CELEBRITIES

Αθηνά Οικονομάκου: Ο έντονος διάλογος με follower που τη σχολίασε αρνητικά και η ανατροπή

Instagram.com/athinao1konomakou/

Οι κουβέντες είναι ζωντανοί οργανισμοί. Γεννιούνται κάπως και δεν ξέρεις πού θα καταλήξουν. Η Αθηνά Οικονομάκου βίωσε μία περίπτωση διαλόγου που ενώ έδειχνε ότι θα ξεκινήσει και τα τελειώσει με νεύρα και θυμό, κατέληξε σε φιλοφρονήσεις και ευχαριστίες. Καμιά φορά οι άνθρωποι απλά θέλουν να μιλήσουν μεταξύ τους. Κι όταν το κάνουν μπορούν να ανατρέψουν τις εντυπώσεις που σχημάτισαν με ταχύτητα ο ένας για τον άλλο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. H Αθηνά Οικονομάκου την Κυριακή 22 Αυγούστου είχε κάνει το τελευταίο της post από τις διακοπές της στη Μύκονο. Οι φωτιές μαίνονταν ήδη στη χώρα και κάτω από το post της συγκεντρώθηκαν αρκετά αρνητικά σχόλια για το timing της προβολής της πολυτελούς διαμονής της στο νησί των Ανέμων, ενώ συμπολίτες της έχαναν την ίδια στιγμή τις περιουσίες τους, κι όλοι μαζί την κοινή μας περιουσία που είναι το πράσινο της Ελλάδας.

Λίγες ημέρες μετά, η Αθηνά Οικονομάκου θέλησε να μοιραστεί ένα Instagram Story που αφορούσε τις φωτιές. Κι εκεί ήταν που ξεκίνησε ο έντονος διάλογός της με μία της follower, την Κατερίνα, όπως την αποκάλεσε στο τέλος ευχαριστώντας την η ηθοποιός.

«Νωρίς το θυμήθηκες» ήταν το σχόλιο που δέχτηκε στο Instagram Story της η Αθηνά Οικονομάκου. «Την επόμενη φορά θα σε ρωτήσω», της απάντησε η ηθοποιός και στη συνέχεια προσπάθησε να καλέσει τη σχολιάστρια για να μιλήσουν.

«Ωπ, συγγνώμη για την κλήση αλλά με πέτυχες στην εργασία μου, δεν με συντηρεί ο πλούσιος σύζυγος. Καλή συνέχεια. Πάντως για να απαντήσεις σε έτσουξαν τα σχόλια», έγραψε έπειτα η follower της κι η Αθηνά Οικονομάκου συνέχισε στο ίδιο κλίμα έντασης γράφοντας: «Χαχαχα πολύ! Κλαίω σε μια γωνία αυτή τη στιγμή. Ειδικά το δικό σου να ξέρεις».

«Εμ, δεν πειράζει ξέρουμε πόσο ωραία ζείτε γι’ αυτό σε λίγα χρόνια είστε όλοι χωρισμένοι. Φιλιά, πολύ ασχοληθήκαμε», ήταν το επόμενο καυστικό σχόλιο το οποίο οδήγησε και την Αθηνά Οικονομάκου να μιλήσει σκληρά στη follower της, προτρέποντάς τη στο τέλος να ζητήσει τη βοήθεια ειδικού για να διαχειριστεί τα όποια τραύματά της.

«Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλόκαρδα σχόλια. Λυπάμαι για την δυστυχία σας αλλά είστε καταδικασμένη. Λυπάμαι που μεγαλώσατε με χωρισμένους γονείς ή με δυστυχισμένους γονείς και ακολουθείτε το ίδιο παράδειγμα και στην ενήλικη ζωή σας. Μόνο η ψυχοθεραπεία ή ίσως και τα χάπια στη δική σας περίπτωση βοηθήσουν, με αγάπη. Αντίο και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε», της έγραψε η Αθηνά Οικονομάκου.

