ζηρού. «Χωριουδάκια μας»

danai_barka/Instagram

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος των πυρκαγιών. Μέτωπα φωτιάς μαίνονται ανεξέλεγκτα σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως η Αχαΐα, η Πρέβεζα, η Ζάκυνθος, η Άρτα και η Χίος, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.

Ιδιαίτερα δραματική είναι η κατάσταση στον Γυμνότοπο του Δήμου Ζηρού, όπου μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έχει εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα σε ακτίνα που ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα, πλήττοντας τόσο την Πρέβεζα όσο και την Άρτα. Η φωτιά έχει διασχίσει κατοικημένες περιοχές και ορεινούς οικισμούς, προκαλώντας την εκκένωση πολλών χωριών μέσω μηνυμάτων από το 112.

Οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν προς τη Φιλιππιάδα και άλλες ασφαλείς τοποθεσίες, προκειμένου να προστατευθούν από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς οι φλόγες πλησίασαν μεγάλες κωμοπόλεις και έχουν ήδη προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και το φυσικό περιβάλλον.

Η ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα

Instagram/danai_barka

Instagram/danai_barka

Η φωτιά μάλιστα, έχει περάσει στην λίμνη Ζηρού προκαλώντας καταστροφές σε ένα τοπίο απίστευτου φυσικού κάλλους. Συγκλονισμένη από την κατάσταση που επικρατεί είναι και η Δανάη Μπάρκα, η οποία έκανε κάποιες αναρτήσεις στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια ανέβασε φωτογραφίες από το πριν και το μετά το πέρασμα της πυρκαγιάς στον Άη Γιώργη Πρεβέζης και στη Λίμνη Ζηρού.

«Η λίμνη Ζηρού όταν πηγαίναμε κάθε χρόνο για περπάτημα, για οξυγόνο και για να απολαύσουμε τη μαγεία. Η λίμνη Ζηρού σήμερα. Χωριουδάκια μας» έγραψε σε story της στο Instagram που δείχνει 2 λήψεις από το μέρος, πριν και μετά τις φωτιές. Και συνέχισε με άλλη μια εικόνα γράφοντας «Ο Άη Γιώργης μας» και δείχνοντας το μαγικό τοπίο, κάτι που απέχει πια από τη νέα πραγματικότητα.

Η Δανάη Μπάρκα αυτήν την περίοδο κάνει ένα διάλειμμα από τη θεατρική παράσταση, Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα στο Θέατρο Άλσος,  η οποία θα ανέβει και πάλι στις 4 Σεπτεμβρίου. Η παρουσιάστρια και ηθοποιός επέλεξε να τοποθετηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ενώ όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις της, αυτά τα μέρη αποτελούσαν «καταφύγια» για εκείνη, όπως και για πολλούς ακόμα, πριν τα κάψει η φωτιά.