CELEBRITIES

Μπέττυ Μπαζιάνα: Θεατρική έξοδος με τους γιους της

Thomas Zikos

Μία σπάνια, δημόσια εμφάνιση της συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα κατέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο φωτογραφικός φακός. Η Μπέττυ Μπαζιάνα βρέθηκε στο θεάτρο Αποθήκη προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση Η Απολογία της Μαρί Κιουρί, που παρουσιάζεται εκεί με πρωταγωνίστρια την Πέγκυ Τρικαλιώτη για 4η θεατρική σεζόν.

Η Μπέττυ Μπαζιάνα απαθανατίστηκε πριν την έναρξη της παράστασης την οποία παρακολούθησε μαζί με τα δύο της παιδιά, τους γιους που έχει αποκτήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, Φοίβο – Παύλο και Ορφέα – Ερνέστο. Τα παιδιά δεν διακρίνονται, παρά ελάχιστα στις φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω, καθώς το ζευγάρι θέλει να προστατεύει την ιδιωτική τους ζωή. Διακρίνεις όμως την Μπέττυ Μπαζιάνα καθώς παραλαμβάνει τα εισιτήριά τους για την παράσταση που παρακολούθησαν το Σάββατο 1 Απριλίου.

Μπέττυ Μπαζιάνα Thomas Zikos
Μπέττυ Μπαζιάνα Thomas Zikos

Πρόκειται για την παράσταση που έχει υπογράψει η τραγουδοποιός Ευσταθία. Σε αυτήν, η Μαρί Κιουρί, η σπουδαία αυτή προσωπικότητα της Επιστήμης, προβαίνει σε μία φανταστική απολογία. Η Μαρί στο εδώλιο, σε μια συνθήκη κατάφωρης αδικίας, ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία αποδεικνύοντας πως ο δρόμος των γυναικών ιδεολόγων της Γης δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

«Ήταν γεννημένη το 1867, μπήκε σε έναν τελείως ανδροκρατούμενο χώρο, ήταν η πρώτη γυναίκα που πήρε Νόμπελ, η πρώτη που πήρε δύο Νόμπελ, η πρώτη γυναίκα που δίδαξε στη Σορβόνη, η μόνη γυναίκα που δέχτηκαν σε αυτούς τους κύκλους γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, ήταν τόσο το ταλέντο της και η ικανότητά τους. Τη βοήθησε πολύ και ο σύζυγός της, ο Πιερ Κιουρί, γιατί στην αρχή πρότειναν μόνο σε εκείνον το Νόμπελ κι εκείνος επέμεινε είπε “Όχι, το έχω κάνει με τη γυναίκα μου”. Το δεύτερο το πήρε μόνη της, ολομόναχη», έλεγε για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η Πέγκυ Τρικαλιώτη στο LadyLike πριν από λίγους μήνες.

Προκειται για μία ιστορία, λοιπόν, η οποία αφορά ακόμη και σήμερα τις γυναίκες, καθώς τα έμφυλα ζητήματα βρίσκονται σταθερά στην επικαιρότητα. Ανάμεσα στις σύγχρονες γυναίκες που αφορά είναι προφανώς και η Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μπέττυ Μπαζιάνα.

Μπέττυ Μπαζιάνα Thomas Zikos
Thomas Zikos
Thomas Zikos
Μπέττυ Μπαζιάνα Thomas Zikos

Κάποια extra credits θα της δώσω για το γεγονός ότι επέλεξε με τον πιο άμεσο τρόπο, αυτόν που δημιουργεί η μαγεία του θεάτρου και της αφήγησης ιστοριών, να φέρει σε επαφή τους γιους της με τα δικαιώματα των γυναικών. Αν μη τι άλλο η Μπέττυ Μπαζιάνα αγαπά το θέατρο, όπως φανερώνει το γεγονός ότι οι περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια σημειώνονται σε χώρους θεατρικούς, είτε βρίσκεται σε αυτούς μόνη της, είτε μαζί με τον σύντροφό της.

Μπέττυ Μπαζιάνα – Αλέξης Τσίπρας: Η σχέση τους και η «σύμβαση ψυχής»

Η Μπέττυ Μπαζιάνα και ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίστηκαν στα μαθητικά τους χρόνια και όπως έχει πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω: «έχω την αίσθηση ότι η Μπέτυ πρέπει να ήταν ερωτευμένη μαζί μου πολύ πριν εγώ την εντοπίσω». Ο «εντοπισμός» συνέβη περίπου στην Γ΄ Γυμνασίου, αλλά το πρώτο ραντεβού ήρθε στο Λύκειο. Έκτοτε ακολούθησαν πολλά χρόνια συνύπαρξης, συμβίωσης και δύο παιδιά. Αυτά τα δύο παιδιά έχουν μεγαλώσει πολύ όπως θα διαπιστώσεις στην παρακάτω φωτογραφία με τους γονείς τους, που ο πατέρας τους είχε μοιραστεί στο Twitter το Πάσχα του 2022.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη σχέση του με την Μπέττυ Μπαζιάνα και για το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει σε γάμο, παρά τα πολλά χρόνια που συνδέονται.

«Ήμασταν πολλά χρόνια μαζί, με διακυμάνσεις, με αποστάσεις, με δυσκολίες, αλλά ήμασταν μαζί από παιδιά. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να το παλέψουμε να ζήσουμε μαζί. Ένα δύο χρόνια μετά τη συγκατοίκηση μάς προέκυψε ο Φοίβος – Παύλος, το πρώτο μας παιδί. Δεν είχε νόημα να πούμε σε όλους που μας ήξεραν μαζί “πάμε να κάνουμε ένα γλέντι”.

Είπαμε θα κάνουμε ένα γλέντι μόλις γεννήσουμε το παιδί μας. Κάναμε ένα σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο είναι το νομικά και θεσμικά απαραίτητο για να διασφαλίσει δύο ανθρώπους που ζουν μαζί, και το οποίο μας άρμοζε και μας ταίριαζε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ίδια συνέντευξη τόνιζε ότι ο ίδιος και η Μπέττυ Μπαζιάνα δεν βλέπουν το σύμφωνο συμβίωσής τους ως νομική σύμβαση, αλλά ως μία «σύμβαση ψυχής».