Αθηνά Οικονομάκου Instagram.com/athinao1konomakou

«Α ευχαριστώ πολύ για τη διάγνωση, εύχομαι και σε εσάς να σας πέρασαν οι κρίσεις πανικού που είχατε ως ευτυχισμένο παιδί. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και σε εσάς», απάντησε σκληρά και η follower. Και στη συνέχεια κάπως συντελέστηκε η αλλαγή. Και μιλάμε για στροφή 180 μοιρών, όχι αστεία.

«Εγώ ακριβώς επειδή δεν ήμουν ευτυχισμένο παιδί, αντιλήφθηκα σχετικά νωρίς τι πρέπει να κάνω για να σώσω και να βοηθήσω τον εαυτό μου, να μάθω να αγαπώ, να κατανοώ, να συνδέομαι, για να είμαι πραγματικά ευτυχισμένη και είμαι. Και πιστέψτε με, ακόμη και να χωρίσω, θα είμαι ευτυχισμένη. Αγαπήστε τον εαυτό σας και ίσως έτσι βρείτε την αληθινή ευτυχία. Θέλει πολύ κόπο και προσπάθεια και κότσια. Εύχομαι να τα έχετε γιατί προς το παρόν βλέπω μια πληγωμένη κοπέλα γεμάτη θυμό», έγραψε η Αθηνά Οικονομάκου.

Ίσως να ήταν η λέξη θυμός που έκανε τη διαφορά, ίσως κάτι ξεδιάλυνε στη σκέψη της σχολιάστριάς της. Το επόμενο πάντως μήνυμα ήταν ένα μήνυμα παραδοχής. Ο θυμός υπάρχει. Υπάρχει και γιατί τον κουβαλάμε μέσα μας από δικά μας θέματα προς επίλυση, αλλά πυροδοτείται καμιά φορά από αυτό που μοιάζει με έλλειψη ενσυναίσθησης, από το κακό timing αν θες να το πούμε έτσι, που διαπιστώνουμε καμιά φορά στα posts των διασήμων.

«Όλος αυτός ο κόσμος θυμώνει γιατί πρέπει κάποια στιγμή όλοι σαν να καταλάβετε ότι κάποιες ώρες πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράγματα. Ζήστε τη ζωή σας όπως θέλετε εννοείται αλλά μη ποστάρετε τη χλιδή την ώρα που καίγεται όλη η Ελλάδα. Μπορεί να κάνετε δωρεές, μπορεί οτιδήποτε, αλλά δείξτε λίγη ενσυναίσθηση. Και σας ζητώ συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου αλλά ίσως έχετε δίκιο, είμαστε όλοι αρκετά θυμωμένοι», έγραψε η follower της Αθηνάς Οικονομάκου.

«Δε χρειάζεται συγγνώμη, καταλαβαίνω. Όταν ανέβασα το ποστ πιστέψτε με, δεν είχα καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι φωτιές είναι μια μόνιμη δυστυχώς κατάσταση και από τις αρχές Ιουλίου υπάρχουν διαρκώς καινούργια μέτωπα. Ο κόσμος είναι τρελαμένος γενικά και ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους για να ξεσπάσει το δυσβάσταχτο θυμό του. Δυστυχώς αυτή τη φορά ήμουν εγώ το θύμα… θα περάσει!

Ευτυχώς στα τόσα χρόνια είναι ελάχιστες οι φορές για να μην πω μηδαμινές που μου έχει συμβεί και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Κι αφού πιστεύω συνεννοηθήκαμε κάπως, να σας πω πως δεν είχα ποτέ ανάγκη να με συντηρεί κανείς, ούτε πατέρας, ούτε γκόμενος, ούτε ο άντρας μου! Δουλεύω πάνω από 15 χρόνια στην τηλεόραση και στο θέατρο με υψηλές δόξα τω Θεώ αμοιβές, πληρώνομαι από Instagram προωθήσεις και έχω και 2 επιχειρήσεις που ξεκίνησα από το μηδέν, χωρίς γνώση, εμπειρία και καμία βοήθεια παρά μόνο με το ένστικτο και τη σκληρή δουλειά», έγραψε η Αθηνά Οικονομάκου και έκλεισε με μία παραίνεση.

