CELEBRITIES

Celine Dion: Εμφάνιση έκπληξη στα Grammys, μετά τη διάγνωση του συνδρόμου Stiff-Person

© 2023 Jordan Strauss/AP IMAGES

Η Celine Dion εξέπληξε τα πλήθη στα Grammys, κάνοντας μετά από πολύ καιρό, μια εμφάνιση έκπληξη στο τέλος της τελετής, για να απονείμει το τελικό βραβείο για το άλμπουμ της χρονιάς.

Το icon της μουσικής σκηνής, Celine Dion, έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, αφού αποκάλυψε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι πάσχει από το σύνδρομο Stiff-Person – μια ανίατη, νευρολογικής φύσεως, σπάνια πάθηση, που πλήττει τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη του ασθενή.

Σε αυτή την εμφάνιση, η τραγουδίστρια δέχτηκε ένα τεράστιο χειροκρότημα από το κοινό των Grammys, με την Taylor Swift να τραγουδά το The Power of Love που έπαιζε, καθώς η Dion περπατούσε στη σκηνή.

«Σας ευχαριστώ όλους. Σας αγαπώ. Είστε πανέμορφοι. Όταν σας λέω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, το εννοώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Όσοι είναι ευλογημένοι να βρίσκονται στην τελετή των Grammy, δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρούν δεδομένη την αγάπη και τη χαρά που φέρνει η μουσική στις ζωές μας και σε όλο τον κόσμο. Και τώρα με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσω το Grammy που πριν από 27 χρόνια μου έδωσαν η Diana Ross και ο Sting, το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς» είπε και παρέδωσε το βραβείο του άλμπουμ της χρονιάς στη Swift για το Midnights, το οποίο είναι η τέταρτη νίκη της Swift στην κατηγορία.

Τον Δεκέμβριο του 2022, με βουρκωμένα μάτια, η Celine Dion ενημέρωσε τους ακολούθους της, ότι αρκετές από τις εμφανίσεις της παγκόσμιας περιοδείας της θα ακυρωθούν, λόγω του συνδρόμου Stiff που διαγνώστηκε.

«Αντιμετωπίζω προβλήματα με την υγεία μου για πολύ καιρό. Μου είναι δύσκολο να ανταπεξέλθω σε αυτές τις προκλήσεις και να μιλήσω ανοιχτά για όσα περνάω» είχε πει σε βίντεο τότε που δημοσίευσε στο προφίλ της, εκφράζοντας την θλίψη της, που θα συνέχιζε την περιοδεία της τον Φεβρουάριο.

Τελικά, μετά από λίγο καιρό και συγκεκριμένα μέσα από ανακοίνωση της τον Μάιο του 2023, η Celine Dion αναγκάστηκε να ακυρώσει την περιοδεία της στο σύνολό της. «Δεν μπορούσε να συνεχίζει να αναβάλλει τις εμφανίσεις της. Δεν ήταν δίκαιο για τους θαυμαστές της. Η ιατρική ομάδα της Celine συνεχίζει να αξιολογεί και να ορίζει την θεραπεία για την κατάσταση της» αναφερόταν μεταξύ άλλων σε επίσημη ανακοίνωση.

Μετά από 3,5 χρόνια αποχής από τη μουσική σκηνή, η τελευταία φορά που την είδαμε ήταν τον Οκτώβριο του 2023 στην T-Mobile Arena, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα χόκεϊ μεταξύ των Vegas Golden Knights και της ομάδας της γενέτειράς της, των Montreal Canadiens. Η εμφάνισή της τότε γνωστοποιήθηκε από την αντιπρόεδρο επικοινωνιών της ομάδας χόκεϊ, Chantal Machabee, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μαζί με της.

Πλέον, με τη Dion μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η αδερφή της, Claudette Dion, είναι εκείνη που ενημερώνει τακτικά τους θαυμαστές της για την κατάστασή της. «Δουλεύει σκληρά, αλλά δεν έχει τον έλεγχο των μυών της», είχε πει σε μια συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό 7 Jours. «Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά είναι ότι ήταν πάντα πειθαρχημένη. Πάντα δούλευε σκληρά».