CELEBRITIES

Britney Spears: Ποιον προτείνει για κηδεμόνα της μετά τον πατέρα της

O amie Spears και η κόρη του, Britney Spears, @2021 AP Images

Παρόλο που η μέρα είναι Παρασκευή και 13 Αυγούστου 2021, τα πράγματα φαίνονται ιδιαίτερα τυχερά για τη Britney Spears. Ο πατέρας της, Jamie Spears, συμφώνησε να σταματήσει να είναι ο κηδεμόνας της κόρης του και επιμελητής κάθε ζητήματος που την αφορούσε, από την περιουσία της μέχρι το πόσα αναψυκτικά θα πίνει, μετά από 13 χρόνια. Η Britney είναι πιο κοντά στο free από ποτέ.

Ο Jamie Spears, πατέρας της Britney Spears, έχει αναλάβει την κηδεμονία της κόρης του και τη δικαστική συμπαράστασή της από το 2008. Είχαν προηγηθεί κάποια πολύ δημόσια επεισόδια που είχαν εγείρει προβληματισμό σε σχέση με την πνευματική της υγεία. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση εκείνης της εποχής, ο Jamie είχε απόλυτο έλεγχο της περιουσίας της κόρης της και κάθε πλευράς της ζωής της.

Το χρονικό του αγώνα της Britney Spears για ελευθερία

Εδώ και πολύ καιρό η Britney Spears ζητούσε την απομάκρυνσή του από την κηδεμονία της, κατηγορώντας τον για κατάχρηση του ρόλου του. Ο Jamie Spears είχε επανειλλημένα αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία της για κακοποιητική συμπεριφορά, στο πλαίσιο της κηδεμονίας του, ενώ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση της πνευματικής υγείας της κόρης του. Το τελευταίο διάστημα όμως, μετά και από τη δημόσια κατάθεση της Britney Spears, αλλά και το ντοκιμαντέρ Framing Britney Spears και την ενδυνάμωση του κινήματος #FreeBritney, οι φωνές εναντίον του και υπέρ της αυτονομίας της τραγουδίστριας άρχισαν να πληθαίνουν.

Μεταξύ άλλων, η 39χρονη Britney Spears έχει δηλώσει ότι την έχουν ναρκώσει, την έχουν αναγκάσει να πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη σκηνή παρά τη θέλησή της και της έχουν απαγορεύσει να κάνει άλλα παιδιά, στο πλαίσιο της κηδεμονίας της. Η κηδεμονία αυτή άλλωστε αφορά εξίσου την περιουσία της, όσο και την ίδια και τις επιλογές της.

Ο πατέρας της σταμάτησε προσωρινά να είναι επιμελητής της το 2019 λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ η Britney Spears, ζήτησε τον Ιούλιο του ίδιου έτους να πάψει να διαχειρίζεται και την περιουσία της, απειλώντας να μην εμφανιστεί ξανά σε σκηνή μέχρι το αίτημά της να γίνει δεκτό.

Ο Jamie Spears φεύγει, απλά δεν ξέρουμε το πότε

Απαντώντας σε αυτό το αίτημα ο πατέρας της, μέσω των δικηγόρων του, είπε την Πέμπτη 12 Αυγούστου στο δικαστήριο ότι παρ’ όλο που δεν υπάρχουν «πραγματικοί λόγοι» για να αποσυρθεί από την κηδεμονία της κόρης του και πως «είναι αμφισβητήσιμο το αν μια αλλαγή στην κηδεμονία, θα είναι υπέρ των συμφερόντων της Britney Spears», ο ίδιος έχει γίνει «στόχος αδυσώπητων και αδικαιολόγητων επιθέσεων». Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει.

Ο Jamie Spears αποφάσισε να αποχωρήσει από την κηδεμονία της κόρης της, με δεδομένο ότι η μετάβαση θα γίνει με τάξη και θα λύσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν τις πράξεις του ως επιμελητής της κόρης του. Δεν αποφασίστηκε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα γίνει η μετάβαση αυτή.

Ο δικηγόρος της pop star σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι: «Αυτή είναι μία τεράστια νίκη για την Britney Spears και ένα ακόμα βήμα προς τη δικαιοσύνη». Ο Mathew Rosengart πρόσθεσε ότι η απόφαση του πατέρα της ήταν «δικαίωση για τη Britney. Απογοητευόμαστε, ωστόσο, από τις συνεχιζόμενες ντροπιαστικές και ακατανόητες επιθέσεις στον κο Spears και σε άλλους». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η έρευνα για τις αποφάσεις εκείνων που διαχειρίζονται τα θέματα της περιουσίας της Britney Spears κατά τη διάρκεια της κηδεμονίας της, θα συνεχίσουν να εξετάζονται.

Το πρόσωπο που έχει προτείνει η Britney Spears για κηδεμόνα της

Η κίνηση αυτή του πατέρα της Britney Spears ήρθε ως συνέχεια της πρότασης της pop star μέσω του δικηγόρου της, να αντικατασταθεί ο πατέρας της από έναν ορκωτό λογιστή στην διαχείριση της περιουσίας της. Ίσως τον ρόλο της στην απόφασή αυτή που πήρε ο Jamie Spears, να έπαιξε και η πρώην σύζυγός του, μητέρα της Britney, Lynne η οποία κατέθεσε παίρνοντας θέση υπέρ της κόρης της στο ζήτημα της κηδεμονίας της. Σύμφωνα με εκείνη ο Jamie Spears ασκούσε «εξονυχιστικό έλεγχο» στην Britney και αδυνατούσε να βάλει τα συμφέροντά της πάνω από τα δικά του.

Πίσω στο θέμα του επιμελητή που ζητά η τραγουδίστρια να αντικαταστήσει τον πατέρα της στα ζητήματα της διαχείρισης της περιουσίας της, αυτός είναι ο λογιστής Jason Rubin, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times. Ο Jason Rubin είναι ο πρόεδρος και συνιδρυτής της εταιρείας Certified Strategies, Inc., η έδρα της οποίας είναι στην περιοχή Woodland Hills της Καλιφόρνια. Ο ορκωτός λογιστής εχει εμπειρία στους ελέγχους από το 1993, ενώ ο ιστότοπος της εταιρείας του, αναφέρει ότι έχει χειριστεί περίπλοκα χαρτοφυλάκια, ενώ έχει εμπειρία και σε υποθέσεις απάτης σε ηλικιωμένους.