«Μην παρασύρεστε κι εσείς από τον οχετό των ανθρώπων που κράζουν γιατί απλώς δεν αντέχουν να δουν αυτή την πλευρά της αλήθειας. Γιατί τους πονάει. Γιατί βολεύει πολύ να πιστεύουν ότι όλοι είναι άχρηστοι και ψώνια και βασίζονται σε πλούσιους συντρόφους γιατί αλλιώς θα ήταν ένα τίποτα, δηλαδή σαν αυτούς… κι αυτό δεν αντέχεται. Να διαφέρετε… με όποιο κόστος», έγραψε η ηθοποιός που την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν θα πρωταγωνιστεί στη σειρά του ΑΝΤ1, Ο πρώτος από εμάς.

Γενικώς, αν θες να σου συνοψίσω κάπως τα πράγματα, καλό θα ήταν κανείς να μην έβγαζε γρήγορα και αβασάνιστα συμπεράσματα για κανέναν, πόσο μάλλον να γενικεύει και να τσουβαλιάζει αδιακρίτως είτε τους «διάσημους», είτε τους «επικριτές» τους. Καλό θα είναι οι άνθρωποι να αφήνουν στην άκρη τον θυμό τους που τους οδηγεί σε προσωπικές επιθέσεις και στο να κουνούν το δάχτυλο ο ένας στον άλλο και να κοιτάζουν περισσότερο τι κάνουν οι ίδιοι, πώς νιώθουν οι ίδιοι, τι τους προκαλούν οι άλλοι μέσα τους πριν βιαστούν να τους κατηγοριοποιήσουν. Ίσως έτσι οι διάλογοί μας με γνωστούς και αγνώστους να περιλάμβαναν περισσότερες «ανατροπές» όπως αυτή.

Αθηνά Οικονομάκου Instagram.com/athinao1konomakou

Στη συνέχεια δέχτηκε ευχές από την συνομιλήτριά της για καλή επιτυχία στη νέα της τηλεοπτική δουλειά κι ευχές να περνά όμορφα τη ζωή της. Αναφέρθηκε ξανά η ψυχοθεραπεία που για την Αθηνά Οικονομάκου ήταν αυτό που «μου έσωσε τη ζωή» όπως έγραψε, η δέσμευση της συνομιλήτριάς της ότι θα ξεκινήσει κι εκείνη ψυχοθεραπεία και η άδειά της να αναρτήσει η Αθηνά Οικονομάκου τον διάλογό της στα social media.

Ένα «τι έγινε ρε παιδιά» αλά Σπύρος Παπαδόπουλος πλανάται στον αέρα, αλλά καμιά φορά συμβαίνουν και τέτοιες ανατροπές. Συμβαίνει να αλλάξουμε γνώμη και να ζητήσουμε συγγνώμη, συμβαίνει να αναγνωρίσουμε ποια πράγματα είναι δικά μας και ποια αφορούν τον άλλο και συμβαίνει καμιά φορά να ευχαριστούμε εκείνους που μας άσκησαν αρνητική κριτική ακόμα κι αν μας φάνηκε άδικη.

«Έτσι ξεκίνησε ο διάλογος με την Κατερίνα κι έτσι τέλειωσε. Δεν συνηθίζω να μπαίνω σε μεγάλες κουβέντες μέσω Instagram, αλλά καμιά φορά το ένστικτό μου μού λέει να το κάνω και αξίζει τον κόπο. Καλή συνέχεια σε όλους! Αυτές τις μέρες έχω δεχτεί παραδόξως τα πιο όμορφα μηνύματα στήριξης. Σας αγαπώ και το εκτιμώ. Σ’ ευχαριστώ Κατερίνα», έγραψε η Αθηνά Οικονομάκου δημοσιεύοντας σε Instagram Stories της τον παραπάνω διάλογο.