CELEBRITIES

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Αποχώρησε από την παράσταση που έπαιζε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Η ανακοίνωση του δικηγόρου της

Πάνος Γιαννακόπουλος

Ήταν την Τετάρτη 6 Απριλίου, που στη σελίδα του Σπύρου Παπαδόπουλου στο Facebook είχε αναρτηθεί η ανακοίνωση για το τέλος των θεατρικών παραστάσεων του έργου Sexy Laundry, στο οποίο πρωταγωνιστούσε με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη. «Οι παραστάσεις του “Sexy Laundry” ολοκληρώθηκαν. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στηριξή σας και για τα συνεχόμενα sold out των τελευταίων μηνων. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την επόμενη θεατρική σεζόν», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση εκείνη. Σε συνέχεια της ανάρτησης αυτής, ήρθε μία δήλωση που εξέδωσε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μέσω του δικηγόρου της, Αλέξανδρου Μίντζια, για να μιλήσει για το τέλος της συνεργασίας της με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Με μία ανακοίνωση με την οποία όπως ανέφερε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, δεν στέκεται «απέναντι στο πρόσωπο αλλά απέναντι στη νοοτροπία και την πράξη», η ηθοποιός θέλησε όπως έγραφε να δώσει κάποιες διευκρινίσεις για το τέλος αυτής της συνεργασίας.

«Η συμμετοχή μου στην εν λόγω παράσταση ολοκληρώθηκε οριστικά μετά από ένα εντελώς αιφνίδιο και δυσανάλογο ξέσπασμα οργής προς το πρόσωπό μου, το οποίο συνέβη μετά την ολοκλήρωση της παράστασης της Παρασκευής, 1 Απριλίου 2022», ανέφερε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη στην ανακοίνωση που σχολίασαν οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Mega Καλημέρα.

«Προσπάθησα πρώτα να αναλογιστώ τις όποιες δικές μου ευθύνες. Προσπάθησα μετά να το αξιολογήσω ως μία πολύ άσχημη στιγμή ενός ανθρώπου, που μέχρι πριν λίγη ώρα έμοιαζε ότι δεν είχαμε τίποτα να χωρίσουμε, όσο ασύμβατοι κι αν είναι οι χαρακτήρες μας.

Άλλωστε ως ενήλικες, με καλή διάθεση, αυτό δεν θα μπορούσε θεωρητικά να είναι εμπόδια σε μία εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση με απανωτά sold out, που πρωταγωνιστούν μόνο δύο άνθρωποι και που όσοι την είδαν μιλούν για μια εξαιρετική σκηνική χημεία», συνέχισε η ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω του δικηγόρου της η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

«Τη δική μου τη γενιά γυναικών τη μεγάλωσαν μαθαίνοντάς της να αντέχει, να καταλαβαίνει, να δικαιολογεί και τέλος πάντων να πηγαίνει παρακάτω… Δυστυχώς, πολλές φορές η ενσυναίσθηση ή η ανοχή εκλαμβάνεται ως αδυναμία», επεσήμανε η ηθοποιός.

Στη συνέχεια η Δάφνη Λαμπρόγιαννη αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Σπύρου Παπαδόπουλου για το κίνημα #MeToo στη Σίσσυ Χρηστίδου και πώς εκείνες την οδήγησαν σε μία συνειδητοποίηση που θέλησε να μοιραστεί με την ευχή μακροπρόθεσμα «αυτό να είναι καλό για όλους μας».

«Συναισθανόμενη μία ευθύνη απέναντι στους νεότερους ανθρώπους – πολίτες του κόσμου που έρχεται, στις γυναίκες κυρίως αλλά και στους άντρες και παρακολουθώντας τη συζήτηση στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι την Κυριακή 3 Απριλίου, η οποία ακολούθησε της μεταξύ μας ρήξης, συνειδητοποίησα το εξής: Αυτού του τύπου οι “προστριβές” στον εργασιακό χώρο δεν έχουν απλώς να κάνουν με μία “ασυνμβατότητα χαρακτήρων” όπως προσπάθησα να το εκλάβω αρχικά. Είναι πολύ πιο σοβαρές και δεν πρέπει πια να μένουν πίσω από κλειστές πόρτες ούτε να κουκουλώνονται. Δεν κάνει καλό σε κανέναν μας. Όλα αυτά τα χρόνια αυτό κάναμε κι οδηγηθήκαμε εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά,.

«Με όση αγάπη, ενσυναίσθηση αλλά και συνείδηση μπορώ να διαθέσω αυτήν τη στιγμή, λοιπόν, δεν στέκομαι απέναντι στο πρόσωπο αλλά στη νοοτροπία και την πράξη. Εύχομαι μακροπρόθεσμα αυτό να είναι καλό για όλους μας», κατέληξε η δήλωση την οποία εξέδωσε για τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη ο δικηγόρος της.

Η πρώτη αντίδραση του Σπύρου Παπαδόπουλου μετά τη δήλωση που έξέδωσε μέσω του δικηγόρου της η Δάφνη Λαμπρόγιαννη

Η ανακοίνωση με την οποία η Δάφνη Λαμπρόγιαννη μίλησε για το τέλος της συνεργασίας της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, σχολιάστηκε και από την εκπομπή Happy Day. Η δημοσιογράφος της εκπομπής, Βιβή Μπουγιούρα, μίλησε με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως γνώριζε την ανακοίνωση που εξέδωσε η συνάδελφός του, ωστόσο δεν θέλησε να απαντήσει κάτι.

«Επικοινώνησα με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι γνώριζε για την ανακοίνωση. Όταν τον ρώτησα αν θα κάνει εκείνος κάποια δήλωση ή αν θέλει να μου πει κάτι να μεταφέρω, όπως γίνεται στο ρεπορτάζ πάντα, θέλουμε δηλαδή και τη δική του άποψη, μου είπε “όχι, δεν σκοπεύω να κάνω καμία δήλωση και καμία ανακοίνωση”. Με καλημέρισε και το άφησε εκεί το θέμα», ανέφερε η δημοσιογράφος. «Δεν μου επιβέβαιωσε το συμβάν αλλά δεν έπεσε κι από τα σύννεφα», πρόσθεσε.