CELEBRITIES

Bob Saget: 5 πράγματα που δεν ξέρεις για τον διάσημο κωμικό που έφυγε από τη ζωή

@2022 Jordan Strauss/Invision/ AP File/ AP Images

Ο Bob Saget είχε γίνει ευρεώς γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως ο υπερβολικός με την καθαριότητα, χήρος μπαμπάς, Danny Tanner, στην κωμική σειρά των 90s, Full House. Η σειρά όμως, που έκανε διάσημες και τις αδερφές Olsen, αλλά και τον John Stamos ήταν ένα μικρό θραύσμα της ζωής του κωμικού.

Ο κωμικός ηθοποιός πέθανε στα 65 του χρόνια την Κυριακή 9 Ιανουαρίου. Ο Bob Saget βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Orlando. Βρισκόταν εκεί για το stand up comedy show του που είχε παρουσιαστεί το προηγούμενο βράδυ σε συναυλιακό χώρο του Orlando.

Υπήρξε ο παρουσιαστής του America’s Funniest Home Videos από το 1989 ως το 1997, ήταν η φωνή του Ted Mosby, ο αφηγητής δηλαδή του How I Met Your Mother και η καριέρα του, που ξεκίνησε με ένα Όσκαρ πολύ πριν το Full House, ήταν γεμάτη από ρόλους και κωμικές στιγμές που οι fans του θα θυμούνται για πάντα. Το Όσκαρ του το παρέλαβε ως φοιτητής το 1977, για το ντοκιμαντέρ Through Adam’s Eyes.

Bob Saget O Bob Saget κρατά την Mary Kate ή την Ashley Olsen περιτρυγιρισμένος από μέλη του cast της σειράς Full House το 1987, / ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images/ Ideal Image
O Bob Saget κρατά την Mary Kate ή την Ashley Olsen περιτρυγιρισμένος από μέλη του cast της σειράς Full House το 1987,

5 ακόμα σχετικά άγνωστα πράγματα για τη ζωή του Bob Saget.

Ο Bob Saget ήταν συγγραφέας

Ο Bob Saget είχε υπογράψει βιβλία όπως η αυτοβιογραφία του με τίτλο, Dirty Daddy: The Chronicles of a Family Turned Filthy Comedian, αλλά και άλλα όπως τα Bob Saget’s Tales from the Crib και Zero to Sixty που εκδόθηκαν με επιτυχία.

Είχε προταθεί και για Grammy

O κωμικός σε εκδήλωση του 2008. / @2022 Dan Steinberg/ AP Images
O κωμικός σε εκδήλωση του 2008.

Οι κωμικές του ικανότητες είχαν αποτυπωθεί και σε ένα album, το That’s What I’m Talking About, για το οποίο ο Bob Saget ήταν υποψήφιος για Grammy στην κατηγορία Best Comedy Album το 2014. Τελικά τη χρονιά εκείνη έχασε από τον “Weird Al” Yankovic και το album Mandatory Fun.

Άλλαζε τις πάνες των αδερφών Olsen στο set του Full House

Η Mary Kate και η Ashley Olsen πρωταγωνιστούσαν στη σειρά Full House στον ρόλο της κόρης του ήρωα που υποδυόταν ο Bob Saget. Η μικρή Michelle ήταν η πολύτιμη κόρη του Danny και οι αδερφές Olsen ήταν μηνών όταν ανέλαβαν να την ενσαρκώσουν εκ περιτροπής.

O Bob Saget στα διαλείμματα των γυρισμάτων συνέχιζε τα πατρικά του καθήκοντα προς τα μωρά. Συχνότατα ο λόγος ήταν πως δεν θα μπορούσε να παίξει ούτε εκείνος, ούτε τα μωρά στην επόμενη σκηνή, αν η πάνα τους ήταν λερωμένη.

Bob Saget O Bob Saget με μία από τις δύο αδερφές Olsen σε βρεφική ηλικία. / ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images/ Ideal Image
O Bob Saget με μία από τις δύο αδερφές Olsen σε βρεφική ηλικία.

Ο Bob Saget μετάνιωνε που πρωταγωνίστησε στο Full House

Παρόλο που το Full House τον έκανε star, κάποια στιγμή ο Bob Saget είχε εξομολογηθεί ότι είχε μετανιώσει που δέχτηκε αυτόν τον ρόλο. «Δούλευα περίπου 80 ώρες την εβδομάδα όταν έκανα το Full House και το America’s Funniest Home Videos. Τρελαινόμουν. Ένιωθα ότι ήταν αστεία, αλλά δεν ένιωθα αστείος στις δύο εκπομπές. Αλλά συνεχιζόταν κι εγώ μου έλεγα “Σκάσε. Είναι σαν το Δέντρο που έδινε. Είσαι τυχερός κι αυτή είναι μία καλή δουλειά», είχε πει στη Daily Northwestern.

Ήταν οικογενειάρχης και στην πραγματική ζωή

Ο Bob Saget ήταν υπερήφανος μπαμπάς τριών κοριτσιών, της Aubrey, της Lara Melanie και της Jennifer Belle. Τις απέκτησε από τον πρώτο του γάμο με τη Sherri Kramer. Παντρεύτηκε την δεύτερη σύζυγό του, Kelly Rizzo το 2018.

«Είναι το φως της ζωής μου. Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος και κάθε μία από τις τρεις κόρες μου είναι εξαιρετική. Είναι ανώτερα όντα, πολύ έξυπνοι άνθρωποι, θαυμάσιες, ευφυείς, πολύ όμορφες», είχε πει για τις κόρες του στο People το 2016.