CELEBRITIES

Celine Dion: Εξομολογείται ότι πάσχει από ανίατη, νευρολογική ασθένεια και ακυρώνει συναυλίες

Instagram.com/celinedion/

Πόλλοι από τους καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχουν ήδη ανακοινώσει τις περιοδείες και τις εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσουν με την έλευση της νέας χρονιάς. Ανάμεσά τους και η Celine Dion, η οποία εν τέλει αναγκάστηκε να ανακοινώσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πως ακυρώνει μέρος της παγκόσμιας περιοδείας της.

Με βουρκωμένα μάτια, η Celine Dion ενημέρωσε τους ακολούθους της ότι αρκετές από τις εμφανίσεις της ακυρώνονται, εξαιτίας μίας ανίατης νευρολογικής ασθένειας με την οποία έχει διαγνωστεί. Η τραγουδίστρια και στιχουργός πάσχει από το Stiff Person Syndrome (SPS), μια νευρολογικής φύσεως σπάνια πάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής της τραγουδίστριας ανακοίνωσε την ακύρωση 8 συναυλιών που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2023, μεταξύ αυτών και η συναυλία της στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2023. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ακυρώνεται συναυλία της Celine Dion στη χώρα μας. 17 ακόμη συναυλίες επαναπρογραμματίζονται για το 2024, ενώ αυτές που έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο 26 Αυγούστου-4 Οκτωβρίου 2023, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η Celine Dion ανακοίνωσε ότι ακυρώνει μέρος των συναυλιών της, λόγω ανίατης νευρολογικής ασθένειας

Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό πλάνο του Celine Dion: Courage World Tour περιελάμβανε συναυλίες σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2020 και οι οποίες αναβλήθηκαν για το 2021, το 2022 και το 2023.

«Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου για πολύ καιρό. Μου είναι δύσκολο να ανταπεξέλθω σε αυτές τις προκλήσεις και να μιλήσω ανοιχτά για όσα περνάω», ακούγεται να λέει η Celine Dion σε ένα από τα βίντεο που δημοσίευσε στο προφίλ της.

«Με πληγώνει πολύ να ανακοινώνω ότι δεν θα είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο. Μου λείπετε, να σας βλέπω, να είμαι στη σκηνή, να τραγουδάω για εσάς. Πάντα δίνω το 100% του εαυτού μου στις συναυλίες, αλλά αυτήν την περίοδο δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα. Για να σας ξαναδώ και πάλι δεν έχω άλλη επιλογή παρά μόνο να επικεντρωθώ στην υγεία μου και να έχω την πίστη για την πλήρη ανάρρωσή μου», αναφέρει μεταξύ άλλων, η Celine Dion.

«Η Celine Dion επαναπρογραμματίζει τις εμφανίσεις της από την Άνοιξη του 2023 έως το 2024 και ακυρώνει 8 από τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις. “Αντιμετώπιζα προβλήματα με την υγεία μου εδώ και πολύ καιρό και μου ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσω αυτές τις προκλήσεις και να μιλήσω για όλα όσα περνάω. Με πονάει που λέω ότι δεν είμαι έτοιμη να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο”», έγραψε στην περιγραφή της φωτογραφίας η Celine Dion, υπογράφοντας τα λόγια της.

Τι είναι το Stiff Person Syndrome (SPS)

Η συγκεκριμένη πάθηση είναι αρκετά σπάνια νευρολογική πάθηση με χαρακτηριστικά αυτοάνοσου. Προσβάλλει 1 στους 1.000.000 ανθρώπους και εμφανίζεται σε διπλάσιο ποσοστό στις γυναίκες, απ’ ότι στους άνδρες. Πιο συγκεκριμένα, επηρεάζει τους μυς. Δηλαδή «κλειδώνει»το σώμα σε άκαμπτες θέσεις. Προκαλεί, δηλαδή, σταδιακή μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα από αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν μυϊκούς σπασμούς και πτώσεις. Μερικοί από τους πάσχοντες, μάλιστα, δεν έχουν την ικανότητα να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Αν και δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής θεραπεία για το εν λόγω σύνδρομο, υπάρχουν μέθοδοι για την επιβράδυνση της εξέλιξής του. Η Celine Dion διαβεβαίωσε τους fans της ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μειώσει τα συμπτώματα.

Πριν την έλευση της πανδημίας, η ίδια είχε πραγματοποιήσει ένα μέρος της παγκόσμιας περιοδείας της (52 συναυλίες), στη Βόρεια Αμερική, η οποία αναβλήθηκε τον Μάρτιο του 2020. Από τότε, η Celine Dion υποβάλλεται σε θεραπείες για να αντιμετωπίσει τους σοβαρούς και επίμονους μυϊκούς σπασμούς που δεν της επιτρέπουν live εμφανίσεις. Η τραγουδίστρια βρίσκεται υπό συνεχή και στενή ιατρική παρακολούθηση.

Τι θα γίνει με τα αγορασμένα εισιτήρια

Τα αγορασμένα εισιτήρια για τις συναυλίες του 2023 που επαναπρογραμματίζονται, ισχύουν για τις νέες ημερομηνίες του 2024. Όσο γι’ αυτούς που αγόρασαν εισιτήριο για τις 8 καλοκαιρινές συναυλίες που ακυρώνονται, θα τους επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Οι πελάτες που επιθυμούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια/voucher τους πρέπει να στείλουν σχετικό αίτημα με e-mail από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022. Αιτήσεις εξαργυρώσεων πέραν του διαστήματος αυτού δεν θα γίνουν αποδεκτές. Η διαδικασία της επιστροφής του αντιτίμου θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον τρόπο αγοράς εισιτηρίων, ως κάτωθι:

  • Οι πελάτες που προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια τους μέσω Viva θα πρέπει να αποστείλουν μέσω e-mail τον αριθμό παραγγελίας τους στο [email protected]. Στη συνέχεια η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί στην κάρτα που χρησιμοποιήθηκε κατά την αγορά των εισιτηρίων.
  • Οι πελάτες που αγόρασαν τα εισιτήρια τους με μετρητά από φυσικό σημείο εξυπηρέτησης του δικτύου Viva, θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στο [email protected] με τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού, ώστε να γίνει κατάθεση του αντίστοιχου ποσού.

Τα στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν είναι:

  1. Κωδικός παραγγελίας
  2. ΙΒΑΝ
  3. Τράπεζα
  4. Δικαιούχος
  • Οι πελάτες που έχουν μετατρέψει τα εισιτήρια τους σε voucher μπορούν να αιτηθούν την εξαργύρωσή τους αποστέλλοντας τα στοιχεία της παραγγελίας (voucher) τους μέσω e-mail στο [email protected].
  • Οι κάτοχοι εισιτηρίων που προμηθεύτηκαν τα εισιτήρια τους από το φυσικό κατάστημα πώλησης Hunter Agency, Πανεπιστημίου 42, έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τους από το ίδιο κατάστημα, από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου ως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022.